Tragedie în Harghita, după ce un zid s-a prăbușit la internatul Liceului Tamasi Aron, din Odorheiu Secuiesc: un băiat de 17 ani a murit, iar o fată este în stare gravă. Klaus Iohannis cere anchetă

 Dumitrache Laura
.

Un zid exterior s-a prăbușit la internatul Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, iar patru elevi au fost prinși sub dărămături. Din păcate, un adolescent în vârstă de 17 ani a murit în urma tragediei, iar o elevă a fost transportată la spital în stare gravă. Imobilul în care funcționează internatul a fost construit în perioada 1909-1910, la fel ca liceul. Autoritățile fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care cere ca pedepsirea celor vinovati.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc, Harghita, a avut loc după ce peretele unui internat s-a prăbușit, iar mai multi copii au fost prinși sub dărămături. Până în acest moment, două eleve sunt în stare stabilă, iar o fată a fost transportată la spital în stare gravă, în stop cardio-respirator. Din păcate, un tânăr de 17 ani a murit în urma acestei tragedii.

tragedietragedie

Liceul Teoretic Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, a fost construit în perioada 1909-1910. Clădirea se află lângă Biserica Romano-Catalică Sfântul Nicolae din Odorheiu Secuiesc, iar internatul a fost construit în 1910. Clădirea aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Elevul găsit decedat după prăbușirea peretului exterior a clădirii internatului a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare.

Citește și: „Crimă cu premeditare. A fost antrenat de părinți și aruncat între oameni ca un terorist sinucigaș”. Cristian Tudor Popescu, reacție dură către Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi tineri, în accidentul de la 2 Mai

Citește și:Tânăra care și-a omorât prietena și i-a abandonat trupul într-un parc din Mangalia a recunoscut crima. A fost reținută pentru 24 de ore

Citește și:Crimă la o bază sportivă din Mamaia. Ucigașul a fost prins și a făcut dezvăluiri șocante

Citește și:Cum se simte tânărul de 19 ani înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova. Zeci de oameni donează sânge pentru Emi / Olguța Vasilescu, revoltată după crima care a șocat orașul

Un zid exterior s-a prăbușit la internatul Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc

O tragedie s-a produs luni seara, după ce zidul internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit. Patru tineri au fost prinși sub dărămături. Doi dintre ei au fost resuscitați de medicii veniti la fața locului, însă, din păcate, un tânăr de 17 ani a fost declarat decedat. De asemenea, o elevă a fost transportată de urgență la spital, în stop cardio-respirator. David a fost ultimul salvat de către pompieri, iar el a comunicat cu pompierii până în ultima clipă, potrivit stirilekanald.ro.

Salvamanotiștii au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune și cu un câine de căutare Salvamont, el fiind cel care l-a găsit pe tânărul de 17 ani. Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”,  a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU.)

Șeful DSU, Raed Arafat a spus că una dintre victime urmează să fie transportată la Spitalul din Târgu Mureș, deoarece un elicopter nu poate interveni în zonă. „Este acum în așteptarea unității mobile de terapie-intensivă. Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Așteptăm concluzia cu băiețelul pe care sper că vor reuși să-l resusciteze. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști', a spus Raed Arafat. Tragedia de la Odorheiu Secuiesc a șocat întreaga țară, mai ales că în momentul impactului, elevii care locuiau la cămin intrau în camerele lor.

Echipele de salvare încă fac căutări la locul tragediei

În acest moment, zona este izolată, iar echipele IGSU Harghita continuă operațiunea de căutare sub dărămături. Dispeceratul operativ instituit a declarat că nu mai sunt victime, dar această posibilitate trebuie exclusă. Cauza prăbușirii peretelui ar fi faptul că în zona respectivă se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului.

Totodată, o altă ipotează ar fi posibilitatea unor infiltratii de apă în pereții clădirii care este veche de peste 110 ani. 'Clădirea nu a aparţine Primăriei, clădirea aparţine Bisericii Catolice, deci este domeniu privat. Nu am de unde să ştiu dacă, în momentul de faţă are toate avizele'a declarat Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat și a postat un mesaj în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc 

Președintele Klaus Iohannis a reacționat în urma tragediei de la căminul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev de 17 ani a murit sub dărămături, iar o tânără se află în stare gravă la spital. Șeful statului cere ancheta autorităților și spune că cei vinovați trebuie să plătească, precizând că ceea ce s-a întâmplat cu internatul Liceului „Tamasi Aron' este „o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică'. 

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați.”, a fost mesajul postat de Klaus Iohannis pe Facebook.

Sursa foto: Captura video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton