Unde se poate face grătar de 1 Mai, aproape de București, fără să iei amendă. Spații verzi și păduri pentru grătare

 Dumba Gabriela
.

Unde se poate face grătar de 1 Mai, aproape de București, fără să iei amendă. Greu de spus? Nu e chiar așa! Dacă în anii trecuți cu greu puteau fi găsite spații verzi și păduri aproape de București unde era legal să faci grătar de 1 Mai, anul acesta nu mai este chiar așa. Autoritățile au înțeles că 1 Mai în România fără grătar este ca iarna fără zăpadă, așa că au reconsiderat unele locuri destinate acestei activități tradiționale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Românii sărbătoresc de regulă 1 MAI, în stil tradițional, cu un grătar, dar pentru bucureștenii care stau la bloc este ceva mai greu. Pentru a evita sancțiunile, bucureștenii pot merge în locuri special amenajate pentru a se bucura de aer liber, cât mai aproape de casă.

Chiar dacă oraşul se mai eliberează cu ocazia vacanţei de 1 Mai, mulţi bucureşteni aleg în continuare să se relaxeze cât mai aproape de casă. De ani buni, în parcuri nu au mai fost permise grătarele, astfel cine îşi doreşte un prânz autentic românesc de 1 Mai muncitoresc, trebuie să aleagă pădurile din jurul Capitalei aflate la aproximativ 20-30 de km.

În Pădurea Pustnicu se poate face grătar de 1 Mai

În cazul în care sunteţi prinşi că faceţi grătare în locuri interzise, riscaţi o amendă între 2000 şi 5000 de lei. De exemplu puteţi merge la Pădurea Pustnicu, la 20 de km de Capitală, unde există locuri permise şi amenajate pentru campare şi grătar, potrivit Antena 3.

Și în Pădurea Cernica sau Parcul Comana sunt spații pentru grătarul de 1 Mai

O altă alternativă ar fi Pădurea Cernica unde scoateţi din buzunar peste 100 de lei dacă vreţi o masă tradiţională cu mici gătiţi în aer liber. 

Dacă vă doriţi să mergeţi de pildă la pescuit, puteţi opta pentru Parcul Natural Comana, aflat la 30 de km de bucureşti. Intrarea este 50 de lei, iar în acest preț sunt incluse și 3 treceri cu tiroliana peste lac.

Vă spunem desigur şi care sunt locurile în care puteţi face grătar fără să încalcaţi legea şi unde nu există vreo taxă de intrare: Pădurea Căldărușani, Pădurea Snagov sau Pădurea Râioasa.

Citește și: Anamaria Prodan, despre căsătorie după ce a confirmat relația cu iubitul ei, Flavius Nedelea: „Cred în instituția căsătoriei. Mă văd în postura de a face această alegere’

Citește și: Nadine se mută cu familia în Spania. Care este motivul: „Am făcut un pact și…'

Citește și: „Șansele ca eu să trăiesc erau minime'. Boala gravă de care a suferit Andreea Antonescu în copilărie. Medicii nu i-au dat speranțe

Cum va fi vremea de 1 Mai

Vremea se răcește în România. Meteorologii au emis avertizări de ploi şi vremea rea în mai multe zone din ţară. Iată cum arată prognoza meteo actualizată şi ce ne aşteaptă în vacanţa de 1 Mai.

„Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, vom consemna în următoarele zile o vreme mai rece decât în mod obișnuit, temperaturile maxime la scara întregii țări situându-se între opt până la 15 grade, posibil mai ridicate în partea de sud și sud-est a țării, spre 17-18 grade și minime între minus patru până la 6 grade.

Mâine, vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, mai ales în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de 70-80km/h dar și în partea de est și sud-est a țării, cu viteze la cote mai reduse, de 45-55km/h.

De asemenea, și vineri o vreme în general frumoasă, dar rece, cu maxime de 11-18 grade minime. Sâmbătă dimineață între -3 până la 7 grade, posibil mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vestea este bună pentru că de duminică vremea se va încălzi ușor, maximele vor crește. Vom consemna valori între 13 până la 21 grade cu 19-20 grade, inclusiv în Capitală, minime deja pozitive 30grade pentru ca ziua de 1 mai să aducă valori de temperaturi în creștere și să consemnăm, de asemenea, valori peste 20-21grade”, a spus Elena Mateescu, director ANM. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton