Pe lângă imunitate și anticorpi, cercetătorii caută în permanență explicații pentru care unele persoane se infectează mai ușor cu COVID-19, în timp ce alți oameni sunt protejați în fața infecției. Studiile continuă pe tot mapamondul, însă unul dintre motive ar părea să fie vaccinurile copilăriei.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Andrew Badley, un cercetător din Minnesota, a căutat legătura dintre COVID-19 şi vaccinările copilăriei, implicând peste 137.000 de pacienţi în cercetările sale. Acesta a încercat, astfel, să clarifice de ce unii oameni sunt protejați în calea infecției, iar alții nu.
Vaccinul pentru variolă, spre exemplu, proteja şi împotriva rujeolei şi a tusei convulsive. Se pare că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecției cu COVID-19 au fost asociate cu o rată mai mică de infectare cu noul coronavirus.
Spre exemplu, cei care s-au vaccinat contra pneumoniei recent, au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalți care nu au făcut acest vaccin. Pe de altă parte, cei care au făcut vaccinul anti-poliomielitic sunt şi mai bine protejaţi, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.
Studiul realizat de cercetătorii americani este doar observaţional, însă experții caută o modalitate de a cuantifica activitatea acestor vaccinuri asupra coronavirusului pentru a servi drept reper pentru noile vaccinuri create de companii. Dacă vaccinurile existente vor părea la fel de protectoare ca şi cele în curs de dezvoltare, atunci acestea ar putea schimba întreaga strategie mondială de vaccinare.
Citește și:
Noile cercetări sugerează că unii dintre noi ar putea fi parţial protejaţi de virusul SARS- CoV-2 datorită faptului că organismul nostru s-a mai întâlnit în trecut cu coronavirusurile specifice răcelilor, citează antena3.ro. Imunitatea unora dintre noi s-ar putea datora întâlnirilor anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi cele care provoacă răceala.