Inițial, s-a spus că vitamina C ar fi esențială în tratarea COVID-19, iar un studiu recent scoate acum la iveală noi detalii despre deficiența unei vitamine, care ar fi extrem de importantă atunci când vine vorba despre coronavirus.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În urme unei analize, în cadrul unui studiu, oamenii de știință au remarcat că pacienții care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și au ajuns la terapie intensivă aveau deficiențe de vitamina K, esențială în producerea de proteine care protejează împotriva bolilor pulmonare. De asemenea, mulți dintre cei care și-au pierdut viața din pricina virusului prezentau, de asemenea, deficiențe de vitamina K.
Astfel, rezultatele arată că vitamina K ar putea juca un rol extrem de important în lupta împotriva COVID-19. Cercetătorii consideră că schimbarea dietei ar putea fi parte a răspunsului la combaterea acestei epidemii.
Vitamina K se regăseşte, printre altele, în ouă, spanac, sparanghel, varză de Bruxelles, mazăre, fasole verde şi brânza cu mucegai.
„Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carenţe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcţii foarte importante pentru organism. Funcţia de coagulare este implicată în coagularea sângelui şi de aceea în sistemul cardiovascular are foartă multă importanţă. Vitamina K se găseşte în plante şi în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate şi în carne', susține nutriționistul Simona Carniciu, conform Mediafax.
Studii din mai multe țări ilustrează că și vitamina D protejează organismul împotriva virusurilor, în special în cazul celor respiratorii. Totodată, oamenii de știință speculează că un nivel scăzut de vitamina D, găsit în sângele unor bolnavi de COVID-19, ar avea o anumită legătură cu noul coronavirus.
Sursa foto: pexels.com