Vlad Pascu a cerut arest la domiciliu, după accidentul din 2 Mai, în urma căruia a omorât doi tineri. Avocat: "Vă convine sau nu, asta e realitatea în România"/ Decizia Tribunalului Constanța

 Dumba Gabriela
.

Vlad Pascu a cerut arest la domiciliu, după accidentul din 2 Mai, din vara trecută, în urma căruia a omorât doi tineri. Inculpatul Vlad Pascu și avocații săi cer înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Și la termenul de judecată de ieri, Vlad Pascu a intrat prin videoconferinţă, iar avocatul său susține că este perfect normal să se întâmple asta. Între timp, Tribunalul Constanța a luat o decizie.

CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Vlad Pascu, tânărul care a ucis cu mașina doi tineri vara trecută, fiind drogat, a cerut Tribunalului Constanţa să fie judecat în arest la domiciliu după 8 luni de arest preventiv, iar Tribunalul a rămas în pronunţare. Mai mulţi tineri au protestat în faţa instanței şi au cerut dreptate pentru victime.

151060757_460090592001564_7914963211742661619_n-e1692542738374-1024×717-3151060757_460090592001564_7914963211742661619_n-e1692542738374-1024×717-3

Vlad Pascu rămâne în arest. Decizia Tribunalului Constanța

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia formulată la decizia Judecătoriei Mangalia prin care Vlad Pascu rămâne arestat preventiv.

S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv. Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (…) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive', a declarat apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Alin Trandafirescu ieri, la ieşirea de la instanţă, scrie News.ro.

Astăzi, Tribunalul a respins cererea de arest la domiciliu a lui Vlad Pascu.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD', se arată în minuta instanței.

Vlad Pascu refuză să vină la proces și intră prin videoconferinţă. Explicația avocatului său

Avocatul lui Vlad Pascu a fost întrebat ieri de ce clientul său nu vrea să fie prezent în sala de judecată.

S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă. Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu.

Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă', a mai afirmat avocatul Alin Trandafirescu.

Citește și: Gina Pistol nu mai urmărește Chefi la cuțite: „Mă doare, mă răscolește'. Ce spune despre plecarea lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Antena 1

Citește și: Anamaria Ferentz a revenit în România, după 14 ani: „E mai frumos decât mă așteptam. Sunt foarte plăcut surprinsă, pentru că în București…'. Cum a așteptat-o prietena ei, Cristina Spătar

Vlad Pascu, în arest preventiv de 8 luni

Vlad Pascu este în arest preventiv din 20 august 2023, la o zi după ce a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri lângă stațiunea 2 Mai, județul Constanța, și i-a omorât pe doi dintre ei, conducând drogat. El a părăsit apoi locul accidentului.

Expertiza a arătat că Vlad Pascu avea peste 100 km/h în momentul accidentului mortal, iar o cameră video a surprins accidentul. Tânărul, care la acel moment avea 19 ani, a fost trimis în judecată în octombrie 2023 atât pentru ucidere din culpă, cât și pentru consum şi trafic de droguri.

Protest în fața Tribunalului Constanța: „Dreptate pentru Sebi și Roberta”

Mai mulţi tineri, printre care şi studenţi la Facultatea de Drept, au protestat ieri în faţa instanţei şi au cerut dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai.

„Am decis să ne strângem astăzi ca să reuşim să facem dreptate pentru Sebi şi Roberta, pentru că ceea ce se întâmplă în ţara noastră nu este corect şi mi-aş dori ca prin paşii făcuţi astăzi să reuşim să schimbăm ceva. Mi-aş dori din suflet', a declarat o participantă la proces.

O altă protestatară consideră că se impune schimbarea încadrăririi juridice în dosarul Vlad Pascu. „Suntem de părere că este un omor cu intenţie şi nu ucidere din culpă. Ne-am dori ca încadrarea să se facă corect pentru că în locul celor doi copii puteam fi noi sau apropiaţii noştri', a afirmat tânăra.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton