Vlad Pascu, o primă victorie în instanță: va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Mamei lui Sebastian, tânărul ucis de şoferul drogat, i s-a făcut rău în sala de judecată

 Dumba Gabriela
.

Vlad Pascu a obținut o primă victorie în instanță la Mangalia, după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutare a cauzei. La termenul de azi, instanța a decis ca Vlad Pascu să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. La termenul de astăzi, mamei lui Sebastian, tânărul ucis de șoferul drogat în tragedia petrecută la 2 Mai, i s-a făcut rău în sala de judecată. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pe 19 august anul trecut, la ora 5.20 dimineața, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea șoselei, din Vama Veche spre 2 Mai. În urma impactului, trei tineri au fost răniţi, iar doi au murit. Testat pentru droguri, Pascu a ieşit pozitiv la cocaină, amfetamine, metamfetamine şi ecstasy.

14bb374b-67b7-40ab-b1fe-65dd4b66ad4a14bb374b-67b7-40ab-b1fe-65dd4b66ad4a

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, a decis Judecătoria Mangalia la termenul de azi. Pentru această infracțiune pedepsele prevăzute sunt de la 3 la 10 de închisoare. Pentru că beneficiază de procedura simplificată, dacă va fi găsit vinovat, el va primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani şi 7 ani de închisoare, scrie Libertatea.

La termenul anterior, familiile victimelor ceruseră instanței, prin avocat, reîncadrarea faptei la omor calificat, unde pedeapsa este detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

La termenul anterior al procesului, din 14 martie, Vlad Pascu şi-a recunoscut faptele și a cerut, iar instanța i-a admis să fie judecat în procedura simplificată care reduce cu o treime limitele pedepsei.

Instanța n-ar mai putea însă să dispună suspendarea executării pedepsei, pentru că, la data comiterii accidentului de la 2 Mai, intrase deja în vigoare „Legea Anastasia', care prevede că uciderea din culpă săvârșită de un șofer care a condus băut, drogat sau fără permis se pedepseşte numai cu închisoarea.

Citește și: Ce a declarat Vlad Pascu la Tribunal, după ce a accidentat mortal doi tineri: „Am reflectat asupra vieții mele! Vreau să mă schimb!’ / Autorul tragediei de la 2 Mai cere o pedeapsă mai blândă

Citește și: Părinții tinerilor morți la 2 Mai cer ca Vlad Pascu să fie acuzat de omor: „Vrem pedeapsă mai aspră. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat’

Mamei lui Sebastian, tânărul ucis de şoferul drogat, i s-a făcut rău în sala de judecată 

La termenul de astăzi, mamei lui Sebastian, tânărul ucis de șoferul drogat în tragedia petrecută la 2 Mai, i s-a făcut rău în sala de judecată. Presiunea uriașă a făcut-o să cedeze pe mama lui Sebastian Olariu. Femeia a început să plângă în sala de judecată în momentul în care au fost rememorată scena accidentului și faptul că fiul său a fost practic rupt în două după impactul cu mașina condusă de Pascu.

Mama tânărului ucis a luat câteva medicamente chiar în sala de judecată, pentru a-și reveni. Nu a fost nevoie să fie chemată ambulanța, iar ședința a continuat, informează Antena 3.

Unul dintre martori a fost dat afară de judecătoare, care i-a spus că va fi chemat înapoi în sală atunci când va fi nevoie de mărturia sa. În plus, sunt mai mulți jurnaliști cărora nu li s-a permis accesul, pe motiv că nu sunt suficiente locuri pe scaun, asta, în pofida faptului că ședința de judecată a fost declarată publică.

Părinții tinerilor uciși de Pascu cer recuzarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu

Judecătoarea din dosar, Ioana Ancuța Popoviciu, s-a făcut remarcată prin mai multe momente scandaloase. La primul termen, ea a cerut buletinul lui Sebastian Olariu, tânărul ucis de Pascu, fără să știe că victima a decedat. 

La următorul termen, prin avocatul Adrian Cuculis, părinții studentei ucise în accident au cerut recuzarea judecătoarei, motivând că magistratul „a dat dovada de gravă neglijență în administrarea dosarului'.

Cererea de recuzare a fost respinsă de Judecătoria Mangalia care a explicat, în motivarea deciziei, că argumentele invocate de avocat sunt „cel mult chestiuni ce ţin de pregătirea profesională a doamnei judecător'. Avocatul Cuculis a anunțat deja că va depune o altă cererea de recuzare a judecătoarei şi la termenul de azi, 4 aprilie.

lad Pascu cere periodic să fie lăsat în arest la domiciliu

Cercetările din dosarul accidentului de la 2 Mai au fost finalizate în octombrie, anul trecut. Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia precizează, în rechizitoriu, că „accidentul a fost cauzat de un cumul de factori', iar vinovaţi sunt şoferul care conducea drogat şi cu viteză, dar şi victimele care, circulând pe marginea şoselei, „pe partea dreaptă a sensului lor de mers', „au creat o stare pasivă de pericol'.

Procurorii au fost de acord cu experţii care susţin că dacă tinerii implicaţi în accident „s-ar fi deplasat pe acostamentul din stânga, ar fi dispus şi ei de posibilități de evitare a accidentului'. 

Aflat în arest preventiv din 19 august anul trecut, Vlad Pascu cere periodic să fie lăsat în arest la domiciliu, ca să se poată pregăti pentru admiterea la facultate. Solicitarea i-a fost respinsă, până acum, de judecători.  

Anul trecut, după producerea accidentului, Vlad Pascu şi părinţii lui au fost inculpaţi într-un dosar de trafic de droguri. Mama tânărului, Miruna Pascu, e acuzată şi de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare, iar tatăl, Claudiu Pascu, pentru deţinere, fără drept, de muniţie letală. 

Dosarul a fost trimis în judecată de DIICOT şi este încă în camera preliminară de la Tribunalul Bucureşti, scrie Libertatea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton