Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale cu peste 87% din voturi: „Alegerile nu sunt, în mod evident, libere și nici corecte. A împiedicat pe alții să...” / Lista statelor care l-au felicitat pentru reușită

 Calin Maria Bianca
.

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale cu peste 87% din voturi. Începând de vineri, au avut loc alegerile prezidențiale în Rusia, care au durat trei zile, până duminică inclusiv. Deși stă la conducere din anii 2000, când a câștigat primul mandat, în continuare este ales, anul acesta având parte de cel mai mare procent de până acum. Iată ce s-a întâmplat la alegeri, dar și cine l-a felicitat pentru marea victorie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Numele lui Vladimir Putin stă pe buzele tuturor încă de când a ordonat începerea războiului față de Ucraina. Au murit extrem de mulți oameni, iar conflictul ruso-ucrainean, despre care mulți credeau că se va termina repede, durează de mai bine de doi ani. Cu toate acestea, rușii sunt în continuare de partea lui, după cum arată rezultatele de la alegerile prezidențiale.

Citește și: Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, emis de Curtea Internațională de la Haga. E acuzat de crime de război

Citește și: Mama lui Aleksei Navalnîi, mesaj dureros pentru Vladimir Putin: „Lasă-mă să-mi văd fiul. Cer ca trupul lui să fie predat imediat, încât să-l pot îngropa omenește…'

Citește și: A murit Daniel Barbu, fostul ministru al culturii. Avea 66 de ani: „Vă aducem la cunoștință o veste tristă…'

Citește și: Cine este Chef Ștefan Popescu, jurat la Chefi la Cuțite. E căsătorit, are 2 băieți și a lucrat ca pompier

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale cu peste 87% din voturi

Vladimir Putin se află la conducerea Rusiei din anul 2000, când a câștigat primul mandat, astfel că și anul acesta, tot el a avut parte de victorie, ba chiar cu un procent cum nu a mai avut până acum. Mai concret, a obținut  87,17% din voturi, într-un scrutin întins pe durata a trei zile, după ce prezența totală la vot, la ora 20:37, ora Moscovei, a fost de 74,22%, relatează RIA.

Totuși, nemulțumirea multora este faptul că peste opt milioane de persoane au votat online la alegerile prezidenţiale din Rusia, a declarat duminică un oficial al comisiei electorale, care considera aceste alegeri prezidențiale deloc transparente.

Alegerile nu sunt, în mod evident, libere și nici corecte, având în vedere modul în care domnul Putin a închis oponenții politici și a împiedicat pe alții să candideze împotriva lui', a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Au avut loc și proteste pașnice împotriva lui Vladimir Putin

Duminică, în ultima zi de vot, din cele trei, numeroşi ruşi din întreaga lume au participat la acţiunea iniţiată de opoziţia rusă „Prânz împotriva lui Putin'. S-au format cozi kilometrice în faţa secţiile de votare din UE, dar şi a unor secţii din Federaţia Rusă, deși Moscova a avertizat că ruşii care vor lua parte la acţiune ar putea risca, inclusiv, dosar penal.

Deși s-au opus liderului de la Kremlin și au mers la secțiile de vot la prânz fie pentru a-și anula buletinul de vot, fie pentru a vota pentru unul dintre cei trei contracandidați ai lui Putin, rezultatul a fost tot în favoarea lui Vladimir Putin într-un final.

Ce state l-au felicitat pe Vladimir Putin pentru reușită

După ce a câștigat un nou mandat, Vladimir Putin a fost felicitat de mai multe state, printre care China, Coreea de Nord şi Iranul. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a trimis lui Vladimir Putin un mesaj de felicitare în care a menţionat și că realegerea lui dovedeşte „sprijinul deplin” al ruşilor. Totodată, Xi i-a transmis omologului său rus că ţara sa acordă o mare importanţă dezvoltării relaţiilor bilaterale.

China transmite felicitări. Suntem convinşi că, sub conducerea strategică a preşedintelui Xi Jinping şi a preşedintelui Putin, relaţiile dintre China şi Rusia vor continua să progreseze”, a declarat pentru presă Lin Jian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

După China, felicitările au venit și de la liderul nord-coreean Kim Jong-un. Agenţia nord-coreeană KNCA a relatat că Kim „l-a felicitat luni pe Vladimir Vladimirovici Putin pentru realegerea sa ca preşedinte al Federaţiei Ruse”.

De asemenea, și preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, l-a felicitat pentru „victoria sa contondentă” la scrutinul prezidenţial din 15-17 martie care îi va permite să rămână la Kremlin până în 2030.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton