Cum au sărbătorit Anamaria Ferentz, Elena Cârstea și Lia Lungu Ziua Recunoștinței, în SUA. Joi, pe 24 noiembrie, Elena Cârstea, Anamaria Ferentz și Lia Lungu au sărbătorit Ziua Recunoștinței în SUA! Solista de folclor din Banat ne-a explicat, pe larg, legenda acestei sărbători. Cele trei artiste locuiesc de ani buni în America. Prima care a plecat din țară a fost Lia Lungu, apoi Elena Cârstea și Anamaria Ferentz.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Cum au sărbătorit Anamaria Ferentz, Elena Cârstea și Lia Lungu Ziua Recunoștinței, în SUA. Elena Cârstea, Anamaria Ferentz și Lia Lungu au serbat Ziua Recunoștinței în SUA! Solista de folclor din Banat ne-a explicat în detaliu legenda acestei sărbători. Cele trei artiste locuiesc toate, de ani buni, în America.
Citește și: Cu ce se ocupă Elena Cârstea în America:'Am refuzat să cânt'
Citește și: Ce stil de viață a adoptat Maria Ciobanu în SUA. Gheorghe Turda:„Se trezea foarte de dimineață și…’
Citește și: Cum arată soacra Deliei. Artista și mama lui Răzvan Munteanu au jucat sârba în sufragerie:„Băi, nu așa, băi!’Citește și: Alain Delon a împlinit 87 de ani.Cum arată acum idolul femeilor
Cum au sărbătorit Anamaria Ferentz, Elena Cârstea și Lia Lungu Ziua Recunoștinței, în SUA
Elena Cârstea, Anamaria Ferentz și interpreta de folclor, Lia Lungu, au petrecut Ziua Recunoștinței în America. Elena Cârstea este căsătorită de ani buni cu americanul Glenn Muttart și locuiesc în Florida, alături de cele două fete înfiate de artistă, Sanda și Adriana. Și Anamaria Ferentz trăiește visul american de peste 10 ani. În prezent, solista trăiește o poveste de dragoste cu iubitul ei, Douglas, care are nu mai puțin de șapte copii. Cei doi se înțeleg de minune, mai ales că artista nu are copii, dar și-a dorit mereu.
Lia Lungu s-a stabilit peste Ocean imediat după 1990, împreună cu fiul ei, Tudor. Interpreta de folclor din Banat ne-a explicat legenda acestei sărbători, atât de populară în America.
‘HAPPY THANKSGIVING! Astăzi este ziua recunoștinței, sărbatorită începând cu anul 1620 în America. Sunt multe legende despre Ziua Recunoștinței și, probabil, majoritatea adevărate. Original, ea a început în zona Boston, unde pilgrims (populație din Anglia) acostează Primăvară, așezându-se în Plymouth. Băștinașii amerindieni Squanto îi ajută învățându-i să cultive porumb, cartofi, să pescuiască și să vâneze. Toamna, au avut recolte bogate și, drept mulțumire, au sărbătorit împreună cu Squanto, mulțumindu-le lor și lui Dumnezeu’, a declarat Lia Lungu, pentru viva.ro.
Lia Lungu dezvăluie legenda sărbătorii
Interpreta Lia Lungu a continuat să ne spună și alte legende care circulă despre Ziua Recunoștinței. Artista este stabilită de ani buni la New York.
‘O altă legendă, întâmplată într-o altă parte a nord-ului american, amintește despre europenii ajunși spre sfârșitul verii în America. A venit repede frigul, proviziile li s-au terminat, nu găseau nimic de mâncare, iar parte dintre ei, ajunși la limită, au murit. Credeau că acesta le este sfârșitul, când au apărut cârduri de curcani sălbatici înfometați și ei…. Pronie cerească! Prin curcani s-au salvat ieșind din Iarnă. De aceea se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței, spunându-se: „Mulțumesc Doamne că mi-ai dat’, a adăugat Lia Lungu.
Lia Lungu: ‘Este bine să ai la masă un nou venit pe pământ american’
Lia Lungu susține că tradiția spune că este bine să ai la masă un nou venit pe pământul american. Legenda mai spune că dacă faci acest lucru, îți va merge bine tot anul.
‘De Thanksgiving este bine să ai la masă un nou venit pe pământ american. Îți va merge bine tot anul. Se sărbătorește cu fast în familie, au loc vestitele parazi de Thanksgiving, se fac rugăciuni și invocații de mulțumire…. Președintele american pardoneaza (adică decretează salvarea vieții unui curcan) cu mare pompă, chiar la Casă Albă!
Dar în Plymuth se face și o paradă de jelanie, pentru felul în care parte dintre emigranții europeni au înțeles să „mulțumească' amerindienilor, furându-le teritoriile, decimându-i prin războaie sau alcoolism, închizându-i în rezervații…. Europenii și sutele de neamuri venite în America, adică americanii de astăzi, se raportează la sărbătoare după cât sunt de omenoși, de spiritualizati, de adevărați. Dar nu uitați, americani spun că: „NU POȚI FI UN BUN AMERICAN, DACĂ NU EȘTI UN BUN PATRIOT!'’, a mai completat interpreta Lia Lungu.
Foto: Facebook.