Rețetă de pateu din linte și ardei roșu

.

În timpul postului, poți savura preparate delicioase și sănătoase, iar pateul de linte și ardei roșu este alegerea perfectă. Ingredientele și modul de preparate le găsești mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Pateul de linte și ardei roșu este o delicatesă cu o aromă intensă și consistență fină. Acest preparat este bogat în proteine, fibre și nutrienți esențiali, iar pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli.

Citește și: Rețetă de merdenele cu foi de plăcintă

Citește și: Ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post. Rețetă ca la mănăstire

Citește și: Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. Preparat simplu și de post!

Citește și: Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Gustoasă și sănătoasă!


Rețetă de pateu din linte și ardei roșu – Ingrediente

1 cană de linte roșie uscată

2 ardei roșii mari, copti și curățați

2 căței de usturoi, mărunțiți

1 ceapă mică, tocată

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de pastă de tomate

1 linguriță de boia dulce

Sucul de la jumătate de lămâie

Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel, pentru garnitură (opțional)

Rețetă de pateu din linte și ardei roșu – Mod de preparare

1. Fierbe lintea roșie până când devine moale conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi las-o la scurs.

2. Coace ardeii roșii în cuptor sau pe grătar până. Curăță-i și îndepărtează semințele.


3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul, potrivit click.ro.

4. Adăugă pasta de tomate și boiaua dulce, apoi lasă pe foc pentru încă 2 minute.

5. Într-un robot de bucătărie, adaugă lintea roșie fiartă, ardeii copți, amestecul de ceapă și usturoi, sucul de lămâie, sare și piper după gust.

6. Procesați până obțineți o pastă fină și cremoasă, apoi transferați pateul într-un bol.

7. Opțional, ornați pateul cu frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel.

Sursa foto: Pinterest