Carmen Brumă vorbește despre sport, alimentație sănătoasă și hidratare

.
De ani de zile, Carmen Brumă este o împătimită a sportului şi are un stil de viaţă sănătos. Cu disciplină și determinare poți ajunge și tu să-ți transformi corpul așa cum ai visat. Antrenamentele regulate, alimentația sănătoasă și hidratarea corespunzătoare sunt secretele care te vor ajuta să obții rezultate remarcabile.
În curând vor începe antrenamentele pentru proiectul „Fii în formă cu VIVA! și Carmen Brumă',  unde trei femei se vor lupta să-și transforme corpul prin sport și alimentație. La ce ar trebui să se aștepte concurentele și cum le vei motiva?

Carmen Brumă:  „Fii în formă cu Viva! și Carmen Brumă' este un proiect care îşi propune să le ajute pe cele trei participante să ajungă cea mai bună versiune a lor. Nu e o luptă între ele, ci cu ele  însele, cu slăbiciunile lor, cu psihicul lor , cu obiceiurile proaste , cu lenea, sedentarismul. Din proprie experiență, aceasta este cea mai grea luptă, dar în momentul în care ieși învingător câstigi foarte multe: un corp armonios, stima de sine, încredere, forță psihica. Fiecare concurentă va avea un antrenor care îi va pune la punct un program de antrenament și alimentație. Eu le voi fi alături cu sfaturi de tot felul și susținere morală. Iar la sfârșit, mă voi bucura pentru reușita lor.


La ce trebuie să fie atent un sportiv începător? Ce nu ar trebui să-i lipsească din frigider și care sunt cele mai importante stafuri?

Carmen Brumă: Un sportiv începător trebuie să aibă un program bun, în acord cu nivelul lui de pregătire fizică. Entuziasmul poate fi de multe ori periculos, fie că vorbim de sport, de dietă sau de mișcare. E important să înțeleagă că trebuie să fie constanți, să aibă răbdare, să-i ofere șansa organismului să se refacă și să se hranească într-un mod corect care să nu le saboteze eforturile din sală. Daca sari peste o masă sau două nu înseamnă că vei slăbi mai mult sau mai repede, ci din contră. Pe lângă alimentație și sport, contează în egală măsura hidratarea. Inclusiv procesul de slăbire este afectat dacă nu te hidratezi cum trebuie. Mă bucur că avem alături de noi în acest proiect cea mai bună apă naturală oligominerală, Bucovina, cu o compoziție chimică echilibrată .


Cum ne dăm seama că antrenamentul pe care l-am făcut a fost unul corect?
Carmen Brumă: Un antrenament corect este unul care ne energizează și ne permite să ne desfășurăm și celelalte activități din ziua respectivă. Epuizarea fizica, durerile (altele decât febra musculară), amețelile sunt semne că antrenamentul nu a fost unul potrivit.
Majoritatea persoanelor se apucă de sport pentru a obține un stil de viață sănătos, dar mai ales pentru a da joc kilogramele în plus. Cum poate fi echilibrată balanța din punct de vedere nutrițional în cazul cuiva care vrea să piardă în greutate, dar să fie și în formă și să aibă energie pentru sportul pe care îl practică?
Carmen Brumă: Cu grijă și pricepere :). Înfometarea nu este o soluție eficientă pe termen lung. Regimul alimentar trebuie să-i asigure organismului nutrienții necesari pentru ca metabolismul să funcționeze normal și să poată arde grasime.
Bem lichide în timp ce ne antrenăm? Cum ştim dacă ne hidratăm suficient?

Carmen Brumă: Printre semnele cele mai frecvente ale deshidratării se numără culoarea urinei care devine închisă, durerile de cap, crampe musculare etc. Este indicat ca la fiecare 20-30 minute de efort să bem câteva guri de apă, iar necesarul zilnic de apa în perioada verii este de 40-45ml pe kg/corp. Concurentele de la „Fii în forma cu VIVA! și Carmen Brumă' vor avea la dispoziție apa Bucovina TO GO, o sticlă cu capac atașat, foarte ușor de folosit atunci când faci sport.


Bucovina este o apă minerală naturală care izvorăște în mod natural din zone de tip rezervație naturală, protejate de orice activitate industrială, având o formulă stabilă în timp. Este o apă microbiologic pură, cu o mineralizare echilibrată. Astfel, o compoziție echilibrată a apei poate asigura primul pas spre reechilibrarea mai ușoară a organismului după un efort susținut.

Cu orice activitate intensă, pierdem apă și câștigăm viață! Bucovina. Sete de echilibru.