Actrița Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani

 Pirvu Cristina
.

Actrița Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani. Actrița a murit acasă, în somn, după o lungă suferinţă. Carmen Stănescu a fost o actriță de teatru și de film. A debutat în anul 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa Frații Karamazov'.

După zeci de ani de carieră, actriţa a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București. Carmen Stănescu a absolvit Conservatorul Regal de Muzică și Artă Dramatică, promoția 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu.

Lumea teatrului din România a fost în doliu în ultima perioadă. Am pierdut alte două mari actrite. Stela Popescu a murit în luna noiembrie, fiind găsită fără viață în propria casă. Câteva zile mai târziu, a murit și actrița Cristina Stamate, după mai multe zile în care a stat internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Carmen Stănescu, despre copilăria sa

„Am fost binecuvantată cu o copilărie frumoasă ca-n poveşti, cu servitori, jucării, ieşiri la teatru şi cinematograf, păstrez şi acum imaginea mărgelelor preţioase ale mamei şi a fracului impecabil pe care îl purta tata când plecau la bal… Îmi amintesc că la 6 ani m-au dus părinţii prima dată la teatru, la Teatrul Naţional – o splendoare de teatru, o bijuterie care a ars în ultima zi a războiului -, cred că frumuseţea acelui spectacol, dar şi a celorlalte pe care le-am văzut mai apoi m-au motivat în alegerea mea. Cum ajungeam acasă improvizam scenete, pentru că aveam o imaginaţie de neoprit. Mi-am dorit să fiu şi eu acolo sus pe scenă”, a spus  actriţa pentru Adevărul.

De ce boală suferea actriţa

Într-un interviu pentru Click, soțul ei, maestrul Damian Crâşmaru, a dezvăluit cum se simţea marea actriţă.

„Actriţa Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge (n.r. afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii). Ea a fost şi campioană la atletism, la , a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa națională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii.”, a precizat Damian Crâşmaru,

Foto: Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton