Adio Mondiale! România pierde rușinos cu Muntenegru, scor 1-0 la Podgorica. Demisionează sau nu Cristoph Daum după eșecul de aseară?

 Popescu Alexandra
.

Adio mondiale! Naționala României a pierdut rușinos cu Muntenegru la Podgorica, scor 1-0, și ratează orice șansă de a mai spera la o calificare la Campionatul Mondial din 2018, din Rusia. Așteptăm și o demisie a selecționerului Cristoph Daum?

România avea nevoie de o victorie obligatorie în Muntenegru pentru a prinde barajul pentru Mondialele din 2018, însă, deși Cristoph Daum a pregătit o formație defensivă, naționala României a pierdut cu scorul de 1-0. Jocul de aseară poate fi considerat cel mai slab din ultimii ani, având în vedere că Muntenegru a dominat formația lui Daum încă din prima repriză, când Jovetic a marcat și un gol anulat. Însă a doua repriză a fost decisivă, iar același Jovetic a marcat în minutul 75, stabilind astfel victoria muntenegrenilor.

Citește și: Kate și William, de trei ori părinți! Unde a fost conceput bebelușul regal

Și deși o țară întreagă aștepta demisia lui Daum după meciul de aseară, selecționerul a declarat că va discuta cu șefii FRF și ei vor decide dacă va mai continua sau nu la națională. Mai mult, a părut absolut rupt de realitatea după meci când el a considerat că echipa României are nevoie de jucători tineri și nu s-a văzut vinovat într-un fel de eșec.

„Trebuie să construim o echipă nouă. Am văzut câteva faze bune în meci, dar până se vor adapta jucătorii, avem nevoie de o echipă nouă. Am văzut progres, am fost foarte motivaţi, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol. Cred că fiecare meci a fost important, dar încă de la primul meci am avut probleme. Am ratat şi penalty în tur, cu Muntenegru. Echipa trebuie reînnoită, avem nevoie de jucători tineri.

Nu depinde de mine dacă voi continua, nu voi lua eu această decizie. Contractul spune că, automat, dacă nu ne vom califica, se termină după aceste preliminarii. Vom lua o decizie care să fie cea mai bună pentru România. Am învăţat foarte multe despre România, despre fotbalul românesc. Este un proces lung. Am fost fericit să fiu aici, împărtăşesc şi eu dezamăgirea alături de toţi fanii români.

Dacă îmi dau demisia? Este doar o întrebare de presă. Nimeni nu este vinovat pentru ratarea calificării, trebuie să învăţăm din acest eşec, să devenim mai buni. Trebuie să discut cu preşedintele federaţiei, am fost atacat din multe părţi. Este o plăcere să muncesc pentru România, trebuie să discut cu preşedintele. Sunt puţin dezamăgit, trebuie să mă calmez. Sunt supărat din cauza rezultatului. De 8-9 luni mă tot întrebaţi dacă voi demisiona, acum n-am un răspuns la mine, mă voi gândi. Nu vreau să du un răspuns influenţat de emoţii, mă voi gândi', a spus Cristoph Daum după meci.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton