(P) Serele și solarele pe timp de iarnă, soluții pentru a economisi energie

 Sava Elisabeta
.

Pasiunea pentru grădinărit nu poate fi oricum oprită, iar varietatea opțiunilor care există în prezent pe piață, privind întretinerea și menținerea lor pe timp de iarnă nu fac decât să o încurajeze. Există soluții pentru orice ține de realizarea propriu zisă a serelor și solariilor și până la menținerea lor într-o condiție optimă, cu un consum minim de energie.

În întâmpinarea celor care doresc să își susțină pasiunea pentru agricultură, pentru grădinărit, vine NuOricum, magazin online specializat în comercializare de îngrășăminte, produse pentru menținerea culturilor, dar și articole pentru sere și solarii.

Subiectul ce vizează întreținerea acestora în perioada rece, asigurând totodată și o funcționare optimă, este de interes astăzi, mai ales pentru cei care au o alimentație bazată pe legume, dar și aromată de o varietate de condimente direct din grădina proprie. Sunt baza unei alimentații sănătoase, cu aport nutritiv însemnat. 

Intretinerea serelor și a solariilor iarna, soluții practice și eficiente de la NuOricum

De mare importanță în cazul acestora sunt folile, cele care prezintă un grad înalt de impermeabilitate, date fiind condițiile meteo, precipitațiile, greutatea zăpezii și alți astfel de factori. Sunt disponibile și în portofoliul magazinului online nuoricum.ro, sub diverse caracteristici si specificatii, in functie de scopul lor. 

Bineinteles, un subiect care merită toată atenția celor dispuși să investească în astfel de proiecte, fie pentru uz personal, fie pentru comerț, este modalitatea de încălzire optimă pentru sere și solarii. Opțiuni există, însă interesul este de a recurge la cele care sunt și rentabile financiar.

Pe lângă sistemul de încălzire ales, situație în care opțiuni modeste și echilibrate din punct de vedere a costurilor există, atenția este îndreptată asupra țevilor responsabile de distribuirea căldurii, cele care realizează încălzirea propriu zisă. 

Uneori mentenanța acestora poate da reale bătăi de cap, mai ales când materialul din care sunt confecționate nu este aliajul cel mai potrivit pentru scopul pe care îl au de îndeplinit. Încălzirea optimă pe timp de iarnă impune și țevi pe măsură, prin care apa caldă să circule eficient, dar și care să susțină eficientizarea consumului de energie termică. Varianta revopsirii acestora este o opțiune, o practică întâlnită destul de frecvent. Ideal este ca de la bun început să investiți în direcția potrivită. Recomandarea specialiștilor vizează teava rotunda pentru solarii, cea realizată din cupru. Varianta zincată, disponibilă în dimensiuni diverse pe nuoricum.ro este o soluție privind distribuirea eficientă a căldurii, prezentând și o durabilitate crescută. 

E necesară conștientizarea uzurii mecanice la care țevile sunt supuse, mai ales că mediul trebuie să fie și ușor umed. Cu trecerea timpului, nivelul de umiditate are impact asupra țevilor, motiv pentru care calitatea trebuie să se ridice la un anumit nivel.

În cazul țevilor vopsite, șansele ca stratul respectiv să se subțieze, favorizând astfel și rugina sunt destul de crescute. Cum influențează procesul de încălzire o țeavă ruginită? Căldura se va resimți la un nivel mai scăzut, dat fiind că deja cea radiată va fi mai scăzută decât una care este acoperită uniform de vopsea. Per ansamblu, eficiența încălzirii ar scădea considerabil. Țevile rezistente deci pot reduce din consumul de energie termică, beneficiind de o întreținere mai rentabilă a serelor și solariilor. Despre tipul de vopsea potrivit, aplicare și avantajele pe care le pot avea diversele opțiuni propuse pe piață pot afla cei interesați mai multe consultând specialiștii. Cert este ca aceasta poate menține temperatura optimă a apei mai eficient atunci când este calitativă. 

Alte informații importante privind țevile și eficiența lor

Primul pas, important de realizat, se referă la alegerea țevilor potrivite. Dimensiunile acestora vor fi alese în funcție de proporțiile solariilor. Spre exemplu, NuOricum oferă și posibilitatea de a trimite țevile prin curierat, însă în acest caz vor fi debitate la 3 metri. Cei care achiziționează direct de la sediul lor o pot lua la 6 metri. 

Mai multe informații despre caracteristicile țevilor, dimensiuni și costuri, pot afla doritorii pe nuoricum.ro sau direct de la experți. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton