Principele Nicolae, alături de voluntari la Tăşuleasa Social

 Adina Rosetti
.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României a participat în calitate de voluntar alături de echipa Tăşuleasa Social, la toate activităţile, fără excepţie.

 

După ce în luna decembrie Alteţa Sa a vizitat campusul o zi, acesta a promis că va reveni ca voluntar la Tăşuleasa, şi s-a ţinut de cuvânt.

Săptămâna de voluntariat a început cu o expediţie în Parcul Naţional Munţii Rodnei, unde Principele Nicolae, alături de o parte din echipă a urcat până la cota 2279 metri pentru a vedea, la faţa locului, cum ar trebui să arate o zonă protejată, Parcul Naţional Munţii Rodnei fiind o astfel de zonă protejată, neatinsă de abuzurile unor oameni iresponsabili.  Apoi i-a întâlnit pe copiii veniţi din mai multe oraşe (Oradea, Bistriţa, Suceava şi Bucureşti). Întâlnirea nu a fost întâmplătoare deoarece copii, ca şi Alteţa Sa, au petrecut şi au participat la toate activităţile organizate de echipa Tăşuleasa Social. Dacă la început erau cu toţii sfioşi, evident inhibaţi de prezenţa Principelui Nicolae, au descoperit repede că Alteţa Sa se implică alături de ei în toate activităţile desfăşurate: jocuri de cunoaştere şi de echipă, drumeţii pe munte şi activităţi practice şi teoretice în cadrul proiectului Pădurea Pedagogică.

Împreună cu voluntarii şi cu cei 20 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, Alteţa Sa a construit un element nou în Pădurea Pedagogică, «Satul bun şi satul rău », a făcut o expediţie în Parcul Naţional Munţii Călimani, până pe vârful Pietrosul, zonă foarte interesantă din punct de vedere geologic şi natural, dar şi pentru a vedea o catastrofă provocată de mâna omului: fosta exploatare de sulf, care s-a închis în 1996, urmările fiind dezastruoase, încă 100 de ani fiind necesari pentru ecologizare şi mai mulţi pentru regenerare.  Principele a urmat fiecare punct din orarul programului Pădurii Pedagogice, proiect care le dă copiilor posibilitatea de a învăţa în teorie şi apoi de a pune în practică legătura dintre om, pădure şi apă.

Experienţa Principelui Nicolae în Africa a fost un exemplu pentru toţi 20, exemplul Alteţei Sale demonstrându-le cât de important este să crezi într-o cauză, să te implici şi să te dedici voluntar. Cu practica de la Tăşuleasa şi cu teoria definită de Alteţa Sa Regală, aceşti tineri au primit tot impulsul necesar conştientizării importanţei voluntariatului în societate, în general şi în România în special.

 

Principele Nicolae la Tăşuleasa SocialPrincipele Nicolae la Tăşuleasa Social

Foto: PR 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton