Mâine sunt Floriile, iar mâncărurile ce se vor regăsi pe mesele tuturor românilor sunt, cu siguranță, cele pe bază de pește. Chef Florin Bontea ne-a oferit o rețetă de ciorba de peste, preferata lui, pe care o gătește de fiecare dată când are ocazia.
Ingrediente:
– ceapă
– morcov
– ţelină,
– cartof (sau orez, eu prefer însă cartoful)
– pește
– borș,
– sare
– leuștean
Vezi o variantă de ciorba de legume!
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovul tăiate se călesc în puţin ulei, apoi se pune ţelina tăiată și ea cubulețe și se lasă cam 2, 3 minute. Apoi se adaugă apă. Se lasă pe foc până fierb legumele, apoi se pun cartofii tăiaţi cuburi şi se sărează. Verificăm cartofii, după care adăugăm bucățile de pește și borșul (de preferat să folosim borș făcut în casă), care se dă în fiert în prealabil. Se lasă la fiert până se face carnea, se mai drege dacă este cazul, iar la final se adaugă leuşteanul.
Dacă îți place peștele, încearcă și o rețetă de macrou la cuptor
Libertatea iti ofera mult mai multe idei de ciorbe de post!
Noul sezon Chefi la Cuțite debutează pe 9 aprilie!
Cea mai urmrită emisiune culinară revine pe micul ecran pe data de 9 aprilie, la Antena 1, cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu pregătindu-le multe surprize concurenților. Sezonul al cincilea va aduce în prim plan personaje neașteptate, printre concurenți, cu povești de viață uimitoare, dar pentru care bucătăria reprezintă, acum, cea mai mare pasiune.
Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!