A anunțat de curând că revine în televiziune, proiectele personale îi ocupă tot timpul, nu scapă din vizor nici vlogul său, însă, pe lângă toate astea, Adelina Pestrițu este și gospodină. În nenumărate rânduri le-a arătat fanilor că este o gurmandă, că iubește sushi-ul și fructele de mare, dar iată că astăzi, la rețeta de miercuri, vedeta ne-a propus un preparat care nu trebuie ratat sub nicio formă: rețetă de creveți.
Este o rețetă simplă, pe care oricine o poate pregăti destul de rapid acasă și cu care nu vei da greș niciodată, mai ales dacă îți plac creveții.
Ingrediente:
- Creveți 15-30 bucăți (pot fi și decorticați și nedecorticați)
- 3 lămâi
- Usturoi (5-6 căței)
- Unt (3-4 cuburi)
- 150 ml vin alb
- sare, piper (după gust)
Mod de preparare:
Decorticăm creveții și îi așezăm preț de câteva minute într-un bol de sticlă, timp în care curățăm și tocăm mărunt cei 5 căței de usturoi pe care ulterior îi călim în cele 3-4 cuburi de unt. După ce usturoiul începe să se rumenească ușor, adăugăm creveții decorticați și vinul. Îi lăsăm să fiarbă câteva minute în suc propriu și apoi stoarcem lămâile. La final presărăm după gust sare, piper, ierburi aromate.
Se pot savura cu un pahar de vin alb.
Pe Adelina Pestrițu o puteți urmări pe vlog, EDA Video Blog, dar și pe site-ul său.
Foto: Facebook, Shutterstock
Citește și:
Rețeta de miercuri: Ada Condeescu propune, pentru Paște, friptură de miel la cuptor cu rozmarin
La desert, încearcă prajitura tavalita cu cocos