Rețeta de spaghete carbonara de la Gwyneth Paltrow - perfectă pentru serile când nu prea ai chef să gătești

 Alina Dan
.

Pe Gwyneth Paltrow o știm din filme, iar silueta ei de silfidă nu a lăsat niciodată vreun indiciu asupra faptului că ar fi o pasionată de cooking. Cu toate acestea, Gwyneth a și scris o carte de rețete – Its All Easy – care, așa cum sugerează titlul, sunt ușor de preparat. Una dintre cele mai celebre rețete din cartea de bucate a lui Gwyneth Paltrow este aceea de paste carbonara.

Actrița, care este și mamă, i-a făcut preparatului o introducere absolut cuceritoare: 'Paste carbonara sunt ideea perfectă de cină atunci când nu prea ai chef să gătești – este extrem de ușor de preparat și gustoasă. Ca să uit că, aproape toată lumea are mereu la îndemână ingredientele sale'.

Ceea ce este perfect adevărat. Dacă ai spaghete, șuncă, ouă și parmezan, rețeta este completă. Preparatul recomandat de Gwyneth nu se îndepărtează de la rețeta clasică, ci este doar ușor adaptată, așa că o poți face oricând acasă și tu.

Poți folosi ori șuncă, ori pancetta, și trebuie să ai grijă să dai deoparte grăsimea în exces de pe carne, înainte de a o pune în tigaie. Ulterior, aceasta va conferi sosului carbonara o aromă ușor sărată și cu iz de afumat.

Dacă nu ești tocmai obișnuită să prepari spaghete carbonara, nu te descuraja dacă pașii de urmat ți se par prea complicați. Atunci caând amesteci ouăle cu parmesanul, amestecul ți se va părea că arată un pic a omletă, dar te asigurăm că rezultatul va fi cu totul altul. Atgunci când vei adăuga pastele fierbinți peste amestecul cu ou și vei amesteca în mod constant, vei obține un sos mătăsos, bazat pe gălbenuș , care va îmbrăca perfect spaghetele.

Iată o rețetă rapidă dacă îți plouă în gură după niște paste cu carne tocata delcicioase!

Nu uita! Este foarte important să păstrezi o ceașcă de zeamă în care au fiert pastele. Aceasta te va ajuta să obții un fin, în cazul în care nu îți reușește din prima.

Rețeta de spaghete carbonara de la Gwyneth Paltrow

INGREDIENTE

(pentru 4 porții)

  1. sare
  2. 4 grame pancetta sau bacon, tăiate în fâșii subțiri
  3. 2 gălbenușuri (sau 3, pentru un aspect extra cremos)
  4. 1 ou mare
  5. 1 1/2 ceașcă de parmesan răzuit fin, sau chiar mai mult, dacă îți place gustușl de parmesan
  6. 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  7. 400 gr spaghete (poți folosi tagliatelle, fetuccine sau orice alte paste

PREPARARE

  1. Fierbe pastele într-un vas cu apă în care ai pus sare, conform instrucțiunilor de fierbere de pe pachet. Păstrează o ceașcă de apă în care au fiert pastele, pentru a ajusta sosul.
  2. Într-o tigaie, sotează, timp de 5-7 minute, baconul sau pancetta, până când devin crocante
  3. Amestecă, într-un bol mare, gălbenușurile cu oul întreg, parmesanul și piperul
  4. Scurge pastele fierte și adaugă-le fierbinți peste sosul cu ou și parmesan. Amestecă imediat compoziția foarte bine, pentru că, astfel, oul se va găti.
  5. Adaugă pancetta și restul de grăsime din tigaie, apoi, cu o lingură, adaugă din zeama în care au fiert pastele, până când vei obține sosul de consistența dorită.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton