Ultimul drum al ultimului monarh al României, Regele Mihai

 Pirvu Cristina
.

Regele Mihai a murit pe data de 5 decembrie, în Elveția, la reședința sa. Astăzi, 16 decembrie, ultimul monarh al României a fost condus pe ultimul drum. 

16 decembrie, o zi plină de istorie pentru România. Aceasta și-a condus pe ultimul drum regele. Scriul cu trupul Regelui Mihai a fost vizitat timp de două zile de zeci de mii de români la Palatul Regal.

Regele Mihai, pentru ultima dată la Palatul Regal


În dimineața de 16 decembrie au început funeraliile la care a participat multe case regale din Europa. La ora 10.00, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Palatul Regal. Ambii au purtat ținute elegante, negre. Au transmis condoleanțe membrilor Casei Regale și puțin după ora 10.00 a început slujba religioasă oficiată în Sala Tronului de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoți.

La ora la care era programat, în jur de 10.50, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos din Palatul Regal și așezat în fața statuii Regelui Carol I.

Ultimul Monarh al României la Catedrala Patriarhală

După o slujbă și o cântare impresionantă, sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost urcat pe un afet de tun. Cortegiul funerar a pornit spre Catedrala Partiarhală. Oamenii adunați în Piața Palatului Regal au strigat „Regele Mihai!' și „Monarhia salvează România!'.

Preafericitul Daniel a terminat în apropierea orei 14.00 slujba de la Catedrala Patriarhală. Cortegiul funerar a plecat apoi spre Gara Regală Băneasa, acolo unde trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost transportat spre Curtea de Argeș.

Citește și:

Fostul Principe Nicolae a izbucnit în plâns la funeraliile bunicului său

Ce familii regale au participat la funeraliile regelui Mihai I

Prințul Charles, la funeraliile regelui Mihai 

Regele Mihai, alături de regii României

Peste 10.000 de oameni l-au așteptat pe Regele Mihai I al României la Curtea de Argeș. Trenul a ajuns acolo în jurul orei 18.20, iar sicriul a fost transportat până la Curtea de Argeș, acolo unde este cripta regilor României, cu o mașină mortuară.

În jurul orei 19.30, slujba de la Catedrala din Curtea de Argeș a început. Doar membrii familiei Regale a României și ai celor din străinătate au luat parte.

400 de preoți au luminat drumul Regelui Mihai, spre Noua Catedrală din Curtea de Argeș. După ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a intrat în Noua Catedrală, s-au tras cele 21 de salve de tumn și s-au cântat Imnul României și Imnul Regal.

Klaus Iohannis, președintele României, la funeraliile Regelui MihaiKlaus Iohannis, președintele României, la funeraliile Regelui Mihai

Foto: Libertatea

Cristina Pîrvu

 

  

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton