Vacanța de Paște 2018. Mai este foarte puţin până la Paşte şi încă nu te-ai hotărât cum să petreci zilele libere? În cazul în care vrei să pleci departe de România, să te relaxezi, îţi propunem câteva variante minunate. Atmosfera de acolo te va ajuta să îţi reîncarci bateriile şi, de ce nu, să dai un randament mai bun la muncă, la întoarcere.
Prima propunere pentru tine este un sejur de câteva zile în Thailanda. Ştim că îţi doreai de ceva timp, iar acum este momentul perfect. Te poţi relaxa, dar poţi vizita şi câteva obiective turistice care te vor lăsa fără cuvinte. Încă poţi prinde oferte foarte bune de la diferite agenţii de turism!
Este denumită The land of smiles. O mulţime de oameni îţi vor zâmbi când vei ajunge acolo! Poţi începe cu plajele superbe şi insulele incredibile. Este nevoie neapărat să înveţi şi din cultura locului. Religia lor budistă este absolut fascinantă, iar în Thailanda sunt nu mai puțin de 40.000 de temple care așteaptă să fie descoperite.
Nu uita să încerci şi mâncarea thailandeză!
A doua noastră propunere pentru tine este Peru. Ştim că este o destinaţie îndepărtată situată tocmai în America de Sud, dar merită! Trebuie să te gândeşti la temple uitate de timp ascunse printre încrengăturile pădurii, morminte imperiale învelite în pânze de păianjen și arse de soare, precum și comori antice de o valoare inestimabilă.
Trebuie să explorezi jungla amazoniană sau să reconstitui drumul incaşilor prin Valea Sacră Urubamba, între Cusco – orașul soarelui sau centrul lumii, cum i se spunea odinioară, și Machu Picchu – cetatea pierdută a incasilor, parcurgând drumul soarelui între Titicaca și Cusco, drum străbătut de Mama Ocllo și Manco Capac, părinții imperiului incaș sau survolând desenele de la Nazca, una dintre marile enigme ale lumii.
Te-ai gândit vreodată la peisajele superbe din Seychelles? Este o destinație exotică ce câștigă din ce în ce mai multă notorietate în rândul turiștilor români. Insula Mahe este unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi în timpul sejurului tău. Fie că preferi să te plimbi pe străzile capitalei Victoria, fie că vrei să descoperi plaje mai puțin cunoscute, în Mahe ai ocazia să le faci pe toate.
Acolo, neapărat trebuie să faci cunoştinţă cu ţestoasele gigant. Pentru a le admira în habitatul lor natural poţi face o vizita insulei Curieuse, unde se află şi Parcul Naţional Curieuse. Aici, poţi face cunoştinţă cu ţestoasele gigant care cântaresc în medie 200 de kilograme şi ajung până la vârsta de 200 de ani.
Când este programat Paştele
Anul acesta, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 8 aprilie, cu o săptămână după Paștele catolic, ce va pica pe 1 aprilie. Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an.
Tradiţii de Paşte
În fiecare an, românii urmează cu stricteţe tradiţii pe care le-au moştenit din bătrâni. Aşadar, vopsirea sau încondeierea ouălor, înnoirea hainelor şi oferirea de cadouri aduse de Iepuraş sunt cele mai cunoscute obiceiuri de Paşte. Pentru români, pregătirea Paştelui înseamnă mai întâi curăţenia şi bucatele care se fac în casă. De „curăţenia de Paşte” orice gospodină trebuie să se achite în timp util şi să aibă casa lună pentru primirea musafirilor pe parcursul a trei zile de sărbătoare.
Preparatele de Paşte care în general nu lipsesc de pe masă sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi cozonacul. Ouăle se vopsesc în Joia Mare, considerându-se un păcat mare orice lucru făcut în casă vineri, când la biserică are loc Prohodul, notează descopera.ro.
Foto: Hepta, Pixabay