Berea de cele mai multe ori este asociată grătarelor pe care sfârâie mici de casa, costiţe sau muşchiuleţ de porc. Greşit! Specialiştii în gastronomie susţin că dacă o combini cu brânzeturi fine, ai pare de un adevărat răsfăţ culinar.
Fie că este neagră, blondă sau brună, filtrată sau nefiltrată, cu alcool sau fără alcool, pasteurizată sau nepasteurizată, cu sau fără lămâie, berea rămâne una dintre cele mai populare băuturi din lume. Nu multă lume ştie însă că berea se pretează şi brânzeturilor fine, nu doar mititeilor care sfârâie pe grătar sau covrigeilor ori seminţelor din serile petrecute cu prietenii.
Explicaţia specialiştilor în gastronomie ar fi aceea că băutura evdienţiază diferitele elemente ale lactatelor, în funcţie de tipul lor. Un tip mai tare te face să simţi textura cremoasă şi fină a brânzei. Pe de altă parte, o băutură mai slabă scoate la iveală aroma specifică a unui produs lactat.
Brânza Brie, de exemplu, merge de minune cu berea blondă, în timp ce brânzeturile intense de capră le poţi combina cu berea puternic amăruie.
Citeste continuarea AICI