Cele 5 reguli simple pentru un ten mai curat și sănătos

.

Îngrijirea tenului este un ritual zilnic peste care nu putem sări, oricât de obosite am fi. Este suficient să respecți câteva reguli de bază pentru îngrijirea pielii ca să vezi rezultatele în timp și să nu te confrunți cu probleme precum apariția punctelor negre, a ridurilor sau coșurilor.

Există însă atât de multe produse de îngrijire sau de curățare a tenului, precum și sute de sfaturi sau trucuri care ne promit o piele mai frumoasă și mai sănătoasă încât pare că nu vom reuși vreodată să obținem un ten ca în reviste. Dermatologii au însă o veste bună: este suficient să respectăm 5 pași pentru a avea o piele curată și mai sănătoasă ca niciodată.


Curăță în profunzime tenul, dar ține cont de un lucru

Curățarea tenului este cel mai important pas pentru îngrijirea pielii și întârzierea efectelor îmbătrânirii asupra ei. Însă multe femei uită să țină cont tocmai de un lucru esențial: tipul lor de ten. Dacă citești aceste sfaturi salvatoare despre curățarea tenului vei vedea că există o modalitate corectă de îngrijire și curățare pentru fiecare tip de ten. După cum vezi, nu este nevoie să apelezi la produse foarte scumpe sau la tratamente extreme, ci există și ingrediente naturale cu ajutorul cărora îți poți prepara o mască intens hidratantă, de exemplu, sau o loțiune cu efect tonic.


Nu exagera zilnic cu machiajul

Primer, fond de ten, concealer, pudră, blush, iluminator. Toate aceste produse îți pot face tenul să arate ca de porțelan, însă acesta este doar efectul machiajului și trebuie să te întrebi cum arată, de fapt, pielea ta pe sub acest strat de make up. Indiferent cât de bune sunt produsele pe care le folosești, este important să îți lași pielea să respire de câte ori ai ocazia. Poți folosi o cremă hidratantă și un fond de ten cu factor de protecție solară, dar păstrează restul produselor de machiaj pentru ocazii speciale. De asemenea, încearcă să nu te machiezi zilnic și să pui mai degrabă accent pe reconstrucția celulelor tenului, astfel încât el să arate la fel de bine și când nu folosești fondul de ten.


Nu ignora importanța protecției solare

Protecția solară este obligatorie pentru a menține sănătatea, vitalitatea și tinerețea pielii tale. Razele solare sunt mult mai nocive decât ai putea crede și, pe lângă creșterea riscului apariției cancerului de piele, ele pot provoca îmbătrânirea prematură a tenului, precum și unele iritații sau alergii. O cremă cu factor ridicat de protecție solară, pe care să o folosești de la începutul primăverii până toamna, te va feri de aceste probleme și, în plus, îți va menține pielea tânără, lipsită de pete și sănătoasă.


Nu sări peste exfolierea tenului

Indiferent de tipul tău de ten, ar trebui să te exfoliezi de cel puțin două ori pe săptămână, în funcție de scrubul pe care îl folosești. Exfolierea îndepărtează celulele moarte, ajută la regenerarea unora noi, deblochează porii și reduce astfel riscul apariției coșurilor sau a punctelor negre. Exfolierea poate contribui și la redarea luminozității tenului, pentru că îndepărtează toxinele de la suprafața acestuia. Este important să alegi însă un exfoliant blând, care să nu îți zgârie pielea sau să o deshidrateze peste măsură.


Renunță definitiv la obiceiurile nocive

Indiferent de cât de bine ți-ai îngriji tenul, de produsele pe care le ai în arsenalul tău de înfrumusețare, toate aceste eforturi vor fi în van dacă nu renunți la unele obiceiuri care au efecte devastatoare asupra chipului tău. Fumatul și consumul de alcool nu numai că îți adaugă ani în plus pe chip, dar sunt responsabile și de deshidratarea excesivă a pielii, de apariția petelor, a punctelor negre și a coșurilor, precum și de aspectul tern, lipsit de strălucire al tenului. De altfel, fumatul inhibă și capacitatea celulelor de a se regenera, astfel încât este posibil să observi o cicatrizare încetinită a pielii, în zonele afectate de acnee.


Dacă ții cont de aceste reguli, cu siguranță vei observa primele rezultate în scurt timp și te vei simți mai încrezătoare și mai bine în propria piele. Un ten frumos nu este o redută imposibil de cucerit, ci depinde de aceste mici ritualuri zilnice care ar trebui să devină aproape un reflex pentru orice femeie.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: HQuality