Cum ne machiem în 2025. Cele mai importante trucuri

.

În 2025 putem experimenta diferite tipuri de machiaj, alegerea ne aparține. Cu toate astea, pentru a nu da greș, e necesar să nu ne abatem de la o serie de reguli. Nu se mai poartă sprâncenele accentuate, ci cele aproape de natural, iar genele sunt frumos rimelate. Atente trebuie să fim și la fondul de ten pe care mizăm, asta ca dacă nu vrem să alegem un produs care să nu se distribuie uniform pe față.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


În privina machiajului e bine să optăm pentru o singură culoare, fie că vorbim de pleoape, de obraz sau buze. Dacă avem cearcăne, nu alegem niciodată o nuanță de mov deschis, de verde, de albastru. La buze se poartă toate nuanțele de burgundi, care ne dau un aer îndrăzneț.

Cum ne machiem în 2025. Cele mai importante trucuri

În 2025 renunțăm la tot ce e artificial și mizăm pe natural. Chipul nostru poate arăta ca din reviste dacă nu schimbăm regulile jocului.

Tendințele în machiaj pentru 2025 sunt ofertante. Așadar, orice stil am avea, clar că ne vom regăsi într-unul dintre ele. Sunt câteva de la care nu putem face rabat. Și anume se poartă tenul luminos, blush-ul roz, dar aplicat ca și cum ne-ar fi ars soarele la plajă. Nu se mai poartă contouring-ul chipului exagerat, nu se mai poartă aproape deloc. Dacă vrem să ne conturăm trăsăturile, va trebui să folosim doar bronzer-ul și blush-ul.


Nu se mai poartă sprâncenele accentuate, ci sprâncenele aproape de natural,  genele foarte frumos rimelate sau îmbogățite cu extensii de gene și se poartă toate nuanțele de roșu. La buze se poartă toate nuanțele de burgundi. Putem fi foarte îndrăznețe în această direcție a buzelor’, spune Dana Petrina, make-up artist, pentru Ciao.

De ce indicat să folosim o singură culoare pentru machiajul pleoapelor sau al buzelor

În general, e bine să mizăm pe o singură culoare atunci când ne dorim un machiaj ca la carte, care să ne pună în valoare.

Se poartă machiajele monocromatice, adică dacă optăm pentru o nuanță pe pleoapă, o putem aplica și în obraz și pe buze. Nuanțe de roz, de piersică, de capuccino, de café -latte, absolut ce vrem noi, doar că trebuie să păstrăm aceeași culoare’, mai spune specialistul.

„Dacă avem cearcăne, trebuie să evităm nuanțele de mov deschis, de verde, de albastru. Dacă vrem să ne punem și mai tare în evidență nuanța de albastru a ochilor sunt foarte potrivite nuanțele de bronz, de auriu, de maron„.


De ce ținem cont când alegem un fard pentru pleoape

Atunci când alegem un fard, ținem cont în primul rând de forma ochilor. Dacă vrem să folosim un fard cremos, există produse care îl pot stabiliza.

Trebuie să ținem cont foarte tare de forma ochiului, pentru că dacă avem o pleoapă care se amprentează, nu o să putem să folosim atât de ușor un fard cremos, ci acesta va trebui să fie fixat. Dar dacă ne place o nuanță foarte foarte tare și fardul este cremos, atunci există niște produse care pot completa acest fard cremos astfel încât să-l stabilizăm acolo’, precizează Dana Petrina.


Citește și: Tunsori pentru toamna 2024. Ce se poartă și ce nu în acest sezon

Citește și: Trucuri care te ajută să ieși bine în fotografiile de grup. Reuniunea familiei de Crăciun nu va mai fi un chin

Citește și: 5 trucuri pentru buze mai mari cu ajutorul machiajului

Citește și: Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii recomandate de specialiști


Cum alegem fondul de ten

Important e și fondul de ten pe care îl folosim, asta dacă nu ne dorim să ne trezim cu un aspect de mască. Tenul gras are nevoie de un alt tip de fond de ten decât cel uscat dar și aici mai pot apărea schimbări. Totul depinde de ce are în compoziție acel produs cosmetic.

Contează foarte tare ingredientele pe care le conțin produsele. Un fond de ten poate să fie foarte fluid, dar să aibă în el produs matifiant și atunci este foarte potrivit pentru trenurile grase. Sau poate să fie un fond de ten care nu este neapărat foarte fluid, dar este pe bază de apă, iar acesta clar are nevoie să fie fixat. Nu contează neapărat forma în care vine, ci ceea ce conține fondul de ten și trebuie să ne cunoaștem nevoile tenului astfel încât să știm ce produs să alegem’, mai spune Dana Petrina.