Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii recomandate de specialiști

.

Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. Remedii recomandate de specialiști. Ei bine, cine nu își dorește un bronz demn de invidiat pe timpul verii? Cu siguranță numeroase femei iubesc pigmentul închis din sezonul cald. Totuși în timp ce mersul la solar este cancerigen, conform specialiștilor, nici statul la soare, mai ales fără cremă cu protecție solară, nu face bine, ba chiar provoacă pete pigmentare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Da! Expunerea neprotejată la soare, mai ales pentru mai multe ore, nu duce doar la arsuri pe corp sau la apariția alunițelor, ci în acest fel te poți confrunta și cu petele pigmentare, care sunt cu adevărat inestetice. Dacă și tu ai observat apariția lor, ei bine, este timpul să scapi de ele cât mai repede.

Citește și: 10 sfaturi eficiente pentru a te proteja împotriva petelor pigmentare

Citește și: Cum să ai grijă de tenul tău pe timpul verii. Adaptează-ți rutina pentru a-ți ajuta pielea să facă față temperaturilor ridicate


Petele pigmentare transformă culoarea și textura pielii, indiferent că sunt pe față, decolteu, mâini sau alte zone ale corpului. Nu sunt pe placul nimănui, astfel că acum poți scăpa de ele printr-o serie de remedii naturiste, care se prepară chiar la tine în casă.

Citește și: Ce avere avea Sinead OConnor și cine o moștenește după decesul ei. A avut patru copii, dar unul s-a sinucis anul trecut

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, dată în judecată din cauza datoriilor. Vedeta și fostul ei soț, Silviu Prigoană, au avut peste 80 de procese și plângeri penale, de-a lungul timpului

Cum scapi de petele pigmentare cauzate de expunerea la soare

Nu, nu trebuie să scoți sume uriașe din buzunare pe creme de la diferite brand-uri pentru a scăpa de petele pigmentare, atât timp cât soluțiile sunt chiar în casa ta. Specialiştii recomandă câteva soluţii la îndemâna oricui pentru a scăpa de petele provocate de soare, iar acestea nu sunt deloc greu de făcut și de asemenea nici dăunătoare pielii. Iată despre ce remedii este vorba, de fapt!


Remedii recomandate de specialiști

Cel mai folosit remediu și totodată cel mai recomandat de către specialiști este amestecul dintre sucul de lămâie și iaurt. Într-adevăr, poți combina efectul sucului de lămâie şi cel al iaurturilor pentru a crea o mască ce elimină petele maronii de pe faţă. Acest amestec nu doar că diminuează petele pigmentare cauzate de soare, ci oferă și luminozitate tenului, hrănindu-l în profunzime.

De asemenea, sucul de lămâie poate fi combinat și cu scrub de zahăr, asta fiindcă zahărul este folosit pentru exfoliere, iar combinat cu efectul de albire al sucului de lămâie, funcţionează perfect pentru a elimina pielea moartă, pe care se află și petele pigmentare.


Ce alte soluții sunt pentru combaterea petelor pigmentare cauzate de soare

Ei bine, nu doar sucul de lămâie în combinație cu iaurt sau scrub de zahăr poate trata petele pigmentare cauzate de soare, ci mai sunt câteva ingrediente care sunt perfect pentru această problemă. Mai concret, este vorba despre:


  • Vitamina E – ajută la îmbunătățirea aspectului tenurilor mature care se confruntă cu apariţia petelor, asta fiindcă luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de decolorarea tenului.
  • Cartof – conține vitaminei C, potasiu, zinc şi fosfor, care ajută la hrănirea pielii şi îndepărtarea petelor.
  • Ulei de migdale – este soluţia celor mai multor probleme ale pielii. Conţine acid oleic şi linolenic, vitaminele A, B2, B6 şi E, combinaţie ce poate combate problema petelor de pe piele.

  • Turmeric – este cunoscut pentru proprietăţile puternice antioxidante, care ajută la combaterea radicalilor liberi, dar şi la eliminarea petelor de pe faţă.
  • Pătrunjel – conţine vitaminele A şi C care ajută la regenerarea colagenului din piele, fiind un puternic antidot împotriva petelor.
  • Ulei de ricin – este bogat în acizi graşi omega 3, astfel că ajută la curăţarea profundă a pielii, eliminând celulele moarte și îndepărtând petele pigmentare.

Sursă foto: Freepics