Cum alegi machiajul în funcție de tipul de ten. Ce culori ți se potrivesc

 Lupescu Anca
.

Cum alegi machiajul în funcție de tipul de ten? Probabil ți-ai pus de multe ori această întrebare, mai ales când încerci un machiaj nou și ceva e greșit, pur și simplu nu se potrivește tenului tău. 

Când te-ai gândit ultima oară la tipul tău de ten și cum se combină cu machiajele tale?

Se pare că alegerea unui machiaj greșit pentru tipul tău de piele poate crea probleme nu numai pentru aspectul look-ului complet, ci și pentru modul în care pielea ta se simte și reacționează la contactul cu ingredientele și formulele greșite toată ziua.

Este foarte important ca machiajul tău, în special produsele de bază, cum ar fi fondul de ten și primerul să se potrivească nevoilor pielii tale. 

Produsele precum fondul de ten, corectorul, fardul de obraz și fardul de ochi stau mult timp în contact cu pielea. Asigură-te că produsele pe care le folosești arată bine și nu vor provoca acnee sau nu îți vor usca pielea.

Pe cât de dificil este să găsești produsele care se potrivesc cu tonul pielii tale, preferințele personale și tipul de piele, de obicei merită munca.

Cum alegi machiajul în funcție de tipul de ten

Determină tipul de piele

Indiferent dacă faci cumpărături pentru fond de ten sau pentru produse de îngrijire a pielii, este important să înțelegi tipul de piele pe care îl ai. Toată lumea cunoaște tipurile de bază ale tenului: uscat, gras, mixtă și normal. 

Dar dacă vrei cu adevărat să știi bine nevoile pielii tale, merită să mergi mai adânc decât atât. 

Este ușor să te concentrezi doar pe una sau două dintre nevoile pielii tale în loc să te uiți la întreaga imagine. O altă problemă obișnuită este neînțelegerea diferenței dintre pielea uscată și cea deshidratată. 

Manichiura french – modele și idei. Cum să ai unghii la modă

Înțelegerea greșită a sensului real al pielii sensibile este o altă greșeală obișnuită. Dacă nu-ți dai seama exact ce se întâmplă cu pielea ta, nu strică niciodată să vezi un profesionist care poate evalua ce se întâmplă și poate sugera o rutină adecvată de îngrijire a pielii.

Alege formula potrivită

Când alegi o formulă, există de obicei multe încercări și erori. Dacă ai o piele relativ echilibrată și uniformă, probabil că vei avea nevoie de o acoperire mult mai redusă decât cineva cu roșeață sau erupții pe ten.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Dar tipul de piele va dicta ce tip de formulă ai nevoie și din alte motive decât acoperirea. Un fond de ten mat care completează pielea grasă nu va fi cea mai bună formulă pentru pielea uscată și invers.

Există câteva formule populare pentru fondul de ten. Un fond de ten lichid cu finisaj mat este ideal pentru pielea grasă, predispusă la pete. 

Un fond de ten lichid hidratant hidratează pielea normală până la cea uscată fără a o face grasă.

Pentru cei cu pielea ușor grasă sau ușor uscată, o pudră compactă sau un fond de ten pudrat oferă o modalitate rapidă și ușoară de a obține un finisaj neted, în special atunci când este asociat cu o cremă de protecție solară. 

Un fond de ten compact cremă-praf este o altă opțiune pentru cei cu pielea ușor uscată sau ușor grasă. Pentru aspectul cel mai natural, o cremă BB este adesea cea mai bună alegere.

Alege culorile potrivite

În timp ce culorile pot să nu fie la fel de importante ca formula și tipul de produs în alegerea machiajului care se potrivește bine tipului de piele, culorile machiajului contează.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

 Acest lucru este valabil mai ales în cazul produselor de bază. Dacă ai timp, este o idee minunată să testezi diferite culori înainte de îți cumpăra produse scumpe.

Mergi în magazin și testează fondul de ten. Cere mostre și poartă fondul de ten o zi ca să vezi cât oxidează și cât de bine se potrivește ca nuanță. Apoi, fă achiziția pe baza a ceea ce ți-a plăcut cel mai mult.

Cum alegi culorile și machiajul în funcție de tipul de ten

Culorile sunt, de asemenea, importante cu alte produse de machiaj, inclusiv fardul, culoarea buzelor, fardul de ochi, creionul de ochi și chiar rimelul.

Dacă te-ai machiat vreodată cu verde și ți s-a părut că nu îți stă deloc bine, asta pentru că subtonul pielii tale nu se potrivește cu această culoare. 

Dacă nu vrei să aprofundezi această latură a culorilor și subtonurilor pentru machiajul în funcție de ten și ce se potrivește sau nu, încearcă să te machiezi cu diferite culori. 

Unele dintre ele pur și simplu se vor potrivi, în timp ce altele vor arăta de-a dreptul ciudat. Este o modalitate de a îți găsi subtonul și culorile care ți se potrivesc în funcție de ten. 

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

De exemplu, un subton galben se potrivește ideal cu nuanțe de fard de ochi pământii, maro, negru, bej, nude, roșiatic, portocaliu, etc. Un ten închis arată bine cu nuanțe de olive și diferite tonuri de roșu. 

Practica te va învăța ce ți se potrivește și ce nu privind machiajul în funcție de ten, însă cel mai important lucru pentru orice make-up este să ai o bază curată.

Fața ta merită îngrijire, așa că alege produse și rutini care să îți hrănească tenul în funcție de nevoi. Dacă te confrunți cu probleme, contactează un dermatolog care să îți recomande o rutină și anumite produse. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton