Creionul de buze sau cel dermatograf, de ochi, trebuie să aibă mina moale, altfel riști să zgârii suprafața pielii și asta nu e de dorit. Cum îl repari pe cel din dotare, care are o textură dură? Prin acest truc de machiaj, desigur!
În primul rând trebuie să te asiguri că respectivul creion nu a expirat! Poți face niște iritații serioase sau chiar conjuctivită și mai bine cumperi un creion nou dacă ai dubii asupra celui vechi.
Pe ambalaj există un mic colant unde este trecută concret data expirării sau un recipient minuscul cu capacul deschis. Lângă acest simbol regăsești numărul de luni la care produsul expiră din momentul în care l-ai desfăcut: 6 M, 12 M, 24 M etc.
Citește și:
SOS seducție! Care sunt cele mai hot parfumuri ale primăverii
Lacuri în tendințe și tratamente care te fac să nu-ți ascunzi manichiura
Dacă ești sigură că dermatograful sau creionul contur de buze încă este în termenul de garanție, poți trece la pasul doi, la trucul care transformă mina dură într-una mai moale ce glisează facil pe conturul buzelor, pe pleoape sau pe linia apei a pleoapei inferioare.
Cu siguranță știi varianta în care încălzești vârful creionului 2-3 secunde la flacăra unei brichete, dar nu-ți recomandăm să faci asta.
Mai bine pur și simplu ții vârful creionului între buricele degetelor! Căldura acestora va încălzi mina, care astfel devine mai moale.
Mențiunea esențială este ca înainte să faci asta să te speli pe mâni, nu vrei să adaugi un plus de bacterii buzelor sau ochilor…
Cătălina Cristescu
Foto: Hepta/PR