Cum să te îmbraci la un botez. Ce stil să adopți la biserică

 Lupescu Anca
.

Cum te îmbraci la un botez? Având în vedere că este o slujbă în biserică, urmată de o petrecere la un local, ținuta trebuie să fie adaptată ambelor ocazii. 

Un botez este un moment special în viața părinților, a copiilor și a oaspeților care sunt prezenți la ceremonie. 

Pentru că este un eveniment special, va trebui să te gândești puțin la ținuta ta. Vorbește cu familia care are botezul pentru a afla cât de formal vor ca oaspeții să se îmbrace.

Cum să te îmbraci la un botez

Îmbracă-te pentru ocazie. Botezurile necesită o ținută mai elegantă decât ceea ce ai putea purta în fiecare zi. 

Citește și: Mască anti-age cu scorțișoară

Ar trebui să investești într-o rochie frumoasă, fustă sau costum cu pantaloni ori fustă. Ca un ghid pentru cât de elegantă ar trebui să fie ținuta ta – ar trebui să fii mai îmbrăcat decât dacă ai fi invitată la un grătar, dar nu atât de elegantă ca la la o nuntă. 

Idei de ținută – cum te îmbraci la botez

O rochie în cloș cu un pulover cu nasturi. Poți apela la o fustă în formă de A până la glezne și o bluză nu prea sexy.

Pantaloni croiți cu un top din satin și bijuterii delicate.

Purtați culori strălucitoare. Spre deosebire de nunți, botezurile nu au nicio regulă cu privire la ce culori poți și nu poți purta. Deoarece aceasta este o ocazie fericită, nu ezita să purtați culori îndrăznețe și modele interesante.

Evită hainele care ar putea fi considerate inadecvate. Deși s-ar putea să nu existe restricții privind alegerea culorii, există restricții cu privire la ce fel de îmbrăcăminte poți purta. 

Evită umerii goi și cu siguranță decolteurile decoltate. Dacă alegi o rochie sau o fustă, asigură-te că ajung sub genunchi – fustele mini sunt inadecvate.

Alte haine pe care ar trebui să le eviți includ: blugi, papuci, cizme uggs, adidași, rochii lungi de seară, haine prea îndrăznețe, rochii decupate la spate sau pentru bărbați, pantaloni scurți sau de trening. 

Ia cu tine un puloveraș sau o jachetă. Îți va face ținuta să pară casual și prietenoasă și îți poate ține de cald în biserică, unde adesea poate deveni frig.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Poartă tocuri drăguțe, dar nu prea înalte. Tocurile înalte nu sunt, în general, adecvate pentru un botez. În schimb, poartă tocuri scurte în care poți merge și sta confortabil. 

Poartă pantofi corespunzători vremii – dacă ninge afară, ia-ți o pereche de pantofi acoperiți sau o gheată elegantă. Dacă este cald, optează pentru sandale joase sau platforme micuțe.

Cum să se îmbrace bărbații la un botez

O cămașă și o cravată la un pantalon de costum este ideală. În timp ce unele botezuri pot fi mai casual decât altele, dacă nu ești sigur, alege un costum. 

Poți purta o pereche de blugi negri, o cămașă albă și deasupra o bluză tip pulover albastră sau într-o nuanță pastel. Dacă este prea cald, poți lega puloverul de gât, pentru un look relaxat și chic.

Dacă vrei o cravată, alege una distractivă. Botezurile sunt o ocazie fericită și cravata ta ar trebui să reflecte acest lucru. 

Citește și: Cinci metode eficiente pentru a trata cicatricele post-acnee

Cravatele în culori deschise și modele distractive sunt cu siguranță acceptabile.

Poartă niște pantofi frumoși. Pantofii sunt o parte importantă a fiecărei ținute – în special o ținută care implică un costum. Lasă adidașii deoparte și poartă niște pantofi de costum.

Ținute pentru copii

Alege niște haine frumoase pentru copiii tăi. Pentru fete, rochiile în culori vii sau modelele florale sunt o opțiune excelentă. 

Băieții pot purta catifele sau kaki și o cămașă cu guler. Fetițele pot purta o rochiță drăguță și un pulover; o fustă și o bluză; un costumaș sau o salopetă și o cămașă.

Pentru băieți, alege un pantalon de blug și o cămașă cu nasturi; un tricou și un pulover; pantaloni scurți și un tricou polo.

Gândește-te la confort. Deși este important să păstrezi codul vestimentar în minte, nu vrei să îți incomodezi copiii cu haine în care nu se simt bine.

 Când alegi ținutele lor, asigură-te că materialele sunt confortabile și potrivite.

Citește și: 5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii mature

Alege pantofi confortabili. Lasă copiii să poarte adidași sau pantofi comozi. Fetițele pot purta la rochiță balerini drăguți cu o pereche de șosete cu dantelă, în timp ce băieții pot apela lejer la o pereche de teniși într-o culoare neutră. 

  • Dacă vrei să faci o impresie bună, elegantă, învață cum să faci asortarea culorilor la haine și, de ce nu?, cum asortezi geanta cu pantofii sau cum asortezi rochia cu pantofii!
  • Google News Urmărește-ne pe Google News

    Biografiile Vedetelor
    Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

    Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

    Revista VIVA!
    Revista VIVA!
    Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
    Buton