(P) 7 mișcări financiare pe care să le faci până la finalul anului

.

Finalul anului se apropie cu rapiditate, iar luna decembrie reprezintă o adevărată provocare atunci când vorbim despre gestionarea banilor. Cadouri, alimente, poate chiar un concediu, toate acestea sunt lucruri cărora ajungi să le dedici bună parte din veniturile tale. Iar veniturile pot fi insuficiente, aşa că trebuie să recurgi şi la alte soluţii, precum creditele IFN.  Nu trebuie să uiţi că după finalul acestui an te aşteaptă un set nou de 365 de zile, pline şi ele de noi obiective pe care vei vrea să le realizezi. Iată 7 mişcări financiare prin care îţi poţi asigura un final frumos de 2018 şi un început bun de 2019.

  1. Asigură-ţi un buget suficient pentru Sărbători


Sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou sunt un prilej excelent de a ne petrece timpul cu cei dragi. Iar plăcerea este cu atât mai mare atunci când le putem oferi cadourile pe care ştim că şi le doreau. Oferindu-le aceste daruri apropiaţilor, îţi vei face ţie însuşi un cadou minunat, acela de a-i vedea bucuroşi. Totodată, o masă îmbelşugată de Crăciun uneşte familia şi îţi poate încărca bateriile pentru un nou an minunat. Asigură-te că îţi gestionezi banii în aşa fel încât să îţi poţi oferi nişte sărbători plăcute, lângă persoanele dragi ţie. Dacă veniturile pe care le încasezi nu sunt de ajuns, poţi apela la un credit IFN, pentru că este uşor de obţinut, într-un mod rapid.


   2. Mergi la medic

Luna ianuarie este una foarte agitată în general. Mulţi medici merg în vacanţă, iar cei rămaşi sunt asaltaţi de pacienţi. În decembrie, în schimb, lumea are cu totul alte preocupări, iar o vizită la medic se poate dovedi a fi o idee inspirată. Mergi la un control stomatologic sau oftalmologic, în cazul în care nu ai făcut-o de mult. Vor fi nişte bani investiţi în propria ta sănătate, într-o perioadă în care stresul şi agitaţia te-ar putea face să ignori acest aspect esenţial.

   3. Fă-ţi abonament la sala de fitness

Octombrie şi ianuarie sunt lunile în care sălile de fitness sunt luate cu asalt de către clienţi. Dacă în octombrie avem de a face cu revenirea studenţilor la cursuri, în ianuarie se întorc către activităţi sănătoase toţi cei care cred că au făcut exces de alimente în perioada sărbătorilor de iarnă. În caz că ai de gând să te apuci de mişcare din ianuarie, ar fi bine să îţi faci un abonament încă din finalul lunii decembrie, pentru că patronii sălilor de fitness ştiu deja ce urmează, iar preţurile ar putea creşte semnificativ odată cu intrarea în noul an.


  4. Donează

Nu toată lumea are norocul de a se bucura de magia sărbătorilor. Sunt oameni care nu au ce pune pe masă şi oameni care nu au bani pentru a le cumpăra copiilor cadouri. Poţi alege să ajuţi aceste persoane prin donaţii. Ai varianta de a apela la asociaţii care se ocupă cu ajutorarea cetăţenilor defavorizaţi sau poţi găsi pe cont propriu persoane care au nevoie de ajutor.

 5. Planifică-ţi vacanţa

Cele mai convenabile bilete vor fi mereu cele cumpărate din timp. Dacă îţi place să călătoreşti sau ai de gând să-ţi organizezi măcar un concediu pentru 2019, finalul anului ar fi o perioadă excelentă pentru rezervări. Vei găsi bilete de avion şi cazări la preţuri bune, iar în caz că dai peste o ofertă de neratat, însă cu puţin peste banii de care dispui, poţi solicita un credit rapid online.


 6. Economiseşte

O alternativă sănătoasă la care poţi apela când vine vorba de gestionarea banilor pe final de an este economisirea. Cu siguranţă că în decembrie vei cheltui mai mult decât în mod normal, aşa că este posibil ca situaţia ta financiară să aibă ulterior de suferit. Pentru a te pregăti de ce urmează, încearcă să economiseşti o sumă suficient de mare încât să te poată ajuta în ianuarie, la nevoie.

 7. Stabileşte-ţi strategia financiară pentru 2019

Planificarea resurselor viitoare se poate dovedi a fi la fel de importantă precum gestionarea celor deja existente. Educaţia financiară a devenit un factor esenţial într-o economie atât de dinamică precum cea actuală. Încearcă să-ţi planifici strategia pentru anul viitor, prin anticiparea veniturilor şi a cheltuielilor. Vei putea astfel să prioritizezi cheltuielile cu adevărat importante şi vei şti pe ce sume de bani te vei putea baza pentru alte investiţii.


Finalul anului este o perioadă încărcată de emoţii şi evenomente emoţionante, dar tocmai în astfel de momente este foarte important să fii calculat şi atent cu modul în care gestionezi banii. Chiar dacă alegi să te bucuri la maximum de spiritul sărbătorilor, te poţi gândi şi la viitor, iar economiile ori biletele cumpărate din timp sunt întotdeauna idei bune pe final de an.