7 modalități de a preveni apariția acneei

Ai tenul gras și acneea parcă nu vrea să dispară niciodată? Ești sigură că-ți îngrijești pielea corect? Iată câțiva pași foarte utili în prevenția acneei.

În primul rând este esențial să-ți cureți tenul cu produsele adecvate. Să te speli pe față de 2 ori pe zi, atât dimineața cât și seara, cu un gel destinat pielii grase.

Apoi evită cremele foarte bogate și uleiurile, ai nevoie în mod cert de matifiere, de o cremă formulată pentru tenul gras sau acneic.

Dacă folosești anumite produse recomandate de medicul dermatolog, le înlocuiești cu altele numai dacă așa ți-a indicat doctorul.

Citește și:

6 reguli de îngrijire a părului creț

Greșeli de machiaj pe care le faci atunci când te grăbești

Dacă ai probleme serioase cu acneea pe lângă dermatolog ar fi indicat să mergi și la endocrinolog, întrucât acneea poate indica anumite probleme de sănătate la nivelul ovarelor sau glandelor suprarenale.

Pentru că fața se încarcă, porii sunt dilatați, exfolierea de 2 ori pe săptămână curăță tenul, desfundă porii și stimulează microcirculația la nivelul pielii.

Nu neglija nici cabinetele specializate de estetică unde se poate realiza procedeul numit microdermabraziune.

Desigur că folosești fondul de ten, și dacă ai probleme cu acneea tendința este să alegi un fond de ten cu grad mare de acoperire, și chiar pe zonele afectate să insiști cu fondul de ten sau chiar un corector.

Însă surplusul de produs accentuează suferința pielii, fie că vorbim de coșuri sau puncte negre, și așa se creează un cerc vicios din parcă nu ieșim.

De aceea este indicat ca ocazional să lași pielea să respire. Lasă baza, fondul de ten, pudra, și dacă e neapărat nevoie să aplici ceva pe față pentru uniformizare alege o cremă colorată, un BB Cream, obligatoriu oil-free.

Niciodată să nu te culci machiată, să te demachiezi obligatoriu înainte de sală sau înainte de a ieși la alergat.

Poate nu ar fi rău chiar să ai la îndemână niște șervețele demachiante, astfel încât din când în când să îți cureți fața de transpirație.

Nu în ultimul rând schimbă-ți așternuturile frecvent! Ele colectează praf, sebum, piele moartă etc și devin un adevărat coctail de bacterii.

Foto: Hepta

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton