A murit celebrul prezentator american Phil Donahue, recompensat cu 20 de premii Emmy pentru show-ul său: "Mi-am pierdut iubitul soț..." / Mesajul emoționant transmis de Oprah

.

A murit Phil Donahue, pionier al talk-show-ului în timpul zilei, scriitor, producător de film, creatorul și gazda The Phil Donahue Show. Programul de televiziune, ce a fost cunoscut mai târziu sub numele de Donahue, fiind primul talk show popular care a prezentat un format ce includea participarea publicului. Avea 88 de ani și s-a stins din viață înconjurat de persoanele dragi, se arată într-un comunicat al publicistului său.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Phil Donahue s-a stins din viață la 88 de ani în casa sa din Upper East Side din Manhattan, înconjurat de soția sa, actrița Marlo Thomas, copii și nepoți, a declarat publicistul său într-un comunicat. A murit liniștit, după o lungă luptă cu boala.

„Sunt sigură că până acum ați auzit vestea foarte tristă că mi-am pierdut iubitul soț, așa că știu că veți înțelege motivele pentru care mă voi îndepărta de această pagină pentru o vreme. Dar nu am vrut să dispar fără ca înainte să vă mulțumesc pentru mesajele frumoase de dragoste și sprijin pe care le-am primit pe parcursul zilei și pentru felul minunat și generos în care ne-ați lăsat pe Phil și pe mine să ne împărtășim aventura vieții cu voi, de-a lungul anilor', scris soția lui, Marlo Thomas pe Instagram, în dreptul unei fotografii vechi cu ea și soțul ei, din timpul unei vacanțe.

phil donahue (7)phil donahue (7)

A murit Phil Donahue la 88 de ani

Lumea e mai săracă după ce Phil Donahue ne-a părăsit la 88 de ani. Jurnalistul american a fost înconjurat înainte de a trece la cele veșnice de cei patru copii, Mary Rose Donahue, Daniel Donahue, Michael Donahue, Kevin Donahue, soția sa, precum și nepoții. A avut cinci copii, însă James a murit în urma unei rupturi de anevrism de aortă în urmă cu 10 ani.

La începutul acestui an, președintele Joe Biden i-a acordat lui Phil Donahue Medalia Prezidențială a Libertății, cel mai înalt premiu civil al Statelor Unite, alături de Medalia de Aur a Congresului. Casa Albă a clasificat show-ul „Donahue' ca fiind unul dintre cele mai influente programe de televiziune ale vremii sale.

„Phil Donahue a transmis puterea poveștilor personale în sufrageriile din toată America. A schimbat mentalități printr-un dialog sincer și deschis, pe parcursul unei cariere definitorii în televiziune și prin mii de conversații zilnice', a transmis președintele Biden.

Citește și: Marcel de la Insula Iubirii a cerut-o în căsătorie pe iubita lui, Armina Grigoraș, în cadrul unui podcast: „Ai vrea să fii soția mea?'. Imagini cu inelul de logodnă

Citește și: Povestea de dragoste dintre Pepe și Dana Gheorghe: s-au cunoscut la un concert al artistului și au fost împreună trei ani / Motivul despărțirii: „Fără să ne certăm, fără scandaluri'

Citește și: Adriana Bahmuțeanu susține că a trăit un „iad' alături de Silviu Prigoană: „Am simțit infidelitatea, am pus condiții, inclusiv contracte pe hârtie. Dacă îl prindeam, trebuia să plătească o sumă de bani. Am fost abuzată în toate felurile…'

Citește și: Semnele prevestitoare pe care Emily Burghelea le-a avut înainte de accidentul din Mauritius. Taxiul în care se afla influencerița a intrat într-un tir: „Am avut două opțiuni: să mă panichez sau să preiau controlul. M-am rugat la Dumnezeu să mă ajute și să mă ghideze”

Cine a fost Phil Donahue

Phil Donahue s-a născut pe 21 decembrie 1935, a crescut în Cleveland, Ohio și și-a început cariera în televiziune și radio în anii 1950. „Spectacolul Phil Donahue” a fost difuzat pentru prima oară pe 6 noiembrie 1967 în Dayton, Ohio. Șapte ani mai târziu a mutat spectacolul din Ohio în Chicago. A rămas în oraș aproximativ un deceniu, inclusiv câțiva ani folosind studiourile CBS Chicago ca bază pentru emisiunea redenumită „Donahue', potrivit CBS News.

Phil Donahue a fost cel care l-a intervievat primul pe Nelson Mandela după ce președintele sud-african a fost eliberat din închisoare în 1990. Printre invitații săi s-au numărat de-a lungul timpului Muhammad Ali, Whoopi Goldberg, Billy Crystal, Muhammad Ali, Steve Martin, Jamie Lee Curtis.

Show-ul său i-a adus 20 de premii Emmy, inclusiv 10 pentru cel mai bun gazdă de talk show. El a continuat să găzduiască spectacolul timp de 7.000 de episoade, pe o durată de aproape 30 de ani, până în septembrie 1996.

A fost căsătorit de două ori, cu Marge Cooney în perioada 1958–1975, din căsnicia lor rezultând cinci copii. În 1980 s-a căsătorit cu actrița Marlo Thomas, care i-a fost alături vreme de 44 de ani.

Mesajul transmis de Oprah după moartea lui Phil Donahue

Phil Donahue a creat un format de zi despre care Oprah Winfrey spunea că a inspirat alegerea ei.

După ce a fost anunțată vestea morții lui Phil, Oprah a postat o fotografie alb-negru în dreptul căreia a scris: „Nu ar fi existat show-ul Oprah fără ca Phil Donahue să fie primul care să demonstreze că discuțiile din timpul zilei și femeile care vizionează ar trebui luate în serios. A fost un pionier. Mă bucur. Trebuie să-i mulțumesc pentru asta. Odihnește-te în pace Phil”.

Sursa foto: Facebook, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton