A murit fostul jucător și antrenor Ion Țuțuianu, legenda rugby-ului românesc! Câștigătorul Cupei Campionilor Europeni avea 85 de ani

 Cica Cristina
.

A murit fostul jucător și antrenor Ion Țuțuianu, legenda rugby-ului românesc! Câștigătorul Cupei Campionilor Europeni s-a stins din viață la 85 de ani, lâsând un gol în sufletele nu doar familiei și apropiaților, ci și a fanilor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

A murit fostul jucător și antrenor Ion Țuțuianu. Anunțul trist a fost făcut de către Federația Română de Rugby, care l-a descris pe fostul sportiv drept „o figură reprezentativă a rugby-ului românesc și a clubului Dinamo'.

Ion Țuțuianu a ajuns la CS Dinamo în anul 1959, unde a reușit cu succes „se remarce ca unul dintre marii jucători de linia a doua pe care i-a avut România', după cum subliniază FRR.

ion-tutuianu-1ion-tutuianu-1

Citește și: Iosif Rotariu, mărturisiri dureroase la două luni de la pierderea soției. Fostul fotbalist respectă ultima dorință a Danei Rotariu: „Îmi este foarte greu, nu am depășit momentul. Mi-a spus înainte să moară să…”

Citește și: Fosta soție a lui Cornel de la Insula Iubirii rupe tăcerea și dezvăluie cum s-a încheiat căsnicia lor, de fapt: „Au dispărut aproape 200.000 de euro din banii firmei pe concedii și operații. Ei erau amanți de mult și…'

Citește și: Adela Popescu revine în televiziune. Ce spune despre proiectele pe care urmează să le aibă: „Mă simt foarte bine în pielea mea și mi se pare că știu foarte bine cine sunt și ce pot să ofer”

Citește și: Cătălin Bordea, primele declarații despre noua iubită: „E o femeie extraordinară. Ne-am cunoscut prin…' /  Elena Ardeleanu locuiește în Dubai și știe despre divorțul traumatizant al actorului

A murit fostul jucător și antrenor Ion Țuțuianu

De-a lungul unei bogate cariere, Ion Țuțuianu a evoluat inclusiv în linia a treia, la închidere. La capitolul suucese și-a trecut în palmares două titluri naționale, dar și Cupa Campionilor Europeni în 1967, după o finală cu SU Agen (0-12 și 18-0).

În anul 1974 și-a anunțat retragerea din cariera de jucător, dar pasiunea pentru rugby l-a făcut să continue la antrenor, la gruparea din Ștefan cel Mare. Și aici a înregistrat succese, cucerind două titluri naționale alături de echipa alb-roșie.  Ion Țuțuianu a activat la Dinamo în anii ’80, iar în 2000 a făcut parte din stafful tehnic al naționalei de seniori.

Ion Țuțuianu a antrenat și echipa națională a României

În anul 1999, în urmă cu 25 de ani, a luat decizia de a se retrage definitiv din din activitate, de la Precizia Săcele.

Ion Țuțuianu a antrenat inclusiv echipa națională a României, în perioada 1988-1989, apoi între 1999- 2000, câștigând și Cupa Europeană a Națiunilor, noptează GSP.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton