A murit Jacob Rothschild, reprezentant al celei mai bogate familii din lume. Au o avere de 500 de trilioane de dolari

 Dumba Gabriela
.

A murit baronul Jacob Rothschild, reprezentant al celei mai bogate familii din lume. Se crede că dinastia Rothschild deține incredibila sumă de 500 trilioane de dolari, care înseamnă mai mult de jumătate din averea totală a lumii. Jacob Rothschild avea 87 de ani și era finanțator, dar și membru independent al Camerei Lorzilor britanici, în virtutea titlului de al 4-lea baron Rothschild, din 1991 până în 1998.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Fiul lui Victor, al treilea baron Rothschild, şi al unei femei creştine anglicane care s-a convertit la iudaismul observant prin căsătorie, Jacob a studiat la Universitatea Oxford şi apoi s-a pregătit ca finanţator în banca familiei, NM Rothschild & Sons, începând din 1963 şi apoi a creat propria sa companie, J Rothschild Assurance Group împreună cu Sir Mark Weinberg, în 1980.

The Prince of Wales Medal for Philanthropy, St James’s Palace, London, Britain – 11 Dec 2013The Prince of Wales Medal for Philanthropy, St James’s Palace, London, Britain – 11 Dec 2013

A murit Jacob Rothschild

Amintit de familia sa ca filantrop, Jacob Rothschild a primit cele mai înalte onoruri britanice de la familia regală Windsor în timpul vieţii şi a deţinut, de asemenea, funcţii publice ca vicepreşedinte al grupul de televiziune Sky sau preşedintele comitetului de administratori al National Gallery, muzeul Londrei.

Într-un comunicat adresat agenției de presă britanice PA News, familia a transmis că Jacob Rothschild va fi înmormântat în conformitate cu obiceiul evreiesc într-o mică ceremonie de familie

„Tatăl nostru Iacov a fost o figură eminentă pentru multe persoane… ca un stimat finanţator, campion al artelor şi culturii, slujitor devotat al afacerilor publice, susţinător pasionat al activităţilor caritabile în Israel şi pentru cultura evreiască, ecologist entuziast, prieten, tată şi bunic iubit', au scris cei 4 copii într-un mesaj, precizând că înmormântarea va avea loc în privat, după ritul evreiesc.

Citește și: Cum a început relația dintre Eliza și Cosmin Natanticu și cine a făcut primul pas: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am găsit-o'. Ce spune actorul despre primii bani câștigați/ EXCLUSIV

Citește și: Cine sunt concurenții de la Asia Express 2024. Filmările pentru noul sezon încep în câteva zile

Cum a ajuns Jacob Rothschild unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Jacob Rothschild și-a început cariera în banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963, înainte de a co-fonda grupul de asigurare J Rothschild de atunci, numit acum St Jamess Place, împreună cu Sir Mark Weinberg, în 1980.

A fondat, de asemenea, Windmill Hill Asset Management pentru a gestiona portofoliul filantropic al familiei. Rothschild a fost președintele RIT Capital Partners plc, unul dintre cele mai mari trusturi de investiții cotate la Bursa de Valori din Londra, cu o valoare a activului net de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

A fost ȘI președintele J Rothschild Capital Management, o subsidiară a RIT Capital Partners plc. De-a lungul carierei sale, a deținut mai multe funcții, precum vicepreședinte la BSkyB Television și a președinte al administratorilor la The National Gallery.

Interesele sale de afaceri s-au legat, principal, de finanţe, dar au variat şi în alte sectoare, precum petrolul. A rămas în istorie cu acord semnat în 2003 pentru a încerca să pună în custodie (fără succes) activele oligarhului rus Mihail Hodorkovski, adversarul lui Vladimir Putin, înaintea de arestarea şi confiscarea de facto a grupului acestuia, Yukos, potrivit Mediafax.

Sau achiziţionarea, în 2013, de la guvernul israelian, prin compania Genie Energy, a dreptului exclusiv de exploatare a unui zăcământ de ţiţei din zona ocupată a Golanului sirian.

Clanul Rothschild este în mijlocul unei lupte pentru putere. Clanul Rothschild s-a împărţit în două şi este gata să se lupte pentru controlul industriei globale de wealth management, o miză de 250 de trilioane de dolari. În joc sunt banii bogaţilor din toată lumea, puterea şi prestigiul numelui Rothschild.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton