A murit marele violonist Eugen Sârbu, menționat în Oxford Dictionary of Music alături de George Enescu. Avea 73 de ani și se afla la Londra

 Cica Cristina
.

A murit marele violonist Eugen Sârbu, menționat în Oxford Dictionary of Music alături de George Enescu. S-a stins din viață la 73 de ani, într-un spital privat din Londra, după o lungă și grea suferință. Pe parcursul carierei sale prodigioase, Eugen Sârbu, o adevărată stea a muzicii din țara noastra, a efectuat nu mai putin de opt turnee în jurul lumii, impresionând publicul cu sunetul unic al viorii sale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Marele violonist Eugen Sârbu, recunoscut alături de George Enescu în Oxford Dictionary of Music ca fiind unul dintre cei mai virtuoși violoniști români, a încetat din viață la 73 de ani, pe un pat de spital, în Londra. Născut în anul 1950, în comuna Pietrari de lângă Râmnicu Vâlcea, Eugen Sârbu a făcut înconjurul lumii de nu mai puțin de opt ori, de-a lungul carierei sale încununată de succes. Publicul avea ocazia, în cadrul concertelor sale de excepție, să savureze sunetul unic al viorii sale Stradivarius, construită în 1729.

eugen-sarbu-a-murit-4eugen-sarbu-a-murit-4

Citește și: Decizia reprezentanților Lidl după ce Sânziana Negru a aruncat la gunoi o pungă plină cu produsele magazinului: „Suntem întristați de ceea ce au făcut și, mai ales, nu înțelegem de ce. Aşteptarea noastră este ca…'

Citește și: Cornel Luchian de la Insula Iubirii a fost la un pas de moarte. „Când avea 25 de ani a avut un accident mortal. Zice că a fost și în Rai, și în Iad”

Citește și: Cum a reacționat Cosmin Curticăpean după ce Laura Cosoi s-a sărutat cu Jorge în filmul „Retreat Vama Veche': 'El nici nu își pune problema. Scenele nu sunt luate în serios, dar…'

Citește și: Gabi Bădălău, adevărul despre ieșirile violente ale Biancăi Drăgușanu. Ce spune despre presupusa bătaie dintre ea și Florin Salam: „Nu e o femeie agresivă. Cred că era într-o perioadă…'

A murit marele violonist Eugen Sârbu

După o lungă și grea suferință, marele violonist, care se afla internat într-un spital din Londra, a trecut în neființă la 73 de ani.

Eugen Sârbu a început studiul viorii de la o vârstă fragedă, pe când avea doar cinci ani sub atenta îndrumare a tatălui său. S-a făcut remarcat un an mai târziu, când a apărut alături de Orchestra Națională Radio, iar pe când avea numai 10 ani, Sârbu a debutat internațional la Roubaux, în Franța, potrivit romanialibera.ro.

Eugen Sârbu a fost distins cu Medalia George Enescu

Eugen Sârbu a urmat cursurile școlii de muzică din Galați între anii 1957–1968, iar apoi Conservatorul din București, până în 1970, când a luat decizia de a se muta în Statele Unite, unde a obținut o bursă la Curtis Institute of Music, Philadelphia, la recomandarea lui Yehudi Menuhin.

Între 1974 și 1976 a continuat studiile la Juilliard School, New York și Meadowmount cu Ivan Galamian. G. Dintre profesorii săi de renume îi amintim pe Avakian și Ionel Geantă în România, Robert Soëtens în Franța, Ivan Galamian, Eugene Ormandy și Ruggiero Ricci în Statele Unite și Nathan Milstein în Europa.

În 1978 a câștigat Concursul Paganini de la Genova, precum și Concursul Internațional Carl Flash.

În 1995 a fost recompensat cu primit Medalia George Enescu, iar în 1997 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Muzică din București. În același an a devenit și director onorific al Orchestrei Naționale Radio.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton