A murit ziaristul Ștefan Olteanu, la o zi după ce-și serbase ziua de naștere: "Cel care a descoperit-o, jurnalistic vorbind, pe Nadia Comăneci" / A avut o carieră de 50 de ani

.

Doliu în presa din România. A murit ziaristul Ștefan Olteanu, la numai o zi după ce-și serbase ziua de naștere. Avea 81 de ani, o carieră de 50 de ani în spate și a fost cel care „a descoperit-o, jurnalistic vorbind, pe Nadia Comăneci”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Doliu în jurnalism! S-a stins din viață Ștefan Olteanu, un personaj marcant îndeosebi pentru presa din Bacău. A fost redactor la ziarul Deșteptarea timp de 40 de ani, iar de-a lungul timpului, și-a concentrat activitatea în educație, cultură și sport.

stefan olteanustefan olteanu

Citește și: Cum se înțelege Antonia cu fostul soț, Vincenzo Castellano, în privința fiicei lor, Maya: „A fost o situație delicată, am suferit mult din cauza distanței, dar nu m-a oprit să fiu aproape de ea” / EXCLUSIV

Citește și: Ce a făcut Dragoș Dolănescu la mormântul tatălui său, Ion Dolănescu, în timpul vizitei sale în România: „Știu că de acolo de sus, el ne veghează și pe mine, dar și pe întreaga familie…'. Nu a mai fost la cimitir de 6 ani

Citește și: Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian reaprinde scandalul privind moartea artistului: „Raportul de la IML Reșița îl scapă de răspundere pe medicul de la camera hiperbară”

Citește și: Amna a acceptat să participe la Survivor, după ce a avut probleme cu banii, în urma divorțului: „Am făcut un atac de panică…'/ De ce nu are artista o relație acum

A murit ziaristul Ștefan Olteanu

După trecerea ziaristului Ștefan Olteanu la cele veșnice, jurnalistul Cornel Cepariu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a transmis un mesaj impresionant, având numai cuvinte de laudă la adresa jurnalistului care a respectat oamenii, prin onestitate și abnegație.

„A murit ŞTEFAN OLTEANU. Ziarist de mare talent și dăruire profesională. OM care a respectat oamenii printr-o remarcabilă onestitate și dăruire. CEL care a descoperit, jurnalistic vorbind, pe Nadia Comăneci, precum și pe alți mari performeri din județul Bacău. Despre care a scris zeci de articole și o carte premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

A consemnat, timp de mai bine de aproape 50 de ani, cu bucuria jurnalistului preocupat de informarea corectă, la timp și participativă a publicului cititor. Ultima sa fotografie îl surprinde când a primit titlul ‘CETĂȚEAN DE ONOARE’ al municipiului Bacău. DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ! Pentru cei care doresc să îi ofere un ultim omagiu, va fi depus la Capela Bisericii Precista din Bacău', a precizat Cepariu, potrivit ziare.com.

Ştefan Olteanu a scris o carte despre Nadia Comăneci

Ştefan Olteanu, recompensat cu titlul de „Cetățean de Onoare al Bacăului”, a scris o carte despre Nadia Comăneci, intitulată „Nadia ‘Miss perfect’. Povestea unei mari campioane”.

„Am avut rarul privilegiu să urmăresc ca ziarist, timp de aproape doisprezece ani, procesul complex de formare a excepţionalelor gimnaste din ‘promoţia Comăneci’. Le-am văzut pe Nadia, pe Teodora, pe Luminiţa, pe Georgeta, pe Mariana, pe Iuliana şi pe celelalte colege ale lor întrecându-se între ele, bune prietene dar şi eterne rivale, m-am obişnuit apoi să le văd urcând pe toate podiumurile marilor competiţii. Cu antrenorii lor am fost prieten, nu i-am văzut niciodată obosiţi, nici după un antrenament intens, de patru ore, aşa cum nu i-am văzut niciodată exuberanţi după un concurs, oricât de bune ar fi fost rezultatele.

Ca martor ocular la sute de antrenamente, mi-am putut da seama cât de bine li se potriveşte, fetelor şi antrenorilor lor, celebrul aforism al lui Pierre Frayssinet: ‘Reuşita implică o lungă suită de sacrificii, de introspecţii, de concentrări, în cursul cărora sportivul se transformă în spectator la propria sa operă, pe măsură ce o creează’. I-am cunoscut şi pe oamenii minunaţi ai Oneştiului din acel timp, pe toţi cei care, activişti de partid şi de stat, medici, ingineri, profesori, antrenori sau ‘simpli’ pasionaţi ai gimnasticii, au pus cu nădejde şi pasiune umărul la conturarea, definitivarea şi afirmarea uneia dintre cele mai prestigioase şcoli ale gimnasticii mondiale. Pentru ei toţi, paginile acestei cărţi se vor o revărsare de suflet. (…) Cartea a rămas, până astăzi, în manuscris. Un manuscris drag inimii mele, pentru că în el se află toată istoria perioadei de aur a „promoţiei Comăneci', pe care le-o ofer acum cititorilor pasionaţi de gimnastică', spune el despre gimnastele noastre.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton