Adriana Stere de la PRO TV a paralizat după ce a consumat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă: „M-am prăbușit, organismul a clacat. Am mers în cărucior cu rotile...”

.

Adriana Stere de la PRO TV a paralizat după ce a consumat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă. Jurnalista a avut parte de o experiență neașteptată și a trecut prin clipe grele. Ea a umblat din medic în medic și, într-un final, a aflat de ce se simte atât de rău. A ajuns în punctul în care nu a mai putut să meargă și a fost dusă la spital de soțul ei. Iată ce declarații a făcut vedeta despre probleme grave cu care s-a confruntat!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI


Adriana Stere a trecut prin momente grele, deoarece a ajuns să paralizeze din cauza faptului că a mâncat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă. Jurnalista de la PRO TV a ajuns la spital și s-a confruntat cu grave probleme de sănătate.

Citește și: Adriana Stere de la PRO TV este însărcinată pentru a cincea oară: a făcut fertilizare in vitro. Ce sex are bebelușul


Citește și: Adriana Bahmuțeanu, mărturisiri dureroase despre copilul pe care l-a pierdut la 3 săptămâni după naștere: „Am trecut foarte greu peste, am făcut o…’. Cum se înțelege cu fiul și fiica soțului ei, George Restivan / EXCLUSIV

Citește și: „Îmi venea să ies afară să urlu, să zbier, să ies de acolo cum o fi, să pot să mă descarc. Îmi vine să plâng și acum…'. Theo Rose povestește ce s-a întâmplat imediat după despărțirea de Alex Leonte

Citește și: Cum gestionează Larisa Iordache plecările soțului ei: „Îmi lipsește. Sunt obișnuită cu el zilnic lângă mine. Atât eu, cât și el ne dorim să…'. Cristian Chiriță se află în Franța, pentru a participa la o competiție / EXCLUSIV


Adriana Stere de la PRO TV a paralizat după ce a consumat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă

Adriana Stere a povestit recent că a trecut printr-una dintre cele mai grele experiențe din viața ei. Vedeta a paralizat după ce a consumat brânză contaminată cu o bacterie periculoasă, care era cumpărată de ea de la un magazin artizanal.


Jurnalista de la PRO TV a avut simptome severe după doar șase zile de când a mâncat brânza și, inițial, nu și-a dat seama ce se întâmplă cu ea. A mers la medic și nici măcar doctorul nu a știut cu exactitate care sunt probleme cu care se confruntă.

„Se întâmplă să ajungi într-o situație în care nu te așteptai. Am luat brânză de la un magazin artizanal. După vreo 6 zile, cât a fost perioada de incubație, au apărut primele simptome, adică oboseală teribilă, cruntă. După încă o zi de luni de muncă, m-am prăbușit. Aveam două zile libere și am crezut că am nevoie de odihnă. Îmi era greu să mă ridic din scaun și să mă mișc, să funcționez. Am făcut-o până în momentul în care organismul a clacat. Au urmat zile de febră foarte mare, peste 40, și de frisoane.


După 3 zile de frisoane a început să mi se descuameze pielea de pe piept și de pe burtă. Asta nu am mai pățit-o niciodată, nu vă doresc. Am chemat ambulanța, iar medicul a spus că am probabil o pneumonie dată de un streptococ în gât. Asta la o consultație. Am urmat indicațiile, era vorba despre un antibiotic și s-a dovedit că nu era cel potrivit pentru situația mea. Am stat acasă, colegii mi-au spus să mă menajez, că trebuie să mă refac. Am stat o săptămână și ceva acasă. Nu părea că sunt tocmai cum trebuie și spre sfârșitul perioadei au apărut problemele de glezne la ambele picioare. M-am întors la serviciu. Am zis că se duc’, a povestit jurnalista în emisiunea „La Măruță’.


Adriana Stere: „Nu am mai putut să merg, am mers în cărucior cu rotile…’

Din cauza acestei bacterii periculoase, Adriana Stere nu a mai putut merge și a ajuns să meargă în scaun cu rotile. Jurnalista de la PRO TV a fost dusă la spital de soțul ei, care a fost în totalitate alături de ea și a ajutat-o să treacă cu bine peste clipele grele.

„După câteva zile m-am trezit și nu am mai putut să merg. M-a luat soțul în brațe, m-a dus la spital, apoi am mers în cărucior cu rotile. Medicii au fost siguri că toate simptomele mele au fost din cauza brânzei. Analizele din sânge, culturile din sânge care au adus rezultate foarte clare au determinat această bacterie atipică. Sunt doar două căi de transmitere: direct prin contact cu dejecții de animale de fermă, cum ar fi vaci, oi, capre și consum de brânzeturi contaminate cu Coxiella burnetii. Cazul meu a fost al doilea’, a mai completat ea.


Ce este Coxiella burnetii, bacteria pe care a avut-o jurnalista

Coxiella burnetii este bacteria responsabilă de Febra Q, cunoscută și ca Boala Derrick-Burnet, o infecție bacteriană provocată de o bacterie gram-negativă. Această bacterie se găsește des la animale precum bovinele, ovinele și caprinele din diverse regiuni ale lumii. Infecția la oameni se poate produce prin inhalarea prafului contaminat sau din consumul de alimente infectate.


Persoanele cu risc crescut de contaminare sunt următoarele: agricultorii, medicii veterinari și alte persoane care au contact frecvent cu animale. Majoritatea oamenilor infectați nu prezintă simptome sau au simptome ușoare, dar pot apărea și forme severe ale bolii.

Simptomele febrei Q apar, de regulă, la aproximativ două sau trei săptămâni după expunerea la Coxiella burnetii.

Sursa foto: Facebook