Alecsandru Dunaev, protagonistul din serialul Adela: „A trebuit să lupt enorm să pot supraviețui din actorie” EXCLUSIV

.

Alecsandru Dunaev este îndrăgostit de teatru, și asta se simte din pasiunea cu care povestește despre legătura lui indisolubilă cu scena. Iată însă că, recent, carismaticul actor a acceptat o provocare care, cu siguranță, îi va schimba viața – rolul lui Mihai, din serialul „Adela (Antena1). Am vrut, așadar, să aflăm cum a fost primul contact cu lumea televiziunii și cum și-a descoperit pasiunea pentru actorie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alecsandru, cum a început anul 2021 pentru tine? Ce planuri ți-ai
făcut pentru perioada următoare?

Splendid! În izolare, ca să nu risc să mă văd cu oameni despre care nu știu pe unde au umblat și ce bucurii ar putea aduce. M-am mutat de curând într-o chirie cu o priveliște minunată: la ora 00:00, toată linia orizontului era plină de artificii. Așa că, cine știe?, o fi un semn bun. Cât despre planuri, în tot contextul ăsta pandemic, prefer să rămân sănătos și să mă las surprins de ce are să-mi ofere viitorul.

Alecsandru-Dunaev-1Alecsandru-Dunaev-1

Alcsandru Dunaev și-a descoperit pasiunea pentru actorie chiulind

Cum ți-ai descoperit această pasiune? Ai visat de mic să ajungi în lumina reflectoarelor sau a existat cineva care ți-a îndrumat pașii către actorie?

Mereu mi-a plăcut să spun asta: mi-am descoperit pasiunea chiulind la o oră de desen în clasa a a 9-a. De acolo, lucrurile au mers în această direcție, încât în clasa a 12-a știam că nu vreau să fac altceva în afară de actorie. Dar cred că pasiunea inconștient merge mai departe.

Poate la vânzătorul din colț pe care îl consideram un model și, în mintea mea de atunci, voiam să mă fac vânzător ca el nu pentru meserie, cât pentru energia extraordinară pe care o avea și pe care o transmitea fiecărui client. Poate la bunica mea, care e un cozeur desăvârșit și animă orice întâlnire, oricare ar fi contextul. Exemple indirecte cred că sunt multe.

Citește și: Cine este Alecsandru Dunaev.Trecutul neștiut al actorului din serialul Adela

Citește și: Speak recunoaște că a avut emoții când și-a cunoscut viitorii socri:„Tatăl Ștefaniei m-a scos afară, să…'/ EXCLUSIV

Citește și: Cântăreața Ellie Goulding este însărcinată cu primul copil:„Nu acesta era planul'

Citește și: Alina Laufer încă se află în spital, la 6 zile după ce a născut gemenii, prematur.Ce surpriză i-a făcut Ilan Laufer de Dragobete

Când a debutat Alecsandru Dunaev pe scenă

Cum și când ai debutat pe scenă? Cine ți-a deschis ușile către teatru
sau cinematografie, să spunem așa?

Am debutat într-un teatru profesionist în decembrie 2008 cu un rol de
figurație în spectacolul „Steaua fără nume de la Teatrul „Jean Bart din
Tulcea. Pe vremea când activam la trupa de teatru a liceului, coordonatoarea se cunoștea cu profesorul de actorie de la Liceul de Artă, domnul Ion Dore. În momentul în care, în 2008, s-a deschis teatrul în Tulcea, el a devenit director; m-a luat în roluri de figurație în teatru și de atunci am început să descopăr atmosfera, tot ce implică pregătirea unui spectacol, senzația minunată de la aplauze, încât nu am găsit altceva care să-mi placă mai mult.

Alecsandru Dunaev: „A trebuit să lupt enorm să pot supraviețui din actorie'

Te vezi făcând și altceva? Ar exista ceva ce te-ar face să te reprofilezi și
să renunți definitiv la actorie?

Dacă ar fi să am norocul să-mi fac o carieră în cinematografie, ori televiziune, voi păstra mereu dorința de a urca pe scenă. Orice-ar fi, orice-aș face cred că mereu îmi va fi dor de scenă și cred că mereu aș încerca să mă întorc măcar puțin.

Ce compromisuri ai fost nevoit să faci în numele pasiunii?

Sectorul cultural (nu numai la noi, dar și în alte țări) este unul dintre cele mai vitregite sectoare. În plus, sunt și foarte multe facultăți de actorie, anual ies enorm de mulți actori care se trezesc în fața unei piețe deja saturate. Compromisul a fost inițial de natură financiară, pentru că a trebuit să lupt enorm, cu o concurență copleșitoare, ca să pot scoate la un moment dat capul și să pot supraviețui din actorie. Mai am și dezamăgirea părinților mei de acum 10 ani, când am renunțat să mă mai înmatriculez la Politehnică, la posibilitatea de a ajunge inginer, pentru că, „din păcate, fusesem admis la UNATC. Am dus o lungă luptă de convingere, dar treptat și-au dat seama că asta vreau să fac, că pot să fac asta și m-au susținut.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE FEBRUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: Facebook, PR

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton