Andi Moisescu a trecut prin experiența COVID-19 în toamna anului trecut și ne-a vorbit despre schimbările cu care a venit la pachet boala. Juratul de la Românii au talent este o persoană optimistă, fiind convins că vom reuși curând, cu ajutorul științei și tehnologiei, să ne recăpătăm viețile și totul să revină la normal.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Andi, spune-ne cum ești, ce-ai mai făcut în ultima perioadă?
Cam aceleași lucruri, căci îmi vine greu să mă mai schimb la vârsta asta. Mă străduiesc să descopăr meseria asta a mea, cu tot ce-i mai frumos în ea. Încerc să învăț în fiecare zi ceva nou și să fac în fiecare zi ceva bun, mai bine decât am făcut în ziua precedentă. Mai pe șleau, muncesc ca un apucat. Uneori cred că devin de-a dreptul enervant.
Andi Moisescu: „M-am temut cel mai mult de necunoscut’
Oricât aș vrea să ocolesc subiectul, tot acolo ajung în final, fiindcă suntem încă sub imperiul pandemiei… Anul trecut, în octombrie, ai trăit pe propria piele experiența COVID. Cum a fost? De ce te-ai temut cel mai mult?
Cred că m-am temut cel mai mult de necunoscut. Nu că acum s-ar ști prea multe despre blestemul ăsta, care ne-a dat tuturor viețile peste cap, dar atunci se știa chiar mai puțin. Nu m-am temut nicio clipă că n-o să fac față distracției, dar m-a afectat faptul că a trebuit să întrerup participarea la filmări. Ultimul lucru pe care mi l-am dorit vreodată în viață a fost să încurc sau să fiu eu cel care complică o situație. Și, de data asta, exact de ce mi-era frică s-a întâmplat. Noroc că lucrez cu niște profesioniști, care s-au repliat imediat și, în doar câteva ore, eram din nou live în filmare, de data asta din izolare.
Andi Moisescu despre pandemia COVID-19: „Există și un lucru bun – am petrecut mai mult timp cu familia’
Când și mai ales cum crezi că vom scăpa de toată nebunia asta? Eu, de
exemplu, îmi imaginez un scenariu în care vom purta mască pentru tot
restul vieții…
Eu nu-mi pot imagina situația asta. Cred mai degrabă că noi, oamenii, îi vom da de cap și vom trece și peste încercarea asta. Suntem totuși în 2021, cu o tehnologie și un nivel al cercetării fără precedent. Important e să nu ne lase nervii. De cap sigur îi vom da și vom reveni la o viață normală, cu câteva lecții foarte bune, învățate din perioada asta. În pofida problemelor pe care ni le-a creat pandemia, există și un lucru bun – am petrecut cu toții mai mult timp cu familia.
Andi Moisescu: „Pentru copii e cel mai dificil’
Pentru voi, ca adulți, bănuiesc că a fost mai simplu, dar cum a fost pentru Luca și David despărțirea de prieteni și colegi, școala online?
Pentru copii cred că e cel mai dificil. Pentru mine, viața a fost prea puțin diferită. Prin prisma preocupărilor mele – în continuare îmi montez singur toate materialele, de la A la Z, după ce în prealabil le și filmez –, petrec foarte mult timp la birou, într-o perfectă izolare. Pentru copii însă, izolarea a însemnat o adevărată traumă. Nici n-ai idee cât s-au bucurat când s-au putut întoarce la școală. Nu i-am văzut niciodată atât de dornici să se întoarcă în clase. Pentru copii, socializarea reală – nu doar virtuală – cred că este esențială
CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE APRILIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI.
Sursa foto: Facebook, PR