Andreea Berecleanu, despre începuturile sale în carieră: "Nu am știut că voi face jurnalism, calea mea ar fi fost alta, doar că destinul...". S-a întreținut singură de la 19 ani, de când a plecat din casa părinților / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Andreea Berecleanu, despre începuturile sale în carieră. Îndrăgita prezentatoare ne-a povestit cu ceva timp în urmă, în paginile revistei VIVA!, cum și-a descoperit pasiunea pentru domeniul în care activează de peste 30 de ani, cum și-a câștigat primii bani și cum a reușit, de la 19 ani, să se întrețină singură. Nu are niciun regret cu privire la alegerile făcute până acum și susține că dragostea pentru profesia sa o ține permanent în priză.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Referitor la carieră, te invităm să ne vorbești despre începuturile tale în jurnalism! Când ți-ai dat seama că aceasta e calea pe care vrei să o urmezi? A existat cineva care ți-a insuflat în mod deosebit pasiunea pentru presă și televiziune?

Nu am știut că voi face jurnalism, calea mea ar fi fost alta. Admiterea am dat-o la Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine. Doar că destinul a făcut să încep să cochetez cu presa scrisă, apoi, printr-o colegă de facultate, am ajuns la SOTI și, de aici încolo, deja se știe. Au urmat 30 de ani de jurnalism, presă TV, fără întrerupere.

andreea berecleanu (4)andreea berecleanu (4)

Andreea Berecleanu, despre începuturile sale în carieră

La ce vârstă te-ai angajat prima dată și când ți-ai câștigat primii bani? Mai știi pe ce i-ai cheltuit?

La 18 ani, de atunci datează cartea mea de muncă. Și tot de atunci și primul salariu. În plus față de TV, colaboram și cu câteva ziare ale vremii și aveam colaborări plătite. Iar de la 19 ani, n-am mai locuit cu părinții și m-am întreținut singură. Din primul salariu, mi-am cumpărat un inel din argint și am făcut plinul
de benzină. (zâmbește)

Citește și: Ce gest emoționant face Eva Zaharescu de ani buni pentru mama ei, Andreea Berecleanu: „De când e mică, chiar foarte mică, are un obicei. Știu mereu că este de la ea…'

Citește și: Andreea Berecleanu, după ce Andreea Esca a spus despre ea că nu crede că are umor: „Unii m-au întrebat dacă ne-am certat, cumva”

Citește și: Mihai Albu a topit verigheta fostei soții, după divorț: „Eu așa știu, că dacă o căsnicie nu merge, se dă înapoi”. Ce s-a întâmplat cu pantofii și rochia de mireasă purtate de Iulia Albu la nuntă

Citește și: Mihaela Rădulescu a complimentat-o pe Iulia Vântur, iar mesajul ei a devenit viral: „Întotdeauna o femeie…”

Andreea Berecleanu susține că nu are regrete după 30 de ani de carieră

De-a lungul carierei tale, ai dat dovadă de curaj și ai făcut numeroase schimbări. După ce ai debutat la postul SOTI TV, ai lucrat o vreme la PRO TV, iar apoi, timp de 17 ani, ai activat la Antena 1. Din 2020, ne
aduci cele mai importante știri la Prima TV. Ești împăcată cu alegerile pe care le-ai făcut până acum?

Ai vreun regret în această privință?

Nicidecum. Nu am regrete. Iar tot ce s-a întâmplat pe parcursul anilor mi-a întărit credința că alegerile au fost bune și firești. De ce? Pentru că nu au fost instinctive, au fost mereu cântărite bine, analizate, asumate. Chiar dacă au venit și în perioade în care eram extrem de tânără. La Prima TV este o echipă tânără, mă refer în special la reporteri. Suntem în jur de 10-15 seniori în redacție, pe toți îi cunoșteam dinainte, ne-am intersectat la un moment dat în viața noastră profesională. A fost foarte drăguț să revăd oameni cu care am lucrat la SOTI sau care mi-au fost colegi de facultate. La Prima e o energie bună. Știți cât e de important într-o redacție? De fapt, în orice mediu profesional?

După atâtea decenii de prezentat știri, Andreea… Ce te mai ține în priză, ce te mai emoționează, ce te mai pune în dificultate?

Profesia însăși, dragostea pentru ceea ce fac. Poate că prezentarea în sine a unui jurnal este o activitate de rutină și lejeră, dar vă asigur că o fac cu aceeași concentrare, atenție și rigoare mereu. E în ADN-ul meu, nu știu altfel.

Ce spune Andreea Berecleanu despre Andreea Esca

Că tot am vorbit despre o carieră lungă… În ce relații ai rămas cu foștii tăi colegi? Cu Mihaela Călin ești și rudă, după ce i-ai devenit nașă și i-ai botezat copilul…

Cu toți cei cu care aveam aceleași afinități, valori, oameni integri, am rămas în relații foarte bune. Ne întâlnim, ne bucurăm de viață, de familiile noastre.

Tu și Andreea Esca sunteți două embleme ale televiziunii. Chiar dacă sunteți angajate la posturi diferite,
vă leagă o frumoasă relație de prietenie. Spuneai că v-ați fost alături în cele mai importante momente ale vieții… Ne poți spune mai multe despre relația dintre voi două?

Ce ne leagă este exact ce se vede. O relație de respect, de colaborare, de prietenie. Nu am făcut nicio vacanță împreună, nu ne vizităm neapărat acasă, dar ne cunoaștem foarte bine. Ne știm tinerețea, ne cunoaștem părinții, copiii, prietenii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton