Andreea Marin a depus o petiție către 7 autorități ale statului, după ce imaginea ei a fost folosită în mod ilegal. Vedeta a vorbit deschis despre un fenomen care este tot mai extins, un fenomen prin care persoane publice sunt folosite fără consimțământ în reclame false și scheme de înșelăciune financiară. Iată ce a transmis ea recent prin intermediul rețelelor de socializare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Andreea Marin a depus o petiție oficială către 7 autorități ale statului, reclamând utilizarea ilegală a imaginii sale în campanii de fraudă online. Vedeta a denunțat un fenomen tot mai extins, prin care persoane publice sunt folosite fără consimțământ în reclame false și scheme de înșelăciune financiară. Ea a solicitat măsuri urgente din partea instituțiilor responsabile și a avertizat că astfel de practici nu doar fraudează cetățenii, ci afectează și siguranța digitală a țării.
Andreea Marin a depus o petiție către 7 autorități ale statului, după ce imaginea ei a fost folosită în mod ilegal
Andreea Marin a depus o petiție către 7 autorități ale statului, după ce imaginea ei a fost folosită în mod ilegal. Ea a solicitat măsuri urgente împotriva fenomenului tot mai răspândit al fraudelor online și a reclamat utilizarea ilegală a imaginii sale și a altor persoane publice în campanii false de publicitate și înșelăciuni financiare.
Vedeta a spus că aceste fraude nu doar că induc în eroare populația, dar afectează și instituțiile statului și procesele democratice.
„Această scrisoare este adresată autorităților responsabile cu protecția și siguranța noastră în calitate de cetățeni ai acestei țări, atât în mediul online, cât și cu implicații în realitate, spațiul online devenind din ce în ce mai nociv. Poliția Română, care are datoria de a lua în considerare situația pentru infracțiunile de: 1. – înșelăciune; – fals privind identitatea.
2. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – pentru culegerea datelor personale a mii de oameni fără autorizație;
3. Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) – în calitate de coordonator național al serviciilor digitale;
4. CNA – responsabila pentru reglementarea conținutului video online;
5. ANAF – care deține un departament dedicat publicității;
6. ANPC – așteptăm să fim protejați ca și consumatori;
7. DNSC – Departamentul de Securitate cibernetică, într-o perioadă în care întreaga lume este sub asaltul falsurilor care afectează inclusiv securitatea alegerilor și a țării noastre, sub multiple aspecte, nu doar a fiecărui cetățean, individual’, a scris vedeta în mediul online.
Cum a apărut imaginea vedetei în mediul online
Mai mult decât atât, Andreea Marin a explicat că fotografia și numele său au fost folosite fără consimțământ pe o pagină web clonată, unde era promovată o schemă de investiții frauduloasă. Și alte persoane publice, inclusiv Cătălin Măruță, au fost vizate de aceste practici înșelătoare.
„Pe o pagină web clonată în care eu și Cătălin Măruță ne-am fi confruntat în direct, articol plin de informații false, și prin care îi îndemnam, în final, pe oameni să investească într-o platformă de generare de bani. Imaginea mea, dar și a multor persoane publice din diferite domenii, este folosită în mod ilegal în complexe campanii de reclame false care sunt difuzate pe internet, cu bună știință, voi explica în mod concret mai jos despre ce este vorba.
Vorbim despre practici ce au devenit un fenomen grav, din ce în ce mai extins, cu multiple implicații, care fraudează populația neinformată, decredibilizează instituții ale statului și persoane publice, afectează inclusiv procesele legate de alegeri sau campaniile corecte ale statului, companii de stat și private etc.
Pe scurt, printre aceste practici (sunt metode diverse detaliate mai jos) este vorba și de campanii online de milioane de euro care vând produse false sau de o calitate îndoielnică ori care în realitate nici nu există, dar sunt promovate pentru a frauda pe cei care cred, folosindu-se fără drept de imaginea și credibilitatea unor persoane publice, printre care mă aflu și eu.
Frauda se petrece la vedere, pe cele mai accesate platforme și pe pagini social media cu sute de mii sau milioane de urmăritori, fără că vreo instituție a statului să facă ceva pentru stoparea fenomenului și pentru a ne proteja. Unde trebuie să ajungem să ne trezim?!’, a mai adăugat ea.
Irina Loghin și Angela Similea au fost victimele inteligenței artificiale
Nu doar imaginea Andreei Marin a fost folosită în mod ilegal. Irina Loghin și Angela Similea au fost victimele inteligenței artificiale. Cele două artiste au fost revoltate când au văzut imaginile lor pe rețelele de socializare.
„Dragii mei, vreau să clarific și să neg ferm participarea mea în videoclipurile create cu ajutorul inteligenței artificiale, în care se folosește imaginea mea pentru a face reclamă unui anumit produs. Nu mi-am dat consimțământul pentru utilizarea imaginii mele în acest context și consider acest lucru o încălcare a drepturilor mele.
De asemenea, vreau să subliniez că nu am sfătuit pe nimeni să folosească anumite produse. Vă asigur că nu am nicio legătură cu produsul promovat în aceste videoclipuri și nu am fost implicată în realizarea acestor reclame. Vă rog să ignorați orice material vizual sau informațional care implică imaginea mea în acest scop. Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru susținerea constantă!’, a scris Angela Similea pe Facebook.
„Am o vârstă înaintată, dar în scaun cu rotile nu am mers niciodată și sper să mă ajute Dumnezeu să nu ajung așa. E a 5-a oară când cer ajutor. Chiar nu poate nimeni să depisteze asemenea lucruri? Primesc sute de telefoane de la persoane care au cumpărat acest medicament si mă batjocoresc: ați spus că este așa și pe dincolo, ia uitati, am luat și nu a avut niciun efect.
Marele profesor Leon Dănăilă chiar a ajuns o bătaie de joc? Chiar nu ia nimeni măsuri? Oameni buni, nu mai cumpărați asemenea medicamente, că sunt toxice. Am cerut ajutorul persoanelor care au lucrat în Poliție ca să-i depisteze. Mi-au zis că se poate, dar nu se vrea. Sigur că și imaginea mea e afectată, dar mai milă îmi este de oamenii care dau atâția bani pe acel produs și n-are niciun efect. Ce pot eu să le zic acelor persoane? Cer ajutor disperat, am ajuns la capătul răbdării. Trebuie să existe o portiță să se pună capăt la așa ceva’, a transmis Irina Loghin la România TV.
Sursa foto: Facebook/ Instagram