Aurelian Temișan și Anca Țurcașiu vor prezenta ediția din acest an a Festivalului Mamaia. Ce spune președintele juriului, Horia Moculescu: ”A avut loc jurizarea. S-au selectat câte 10 concurenți...”/ EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Aurelian Temișan și Anca Țurcașiu vor prezenta ediția din acest an a Festivalului Mamaia, care revine la formula de concurs de creație și interpretare. Evenimentul are loc în perioada 23-25 august, în Piațeta Perla din Mamaia. Ediția din acest an, cea cu numărul 61, revine cu secțiunile creație și interpretare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Aurelian Temișan și Anca Țurcașiu vor prezenta ediția din acest an a Festivalului Mamaia, care revine la formula de concurs de creație și interpretare. Juriul de specialitate a ales, deja, câte 10 concurenți pentru fiecare secțiune, creație și interpretare.

241764808_1503923873279202_5735362051907107779_n241764808_1503923873279202_5735362051907107779_n

Citește și: Octavian Ursulescu, revoltat că Teatrul de Vară din Mamaia a fost lăsat în paragină: „Nu s-a dat nici măcar cu vopsea peste grafitti, de buruieni și șobolani nu mai vorbim”. Unde va avea loc Festivalul Mamaia 2024

Citește și: Loredana Groza explică de ce a îngenuncheat în fața lui Horia Moculescu, la Festivalul Mamaia: „A fost un moment magic. Mi s-a părut oricum prea puţin gestul meu' / EXCLUSIV

Citește și: Nicu Covaci a fost înmormântat cu o zi mai devreme, la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului și au participat doar cei apropiați

Citește și: 'Vorbim de norocul omului care poate lua multe forme, de la sacul cu mălai, la o vilă în Dubai…' De unde s-au inspirat Viorica și Ioniță de la Clejani pentru noua lor piesă, 'Moara cu noroc', și ce ședință foto și-a făcut solista / EXCLUSIV

Ce spune președintele juriului, Horia Moculescu

Festivalul Mamaia 2024 va fi prezentat de Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, la rândul lor foști concurenți la „Festivalul Național De Muzică Ușoară de la Mamaia'. Evenimentul revine cu cele două secțiuni, interpretare și creație, pentru care deja s-au selectat câte 10 concurenți, în urma jurizării.

'A avut loc jurizarea. S-au selectat câte 10 concurenți pentru fiecare secțiune, creație și interpretare. Nu știu cine va susține recital, asta ține de organizatori. Eu sunt în juriu.', a declarat Horia Moculescu, pentru viva.ro.

„O mare victorie a celor care au crezut în el. Poate e cel mai mare câștig al Muzicii Ușoare Românești. Am crezut cu toată ființa mea că el poate renaște și, în 2023, învingându-se toate piedicile, toate barierele, toată lipsa de susținere, la Mamaia s-au sărbătorit cei 60 de ani pe care îi împlinise. Ar trebui să spun din nou acum: «La mulți ani, Mamaia (61)!». Sunt printre cei mai vechi participanți, alături de Margareta Pâslaru și Marina Voica.', a mai declarat Horia Moculescu.

Horia Moculescu: 'Am existat în toate posturile: solist vocal, pianist, dirijor, compozitor, cu nenumărate premii și patru trofee…'

'În 1965 am acompaniat, împreună cu orchestra mea, o treime din acest Festival. Moment care mă umple și astăzi de mândrie, fiind în acel an, pe aceeași scenă cu Orchestra Radioteleviziunii Române, dirijată de Sile Dinicu și cea a Electrecordului, dirijată de Alexandru Imre. Am existat în toate posturile: solist vocal, pianist, dirijor, compozitor, cu nenumărate premii și patru trofee. Membru și președinte de nenumărate ori, în jurii, și în două rânduri chiar Președintele Festivalului.

Cum să nu fiu mândru că acest festival renaște datorită celor pe care îi felicit și îi susțin? Pentru că odată cu aprinderea luminilor pe scena de la Mamaia, vor reaprinde și speranțele noastre, ale Muzicii Ușoare Românești! Succes!', a declarat Horia Moculescu.

Festivalul Național Mamaia revine în 2024 la formula de concurs de creație și interpretare

Festivalul Mamaia, pe scena căruia s-au lansat nume grele din muzica românescă, revine la formatul inițial și anume acela de festival-concurs anul acesta. Manifestarea se va desfășura între 23 și 25 august, în Piațeta Perla.

Ediția aniversară „Mamaia 60', de anul trecut, a readus în Piațeta Perla emoția intensă a celor mai fredonate șlagăre din repertoriul nemuritor al muzicii ușoare românești. Au urcat pe scenă: Corina Chiriac, Marina Voica, Loredana Groza, Călin Geambașu, Gabriel Cotabiță și mulți alții. Au fost comemorate regretatele Mălinei Olinescu și Laura Stoica.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton