Bianca Brad s-a lovit de prejudecăți din cauza frumuseții: "Condiționări, șantaj, sabotaj, gelozie, invidie. Le-am trăit pe toate din plin. Mai ales în perioada facultății, când lucram ca manechin. Pe fond de stres, am ajuns la 45 de kg..." A fost încurajată de mama ei să meargă la singurul concurs de frumusețe la care a participat / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Bianca Brad s-a lovit de prejudecăți din cauza frumuseții. Bianca ne povestea în paginile revistei VIVA, cu cu ceva timp în urmă, că a avut de suferit din cauza frumuseții, mai ales în perioada facultății, când lucra ca manechin. Vedeta a făcut publice detalii neștiute până acum, mărturisind că mama ei a fost cea care a încurajat-o să participe la un concurs de frumusețe.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În afara frumuseții exterioare, mi se pare că ai un vibe super pozitiv. Care este secretul tău?

Nu am un secret anume pentru aspectul meu fizic. Nu am fost clienta saloanelor de frumusețe, mai ales cât am fost bolnavă, perioadă în care am folosit aproape numai ulei de cocos și produse pe bază de plante. Este adevărat că alimentația, foarte restrictivă, din acea perioadă a ajutat aspectul tenului și silueta. Însă m-a ajutat foarte mult faptul că am văzut mereu binele din rău, că am simțul umorului foarte dezvoltat, capacitatea de a face haz de necaz, un soi de naivitate și inocența păstrate și la maturitate, și că nu am fost invidioasă – trăsături moștenite de la mama, care nu a avut nici ea o viață ușoară, dar a reușit să depășească toate încercările grele cu zâmbetul pe buze.

BIANCA BRAD (2)BIANCA BRAD (2)

Bianca Brad: „Degeaba ai tenul lipsit de riduri, dacă mintea și sufletul sunt măcinate de frică, răutate, egoism, invidie”

Degeaba ai tenul lipsit de riduri, ochii mari, buzele perfecte și trupul suplu, dacă mintea și sufletul sunt măcinate de gânduri pesimiste, frică, răutate, egoism, invidie, dacă vezi numai răul și privești oamenii cu dispreț, bârfești și rănești oamenii cu cuvintele tale, dacă ești fals și atitudinea ta este arogantă sau vulgară.

Așa cum un chip și un trup, departe de a fi perfecte, pot radia frumusețe, datorită gândirii pozitive, privirii blânde, cuvintelor frumoase, zâmbetului cald și atitudinii asertive, cu condiția să fie autentice. Nu pentru a manipula, căci există și astfel de oameni, dar acesta este alt subiect. Secretul frumuseții exterioare este strâns legat de frumusețea interioară, de valorile personale, de bunul-simt, de capa- citatea de a fi empatic, de atitudine, de modul de a gândi și simți, dar și de educație.

Citește și: Bianca Brad, afectată că fiul ei a devenit mai distant: „Când era mic, era foarte afectuos cu mine, dar de când cu adolescența abia îl mai pot atinge. Mi se strânge inima când mă gândesc că va pleca la studii și…' / EXCLUSIV

Citește și: Bianca Brad a avut mereu o siluetă ideală: „Pe corpul meu se făcea tiparul pentru hainele care ajungeau în magazine'. Care a fost cea mai mare teamă a ei în cariera de model

Citește și: De ce e supărată mama Biancăi Drăgușanu pe Dan Capatos: „Îl iubea foarte mult. Pentru că suntem vecini…' / Acum 10 ani, prezentatorul TV și blondina au fost colegi de emisiune

Citește și: Catinca Roman a publicat o fotografie rară cu tatăl fiicei ei, Calina: „Reuniune…'. Cum i-a surprins / S-a despărțit de Petre Dumitrescu în urmă cu mai bine de 20 de ani

Bianca Brad a fost încurajată de mama ei să meargă la singurul concurs de frumusețe la care a participat

Am văzut la tine pe Instagram, la un moment dat, niște fotografii din anul 1990, când ai câștigat Miss Prințesa frumuseții, primul și singurul concurs de gen la care ai participat. Ne-ar plăcea să ne descrii filmul evenimentului, mai ales că ai avut și peripeții – ai ieșit pe scenă fără lenjeria intimă… Te așteptai să fii tu câștigătoarea?

A fost singurul concurs de frumusețe la care am participat vreodată, și asta pentru a-i face pe plac mamei, care a văzut anunțul la televizor și a vrut neapărat să mă înscriu. Acum mă amuz când mă gândesc la ce s-a întâmplat atunci, dar la momentul respectiv am fost foarte stresată. Între proba costumului de baie și a ținutei de seară, a fost o pauză foarte mică. Rochia mea era, de fapt, din două piese – bustieră, iar în partea de jos, era o bucată lungă de material fluid, înnodat în talie. Spațiul din culise fiind foarte mic și înghesuit, din cauza grabei, era haos și, în vânzoleala aia, nu mi-am mai găsit lenjeria intimă. Trebuind să intru repede pe scenă, am ieșit fără. Am zâmbit tot timpul, în timp ce mă rugam să nu mă calce careva pe trenă și să rămân pe jumătate goală, pe scenă, în văzul tuturor. Nimeni nu a bănuit nimic, pentru că am reușit să ascund bine stresul și groaza.

Nu m-am dus cu gândul că este musai să câștig, ci pentru a-i face o bucurie mamei, și poate tocmai faptul că nu am fost încrâncenată m-a ajutat. Am fost naturală și m-am bucurat de ce trăiam. Chiar am o poză în care am fost surprinsă râzând și dansând înainte de a ieși să defilăm în costum de baie, dar nu pentru că eram foarte încrezătoare, ci pentru că trăiam clipa și, prin dans – care pentru mine este terapeutic, încercam să îmi domolesc emoțiile. Fără să mă fi învățat nimeni, am făcut atunci, intuitiv, ce se recomandă și se practică acum în mindfulness – un exercițiu de auto-încurajare și de activare a încrederii în sine.
Per total, fost o experiență frumoasă, dar și umbrită de faptul că abia după jumătate de an de la concurs am primit premiul cel mare – o mașină Dacia, și abia după un an, al doilea premiu mare – o excursie la Londra – și astea doar după ce am amenințat organizatorii că îi dau în judecată.

Bianca Brad s-a lovit de prejudecăți din cauza frumuseții

Ce însemna, în anii 1990, să fii o femeie frumoasă? Și nu în ultimul rând, cum te-a ajutat frumusețea în viață? Te întreb deoarece spuneai că ulterior, în facultate, ai avut de tras de pe urma prejudecăților. Poți să detaliezi?

La femei, frumusețea are și avantaje, și dezavantaje. Deschide, dar și închide uși. Îți ușurează, dar îți și îngreunează viața. Pentru că te lovești de prejudecăți, condiționări, șantaj, sabotaj, gelozie, invidie. Le-am trăit pe toate din plin, și nu o spun ca să mă victimizez. Mai ales în perioada facultății, când lucram ca manechin, prezentam modă, apăream în reviste, calendare, emisiuni TV, jucam în filme și prezentam spectacole – toate acestea nu erau văzute cu ochi buni de unii profesori, în special de cea la a cărei
clasă am fost în anul I. M-a tratat atât de rău, încât, pe fond de stres, am ajuns la 45 de kg și aveam de gând să repet anul 2, ca să ajung la altă clasă, cu alt profesor și să scap de ea. Din fericire, a
venit Revoluția și, în urma mai multor plângeri, a fost înlocuită. Am avut multe experiențe neplăcute
legat de aspectul fizic, dar, din fericire, cele frumoase au fost mai multe. Oricum, multă vreme nu am fost conștientă de aspectul meu fizic și nici nu am profitat de el.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton