Călin Geambașu îi datorează Mihaelei Cernea debutul ca artist, la doar 17 ani, la Sala Polivalentă: "Fără precedent în istoria familiei mele. Mi-a schimbat viața. De aia și recunoștința mea este pe măsură"

.

Călin Geambașu susține că îi datorează Mihaelei Cernea debutul său ca artist și în niciun caz tatălui său. El a povestit cu lux de amănunte cum artista, care i-a fost colegă în școală, liceu și facultate, apoi la Școala Vedetelor i-a schimbat viața și cât de recunoscător îi este pentru oportunitatea pe care i-a oferit-o.

CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Călin Geambașu a debutat la 17 ani în televiziune și mulți au pus asta, inițial, pe seama tatălui său, Petrea Geambașu. Numai că lucrurile au stat diferit, în realitate, iar artistul a povestit că în spatele debutului său a stat nimeni alta decât Mihaela Cernea, fosta membră Class.

„Tata nu a avut niciun fel de legătură. Niciun fel de aport. El mi-a oferit doar un mediu muzical, prin prisma meseriei lui. Să văd cam ce înseamnă asta. Mihaela Cernea mi-a schimbat viața. Ei îi datorez și debutul meu în televiziune. Și-mi va rămâne prietenă pe viață. Prin Mihaela Cernea am învățat o mulțime de lucruri, pe care le-am aplicat atunci când am ajuns să lucrez cu tata’, a povestit Călin Geambașu pentru Cancan.


Citește și: Doina Spătaru, revoltată de acuzațiile pe care i le-a adus Călin Geambașu, la 12 ani de la moartea fiicei sale, Mălina Olinescu: „Vrea să mă provoace, dar nu-i dau satisfacție. El are o minte bolnavă'

Citește și: Călin Geambașu, detalii neștiute din culisele Școlii Vedetelor: „Câștigurile erau imense. Prietenia cu foștii colegi a continuat câțiva ani, după absolvire, iar apoi…'


Citește și: Catinca Roman vorbește despre diferențele pe care Petre Roman le făcea între ea și sora ei, Oana: „Am trăit 34 de ani în aceeași casă'

Citește și: Gabriela Cristea, despre perioada în care fiica ei cea mică, Iris, a fost abuzată emoțional de educatoare: „Mușca niște copii, nici nu vorbea cum trebuie și arăta o frustrare'

Călin Geambașu îi datorează Mihaelei Cernea debutul ca artist


Călin Gembașu a povestit cu lux de amănunte cum s-a petrecut totul și cum fosta lui colegă i-a întins o mână de ajutor care l-a propulsat în carieră.

„În viață, cu toții întâlnim oameni cărora ar trebui să le rămânem veșnic recunoscători. Oameni ce ne-au schimbat în bine sensul vieții, ei fiind parte componentă a norocului nostru, a destinului nostru. În cazul meu, acest om este fosta mea colegă de școală, liceu și facultate, Școala Vedetelor și apoi fină și prietenă pe viață, Mihaela Cernea. Tot Mihaela Cernea m-a invitat în toamna aceluiași 1994 și la preselecția pentru Școala Vedetelor, by Titus Munteanu, realizator TV care nu avea nicio relație cu familia mea până în acel an… Oare mi-o fi schimbat viața în bine Mihaela?


În primăvara lui 1994, încă eram un puști, 17 ani aveam. Mihaela m-a chemat să fac parte din corul pentru o melodie a tatălui ei, Mișu Cernea, lucrând direct cu Adrian Enescu și la repetițiile din studio, și la partituri. Ce șansă!  Nivelul profesional pe care îl vedeam în jurul meu era unic în familia mea. Și ceva SF pentru mine personal, fiind atunci un simplu elev la Liceul de Muzică în acei ani gri imediat după Revoluție.


În acel an 1994, TVR a decis să organizeze selecția națională Eurovision printr-un show la Sala Polivalentă. Soliștii cântau acompaniați de Orchestra Națională Radio, sub bagheta compozitorului și dirijorului Ion Cristinoiu.

În Orchestră, regăseam numai nume sonore (compozitori și instrumentiști). Melodia era cântată de Luminița Anghel. Iar prezentator era Horia Brenciu’, a povestit Călin Geambașu.

Călin Geambașu, recunoscător Mihaelei Cernea pentru șansa oferită

Călin Geambașu îi este extrem de recunoscător Mihaelei Cernea, care a făcut chiar ca debutul său profesional să fie la Sala Polivalentă.


‘S-a întâmplat fix acum 30 de ani, în primăvara lui 1994. Toate au un început. Iar Mihaela Cernea a făcut ca debutul meu profesional să înceapă direct la Sala Polivalentă, într-o finală Eurovision, aspecte fără precedent în istoria familiei mele. Cum să n-o port în suflet etern?

Sunt perfect conștient că Mihaela putea invita pe oricine altcineva în locul meu pentru a cânta în corul melodiei compusă de tatăl ei, Mișu Cernea, în acel context profesional deosebit. De aia și recunoștința mea este pe măsură. Și nu va înceta vreodată!


La momentul Finalei Eurovision din 1994 eram în clasa a XI-a. Aveam materii de studiu la școală și examene la pian, o frumoasă relație de iubire cu prim balerina Operei Române (Cristina Uță). Și chiar nimic nu prevestea noul făgaș profesional pe care m-a așezat Mihaela Cernea. Din prietenie și bunătate, la vârsta de 17 ani.

Ne înțelegeam super bine și la școală. Și tot de la ea auzeam cele mai noi tendințe în muzica pop, fiindcă mereu Mihaela a fost cu un pas înainte privind gusturile muzicale’, a mai povestit Călin Geambașu.