Cătălin Scărlătescu povestește cât de greu și lung a fost drumul către succes. Îndrăgitul chef ne-a povestit în paginile revistei VIVA! cât de mult a muncit până să se bucure de succes. De asemenea, face și o paralelă între vremurile de acum și perioada anilor ’70- ’90, când „nu aveai cum să păcălești munca”, după cum a subliniat el.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI
Bunica ta te-a ajutat să-ți descoperi pasiunea pentru gătit. La doar 7 ani, ai făcut prima ta tocană de cartofi, ascultându-i indicațiile, la telefon. Ce a însemnat bunica pentru tine?
Pentru mine, bunica a fost cam aproape totul. Cei născuți în anii 70, cum sunt eu, au fost foarte apropiați de bunici. Toți din generația noastră au trăit doar cu bunicii. Vă spun sincer că respectul nostru pentru bunici a fost imens. De fapt și de drept, ei au fost părinții noștri. Pentru că, la momentul respectiv, părinții se duceau la muncă. Nu existau bone filipineze, nu existau bone thailandeze. Erau niște unități care se numeau creșe și te duceai și mai lăsai copilul acolo. Dar nu, cei mai mulți copii am trăit cu bunicii.
Cătălin Scărlătescu povestește cât de greu și lung a fost drumul către succes
Toți din familia ta au fost cârciumari. Așadar, într-un fel, cariera îți era predestinată… În ciuda talentului
tău, a trebuit să muncești mult ca să ajungi la performanțele cu care te lauzi astăzi. Ce a fost cel mai greu în acest drum spre succes?
Cel mai greu a fost, efectiv, drumul. Pentru că a fost lung. Îi spuneam colegului și fantasticului meu frățior Dumitrescu: „Pe tine te-a pocnit televiziunea la 24 de ani. Pe mine m-a pocnit abia la 40 și ceva.
Cel mai greu și cel mai rău a fost drumul. Dar asta a fost menirea mea, să muncesc. Noi, cei din generația 70-71, am fost pe muncă. N-aveam cum să păcălesc munca.
În momentul de față, sunt o grămadă de chefi care o fușeresc. Știu să facă 3-4 farfurii, intră pe Google, rezolvă Google-ul tot, gata! O căutăm pe Jamila, reușim să facem orice prăjitură. În primii ani, nu exista Google. Am avut cărți, mi-am cumpărat o grămadă de cărți. Eu am început cu nomenclatorul de la ONT cu copertele roșii, și acum îl am pe acasă pe undeva, plin de grăsime, de unsoare, de untdelemn…
Cătălin Scărlătescu: „Dacă n-aș fi fost bucătar, cred că mi-ar fi plăcut să fiu somelier”
Dacă nu ai fi fost bucătar, ce altă meserie crezi că ți s-ar fi potrivit?
Dacă n-aș fi fost bucătar, cred că mi-ar fi plăcut să fiu somelier. Sunt un mare, mare fan al vinului. Îmi place vinul din toate punctele de vedere. Nu neapărat să beau vin, cât să înțeleg vinul. Nu sunt
fan al vinului de buturugă, sunt fan al vinului care are o poveste în spate, o poveste fantastică.
Deși suntem pe final de vară, împărtășește-ne, te rog, o rețetă simplă, perfectă pentru zilele caniculare.
Un pepene rece cu un pic de brânză telemea este cel mai ușor și cel mai fantastic preparat pentru zilele calde.