Ce face Violeta Bănică în timpul liber la 17 ani, pe lângă învățat și voluntariat: "Cu riscul de a părea o băbuță, aleg mereu statul acasă, în pijamale, cu mâncare gustoasă, un film bun și companie și mai bună..." / EXCLUSIV

.

„Nu există nu se poate!“ este pentru Violeta, la fel ca și pentru mama ei, Andreea Marin, crezul care îi conduce viața și care i-a imprimat un parcurs spectaculos, indiferent de obstacolele întâmpinate. Cum e viața la 17 ani atunci când ai idealuri înalte și vrei să excelezi în toate, care sunt provocările vârstei, dar și cum e să trăiești o emoționantă poveste de dragoste adolescentină ne-a povestit chiar Violeta în revista VIVA!, într-un interviu în care Andreea este „guest star“.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Violeta, ne întâlnim la doar câteva zile după aniversarea ta. La mulți ani! Cum te simți la 17 ani și, nu în
ultimul rând, cum a fost 2024 pentru tine?

Mulțumesc! Sincer, mă simt la fel ca la 16, diferența cred că se va simți mai mult anul viitor. Anul acesta pentru mine a fost unul interesant, cu multe schimbări. Am început să iau public speaking-ul în serios, am aplicat și intrat la facultate și am călătorit, pe lângă multe altele. În plus, viața mea personală a înflorit. A fost un an bun, din care am avut multe de învățat.

SecretNipple_AndreeaMarin_20230622_1507SecretNipple_AndreeaMarin_20230622_1507

Cum reușește Violeta Bănică să se împartă între liceu și cursurile de la AmSchool

Ești elevă în ultimul an la liceu, dar, în paralel, ai ales să studiezi și la AmSchool, un sistem unic de învățământ, acreditat internațional… asta în afară de proiectele educaționale în care ești implicată. Te rog să ne povestești mai multe despre asta și să ne spui cum reușești să le faci pe toate!

Am ales să urmez programul Dual Diploma oferit de AmSchool din pasiune, dar și pentru că am simțit nevoia să ofer 110% în procesul de admitere la facultate. Nu urma să las niciun aspect din aplicație la mâna șansei. Există cursuri obligatorii pentru a-ți termina studiile la această școală, cum ar fi US Government sau US History; două clase care îmi oferă un avantaj imens în înțelegerea curiculei americane față de aplicanții internaționali care nu urmează acest program. Dar mai mult decât atât, am ales materii pe care nu le-aș fi putut studia ca adiționale la liceul meu, cum ar fi psihologia, care a devenit o pasiune pentru mine.

Legat de cum reușesc să le fac pe toate, nu aș putea să vă spun. Nici eu nu mai știu. Un lucru sfânt pe care îl fac este să am un calendar fizic pe care îmi scriu de mână evenimentele care urmează. Este absolut necesar pentru mine să pot vizualiza tot ce am de făcut pe termen lung, pentru că, de obicei, programul meu este atât de plin încât trebuie să lipesc notițe cu „task-uri adiționale. Odată ce îmi stabilesc prioritățile, îmi scriu într-un caiet A5, și menționez A5 pentru că nu pot face atâtea notițe mâzgălite în caiete A4 cu câte am de făcut, pe bucățele, pentru fiecare acțiune. De exemplu, dacă am un examen într-o vineri, mi-aș lua caietul A5 și aș detalia exact de la ce pagini trebuie să citesc și orice alt detaliu care m-ar ajuta în procesul de revizuire. După aceea, mi-aș lua caietul A4 pe care îl folosesc pentru materia respectivă și mi-aș nota într-un stil ordonat, pe culori, totul. Rescrierea ajută memoria, scrierea ordonată facilitează procesul de reținere, iar culorile îți atrag atenția către cele mai importante idei. Așa că aș spune că, prin organizare și claritate, poți face cam orice.

Violeta Bănică, despre activitățile de voluntariat

De asemenea, te-ai dedicat din plin unor cauze cu impact social și faci voluntariat în mai multe domenii, printre care și un centru de reabilitare pentru tineri ce luptă împotriva adicțiilor. Ce a însemnat pentru tine această experiență?

Teen Challenge este un ONG dedicat oameniilor cu adiciții severe, pe care l-am descoperit acum trei ani. Deși inițial am avut rezerve în a-mi petrece zilele de sâmbătă făcând ore bune de voluntariat, am ajuns să mă îndrăgostesc de oamenii din program. Rolul meu a fost să predau despre abilități de viață care sunt de ajutor; pornind de la cursuri de business la educație fizică sau pian, până la procesul de admitere la facultate, proiecția speranței în viitor. Ironic, am ajuns să învăț eu mai mult în acești ani decât am putut să-mi închipui, documentându-mă și predând. A fost prima oară când am interacționat cu emoțiile atât de pure ale fetelor din centru ce treceau prin greu și mi-a schimbat complet perspectiva atât asupra propriului comportament, cât și asupra relațiilor pe care le aveam. Ai nevoie de mult curaj să ceri ajutor, dar la fel de multă bunătate este necesară să îl oferi; valori pe care le-am învățat cu adevărat la centru.

Citește și: Violeta Bănică urmează în paralel cu liceul și un al doilea sistem de învățământ. Andreea Marin nu a fost de acord, inițial: „Am spus NU ferm, de teama că…'

Citește și: Ce sacrificii face fiica Andreei Marin ca să studieze în America și ce spune Violeta Bănică despre povara numelui pe care îl poartă: „Mama tot timpul m-a învățat…'

Citește și: Cum arată Loredana fără machiaj și fără filtre, la 54 de ani. Artista și-a impresionat fanii din social media cu tenul ei impecabil

Citește și: Mama lui Gabi Bădălău, după ce a dat-o în judecată pe Claudia Pătrășcanu, și i-a cerut daune 10.000 de euro: „Am iubit-o enorm. Voiam să o fac să simtă cum muncește pentru niște bani…”

Violeta Bănică: „Abia aștept să fiu pe picioarele mele!”

Recent, ai fost acceptată la College of Arts and Sciences din cadrul Universității Cornell, una dintre cele
mai apreciate instituții de învățământ superior din Statele Unite ale Americii, din Ivy League, iar din toamna anului următor o să studiezi acolo. Ai emoții, fiind pentru prima oară când vei fi departe de familia ta pentru o perioadă lungă?

Deși îmi va fi dor, abia aștept să fiu pe picioarele mele! Am lucrat ani de zil pentru această oportunitate și nu pot să simt decât entuziasm când mă gândesc că încep un nou capitol, lung așteptat, din viața mea. Pentru că în SUA nu poți face direct facultatea de drept, intru pe un program care te pregătește pentru
drept, cu un major în Government.

Ce face Violeta Bănică în timpul liber la 17 ani

Suntem tare curioși să aflăm cum este, în afara preocupărilor academice, viața unei adolescente de 17 ani. Care sunt activitățile tale preferate, hobby-urile tale? Ai un grup de prieteni cu care obișnuiești să ieși când ai timp?

Recent, am început să fac înot, un sport care m-a surprins. Nu am știut niciodată să înot „ca la carte, deși nu s-a pus nicicând problema că nu mă descurc în apă, am înotat de mică. În timp, orele petrecute acolo au devenit ca un refugiu, fiind unele dintre puținele momente în care puteam uita complet de alte griji. E atât de relaxant și plănuiesc să continui acest sport pe termen lung, deși nu într-un stil competitiv. Pe lângă acest lucru, în muzică mai găsesc refugiu – cântând la pian, compunând sau pur și simplu ascultând.

Am un grup mic, dar iubitor de prieteni apropiați cu care ies din când în când și, deși nu facem asta des, din lipsa timpului, și nici nu facem cine știe ce, ne distrăm tare bine împreună. Totuși, cu riscul de a părea o băbuță, am ajuns la un punct în viața mea în care aleg mereu statul acasă, în pijamale, cu mâncare
gustoasă, un film bun și companie și mai bună, preferând asta ieșitului în oraș.

Foto: Secret Nipple, Instagram

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IANUARIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton