Cine e Amalia Lică, super-campioana României care a câștigat 4 medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică: "E un fel de Nadia"/ Are 15 ani și se pregătește de Evaluarea Națională

.

Cine e Amalia Lică, super-campioana României. E fără îndoială noua senzație a gimnasticii românești! Amalia Lică a câștigat nu mai puțin de patru medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică. 'Este un moment istoric pentru gimnastică ritmică românească”, susține Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică. Gimnasta în vârstă de 15 ani se pregătește de Evaluarea Națională și susține că nu are deloc emoții.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cine e Amalia Lică, super-campioana României. Amalia Lică e numele care răsună în Europa, după ce gimnasta în vârstă de 15 ani a câștigat în două zile de concurs la Budapeste patru medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică. Tânăra se pregătește pentru Evaluarea Națională și e de părere că „examenul de capacitate nu este la fel de stresant ca o competiţie mare”.

cine-e-amalia-lica-3cine-e-amalia-lica-3

Cine e Amalia Lică, super-campioana României

Cine e Amalia Lică, super-campioana României. Gimnasta de aur a României are o performanță uluitoare în Europa. Amalia a câștigat aurul la proba pe echipe, alături de Lisa Garac, în vârstă de 13 ani. De asemenea, după prima zi de competiții, și-a mai adjudecat alte trei medalii de aur, la cerc, măciuci şi panglică. Acum, Amalia Lică este cvadruplă campioană europeană de junioare.

Nu neapărat că mă așteptam la aur, dar îmi doream și m-am dus cu gândul la acest concurs să mă simt bine și să mă distrez pentru că am făcut la antrenament tot ce se putea face ca să ajungem la acest concurs și să fie totul bine și nu mă așteptam bineînțeles să iau atâtea medalii, dar sunt binevenite”, a spus gimnasta Amalia Lică, care e antrenată de Adriana Mitroi.

Citește și: Cine este Roxana Mihalache, soția lui Radu Mazăre. Este însărcinată cu copilului fostului primar al Constanței și sunt căsătoriți de 5 ani

Citește și: Cine este Mădălina Mihai, câștigătoarea iUmor, sezonul 16 și ce va face cu premiul. E studentă la UNATC: „Eu sunt de la țară. Dacă toată copilăria mea am fost la cosit…”

Citește și: Cum a ajuns Cornelia Rednic să se tundă singură: „Nu am găsit foarfecă, am luat forfecuța de la unghii. Dacă ai puțină îndemânare, te descurci”

Citește și: Cum își împart Dinu și Deea Maxer, vara aceasta, timpul cu cei doi copii: 'Eu, alături de Andreas, vom fi din nou la Mamaia…' Artistul stă două luni pe litoralul românesc / EXCLUSIV

Amalia Lică face gimnastică ritmică de 10 ani

Cine e Amalia Lică. Tânăra face gimnastică ritmică de la o vârstă fragedă, de când avea aproximativ 5 ani, iar după 10 ani de antrenamente a ajuns la o performanță uriașă, visul ei fiind să ajungă campioană și la seniori, potrivit digi24.ro.

În momentul de față o să începem pregătirea pentru seniorat pentru că la anul o să intru și eu la senioare și sper să fie la fel de bine cât a fost și la zi junioare, să reușesc să mă fac văzută și la senioare. Visul meu este să particip la olimpiada din 2028„, a spus Amalia Lică.

„Este un moment istoric pentru gimnastică ritmică”

Cine e Amalia Lică. Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, a spus că triumful de la Budapesta este unul istoric pentru gimnastica ritmică românească. „Este un moment istoric pentru gimnastica ritmică românească. Suntem mândri de Amalia şi Lisa (n.r. – Lisa Garac). Amalia ne-a şocat într-un mod pozitiv cu titlurile ei„.

E un fel de Nadia (n.r Comăneci)”, a mai spus în aeroport, la întoarcere, cu ochii în lacrimi de emoție.

Irina Deleanu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Amaliei Lică, noua senzație a gimnasticii românești.

„Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar şi pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei ca gimnastă şi puterea imensă interioară de care a dat dovadă. Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obţinut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori! Bucuria este imensă, de altfel se citeşte pe feţele noastre.

Această imensă reuşită vine cu o responsabilitate şi mai mare pentru viitor şi pentru cum vor decurge investiţiile în pregătire pentru Jocurile Olimpice din 2028. Dumnezeu creează culoar numai celor care muncesc, care se ajută singuri, în primul rând şi care se abandonează în mâinile Lui. E intens, ştiu, pentru că este religios şi nu toată lumea crede. Dar asta este ceea ce s-a întâmplat cu Amalia după Cupa Europei, unde nu a reuşit niciun aur!”, a mai spus Irina Deleanu, după perfomanța uriașă a Andreei Lică.

Amalia Lică a mai câștigat o medalie de aur și una de bronz și în 2022

Cine e Amalia Lică. Tânăra nu este la primul succes. În urmă cu doi ani. pe când avea 13 ani, a avut o altă performanță: a câștigat o medalie de aur și una de bronz la Campionatul European de la Tel Aviv.

Amalia Lică a revenit în România după perfomanța de la Campionatul European de Gimnastică Ritmică, fiind întâmpinată cum se cuvine la aeroport de colegi de şcoală, dar şi de la echipa de club.

Amalia Lică se pregătește de Evaluarea Națională

Cine e Amalia Lică. Gimnasta este extrem de mândră de performanța sa și a vorbit și despre Evaluarea Națională pentru care se pregătește intens. Amalia Lică, însă are note foarte bune și spune că examenul nu e la fel de stresant ca o competiție mare, așa că speră să nu fie niciun fel de probleme la intrarea la liceu.

'Sunt foarte mândră de ce am reuşit să fac. Cred că medaliile vor avea un loc special în camera mea. Examenul nu este la fel de stresant ca o competiţie mare. Sper să am note bune, să nu am probleme la intrarea la liceu. Nu mi-e frică de Evaluarea Națională, de obicei mă prind de ce trebuie să fac în exerciţii. Dacă nu ştiu, învăţ mai mult. Mie îmi place mai mult româna decât matematica. Mi se pare de artişti aşa. La competiţie am fost emoţionată de fiecare dată când vedeam că iau aur, apoi când m-am întâlnit cu antrenoarea şi când a cântat imnul', a spus Amalia Lică.

Sursa foto: Profimedia, Facebook, capturi foto

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton