Cine este Andy Van de Gucht, cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite. Gătește pentru Casa Regală din Belgia și are o experiență de 10 ani în restaurante cu stele Michelin. Concurentul își dorește să revină în România, iar celebrul jurat al emisiunii de la Antena 1 i-a oferit această șansă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Andy Van de Gucht, un talentat bucătar belgian în vârstă de 29 de ani, a reușit să câștige încrederea renumitului chef Richard Abou Zaki, obținând cuțitul de aur al sezonului 15 al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1. Cu o experiență impresionantă în restaurante cu stele Michelin și o pasiune deosebită pentru gastronomie, el promite să fie un concurent de temut în competiția culinară, având acum oportunitatea de a demonstra ce poate pe scena unuia dintre cele mai urmărite show-uri culinare din România.
Cine este Andy Van de Gucht, cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite
Andy Van de Gucht, un tânăr bucătar belgian în vârstă de 29 de ani, a reușit să îl impresioneze pe Richard Abou Zaki, juratul mult iubit al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1, reușind să obțină cuțitul de aur al sezonului 15. Datorită acestui cuțit special, el a intrat direct în echipa acestuia.
Concurentul s-a născut în Belgia, unde mama lui s-a mutat după ce s-a îndrăgostit de un bărbat din această țară. Pasiunea lui pentru bucătărie s-a manifestat încă de la vârsta de 16 ani, când a început să învețe meșteșugul gastronomic la o școală de specialitate. A continuat să-și perfecționeze abilitățile în restaurante de prestigiu, având o experiență de aproximativ 10 ani în locații cu stele Michelin.
În prezent, Andy Van de Gucht gătește pentru Casa Regală din Belgia.
„Sunt chef în Belgia la un restaurant care face mâncare pentru Casa Regală. Chiar sunt pasionat din bucătărie și am o experiență de câțiva ani în restaurante cu stele Michelin. Astăzi mă susține mama mea și noul ei soț pentru că, din păcate, tatăl meu a decedat în 2018 într-un accident de motocicletă. Tata era belgian.
Română am învățat cu bunica, ea a fost ca a doua mea mamă. Sper că bunica mea este încă cu mine și mă vede de acolo de sus', a spus concurentul în emisiunea Chefi la cuțite de la Antena 1.
Citește și: Chefi la Cuțite sezonul 15, program TV. În ce zile și la ce ore se difuzează show-ul de la Antena 1
Andy Van de Gucht: „Prietenii mei se distrau, iar eu munceam'
Andy Van de Gucht a muncit din greu pentru a ajunge unde este acum. Cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki a mărturisit că a lucrat încă de când era doar un adolescent și nu are regrete, deoarece și-a dorit să ajungă cât mai sus.
„Ca să ajung în punctul ăsta am sacrificat multe, am muncit multe. Prietenii mei se distrau, iar eu munceam. Mi-am sacrificat adolescența, dar nu-mi pare rău deloc, fără sacrificii nu ajungi nicăieri. Am fost înnebunit după bucătărie atunci când am descoperit-o, mă trezeam și adormeam cu gândul la gătit', a mai adăugat el.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/04/001-cover-46.jpg)
Concurentul își dorește să revină în România
Andy Van de Gucht a reușit să surprindă jurații cu un preparat inedit, un desert de sfeclă roșie cu brânză de capră și mere, o rețetă pe care o pregătește pentru un restaurant italian de renume.
Visul lui este să se întoarcă în România, iar Richard Abou Zaki i-a oferit această oportunitate oferindu-i cuțitul de aur. Tânărul chef a promis că va da totul pentru a câștiga competiția și a demonstra că este capabil să se impună într-o competiție importantă precum Chefi la cuțite.
„Andy este cuțitul meu de aur în acest sezon! Avem în comun pasiunea, determinarea, dorința de a duce arta gastronomică la următorul nivel și abia aștept să urmăm acest parcurs împreună! Ce moment special! Sunt fericit pentru o seară atât de frumoasă', a scris celebrul chef pe pagina lui personală de Facebook.
„Merci pentru încredere, chef Richard Abou Zaki. Vom face tot ca să câștigăm', a precizat concurentul de la Chefi la cuțite.