Cleopatra Stratan recunoaște că, atunci când are probleme, prima oară își sună părinții: "Sunt situații când ajung într-un impas și ei sunt primii mei sfătuitori. Cumva mă ajută să..."/ EXCLUSIV

.

Cleopatra Stratan recunoaște că, atunci când are probleme, prima oară își sună părinții. Deși s-a așezat la casa ei și e căsătorită cu Edward Sanda, artista susține că nu încă apelează la ajutorul părinților ei atunci când dă de greu. Ne-a spus totul despre educația pe care a primit-o și cum se vede în postura de mamă, într-un interviu spumos în VIVA!.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Bună! Dacă tot ne aflăm la un eveniment ce are ca temă educația tinerilor, Cleopatra, îți amintești cum
te-au ghidat părinții tăi la început, ce îți doreai să faci când erai mică?

Da… dacă mă întrebi legat de școală, întotdeauna am pus pe primul loc învățătura, înaintea carierei, și am fost o elevă sârguincioasă, normală, care se ducea la școală zilnic, care își îndeplinea obligațiile de elevă așa cum trebuiau să fie. Întotdeauna, la școală, mi-am îndeplinit aceste sarcini. Mi-a plăcut să învăț, am avut, din fericire, noroc de profesori care ne-au îndrumat pe noi, ca elevi, și au știut întotdeauna ce să ne spună ca să ne motiveze, să ne placă să învățăm, indiferent de disciplină.

AD_0050AD_0050

Cleopatra Stratan: „Am încercat să mă depășesc întotdeauna”

Eu am fost mai mult pe partea umană, mi-a plăcut foarte mult limba și literatura română. De altfel, la liceu, am și fost la profil umanist. Am avut ocazia să cunosc ambele curriculumuri – cea românească, dar și cea din Moldova, pentru că am învățat pe ambele teritorii. Mi-a plăcut să învăț, mi-am îndeplinit întotdeauna tot ce am avut de făcut legat de teme, de proiecte – am încercat să mă implic cât mai mult în proiectele școlare. Drept dovadă, am avut și note bune.

Am încercat să mă depășesc întotdeauna, să pot să-mi depășesc limitele și să învăț mai mult decât mi s-a dat, mi-a plăcut să fac lucrul ăsta. Drept consecință, fac lucrul ăsta și în viața mea de zi cu zi, încerc să mă motivez să fac și alte lucruri și, până la urmă, cred că asta contează cel mai mult.

Cleopatra Stratan, sprijinită necondiționat de părinți

Părinții tăi cum erau în copilărie? Erau mai autoritari, îți erau prieteni?

Au fost întotdeauna și sunt niște părinți extraordinari, care mi-au oferit tot sprijinul și tot ajutorul atunci când am avut nevoie. Întotdeauna au fost acolo pentru mine cu o vorbă bună, cu o îmbrățișare, așa cum ar trebui să fie un părinte pentru copilul lui. Mă bucur din suflet că am avut acest noroc să am niște părinți extraordinari, cărora le mulțumesc și o să le fiu întotdeauna recunoscătoare.

Citește și: Cleopatra Stratan și Edward Sanda au împlinit 3 ani de căsătorie. Ce urare specială i-a făcut artista soțului ei: „Îmi doresc să fim la fel și până la nunta de diamant'

Citește și: Ce regulă de bază au Cleopatra Stratan și Edward Sanda, pentru un mariaj solid: „Asta a fost întotdeauna și ăsta este secretul faptului că nu ne certăm niciodată” / Acum, au planuri să se mute de la apartament la casă nouă

Citește și: Leonard Miron, de nerecunoscut după ce a slăbit foarte mult. Imaginile care demonstrează schimbarea prin care trece, la 55 de ani, fostul prezentator

Citește și: Lora, reacție dură la adresa Ilincăi Vandici, după ce a comparat nunta ei cu cea a lui Theo Rose: 'Mi se pare penibil. Brusc, doar dacă e mică nunta are sens. Sunt cam penibilă că nu plătesc…'

Cleopatra Stratan recunoaște că, atunci când are probleme, prima oară își sună părinții

Astăzi, când ești o femeie pe picioarele tale, cu o carieră, căsătorită, le mai ceri sfatul?

Bineînțeles! Îi sun zilnic – ei stau la Chișinău împreună cu fratele meu, care și el e la liceu deja – și vorbesc cu ei atunci când întâmpin o dificultate, nu știu ce să fac. Sunt situații când ajung într-un impas și ei sunt primii mei sfătuitori. Întotdeauna îi sun și îi întreb cum aș putea să procedez, cumva mă ajută să știu și părerea lor, punctul lor de vedere, pentru că, poate, în situația respectivă, eu văd altfel. Întotdeauna m-au ajutat atunci când am avut nevoie și, cu siguranță, o s-o facă în continuare.

Cleopatra Stratan: „A fi mamă nu te învață nimeni”

Fiind o femeie căsătorită, probabil te gândești la momentul când vei deveni mamă. Ce părere ai despre
parentingul modern care se tot practică? N-ai voie să-i spui nu copilului, nu poți să ridici tonul la el,
trebuie să-i faci toate plăcerile
.

Eu cred că trebuie să existe un echilibru. Optez pentru echilibru în absolut orice situație, în orice domeniu, și în viața personală, și în viața profesională, și când e vorba despre luat decizii. În legătură cu parentingul, nu știu ce fel de părinte o să fiu, pentru că nu sunt în acea postură. Dar sunt convinsă că o să iau cele mai bune decizii pentru copilul meu, când o să fie cazul, și știu că o să am ajutor. Îl am pe Edi, în primul rând, aproape de mine, am și părinții mei, și părinții lui, deci nu o să fiu singură, în orice caz. Chiar dacă o să întâmpin dificultăți, pentru că a fi mamă nu te învață nimeni, știu că în orice situație am de la cine să iau sfaturi.

Cumva… cred că o să-mi vină natural ideea asta de a proceda așa cum au făcut părinții mei cu mine, pentru că face parte și din mine. Părinții mei m-au crescut atât de natural, frumos, și îți dai seama că aș vrea ca tot ce am primit eu mai bun de la ei să ofer și eu copilului meu, la rândul meu. Nu mă pot pronunța 100% acum, dar cred că asta va fi metoda. Nu știu ce să spun legat de parentingul ăsta foarte modern, dar un lucru cred cu tărie – fiecare părinte știe ce e mai bine pentru copilul lui, iar educația pe care i-o oferă copilului este rezultatul caracterului și a tot ce înseamnă și este acel copil. Sper din suflet să pot să echilibrez orice situație atunci când o să fiu mamă și că o să pot să-i ofer absolut tot ce am mai bun.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE OCTOMBRIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton