”Mama nu poate fi uitată. Mi-a ținut rochiile, mi-a ținut ziarele, jucăriile, tot ce adunasem până când am revenit în țară... ” Ce a dezvăluit Corina Chiriac despre femeia care i-a dat viață / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Corina Chiriac îi dedică mamei sale o melodie, în cadrul recitalurilor pe care le susține. Doamna muzicii românești susține că părinții, bunicii și locurile în care te-ai născut nu se pot uita niciodată. Marea interpretă a fost plecată ani de zile de acasă, în turnee, culminând cu cei șase ani în care a stat în SUA.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Corina Chiriac îi dedică mamei sale o melodie, în cadrul recitalurilor pe care le susține. Vedeta spune că mama sa, Elisabeta Chiriac, profesoară de pian, i-a păstrat lucrurile, printre care și rochiile purtate în carieră, cât timp ea era plecată în turnee, ani de zile.

7-Copy7-Copy

Citește și: Ce obiecte a donat Corina Chiriac Muzeului de Istorie a României: 'Rochiile mele de acum 50 de ani… ' Artista a strălucit la Petrecerea VIVA! 2024 / EXCLUSIV

Citește și: Mesajul ascuns din celebra piesă 'Rața', interpretată de Corina Chiriac și lansată în perioada comunistă: 'Eram sătui, vara la mare nu era bere, nu era nimic. Cine a trăit vremurile acelea…' Ce a mai povestit artista / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Natalia Guberna la 66 de ani. A venit la un eveniment îmbrăcată într-o rochie superbă, a cântat, a dansat și a făcut show pe scenă ca-n tinerețe / EXCLUSIV

Citește și: Bianca Brad s-a lovit de prejudecăți din cauza frumuseții: „Condiționări, șantaj, sabotaj, gelozie, invidie. Le-am trăit pe toate din plin. Mai ales în perioada facultății, când lucram ca manechin. Pe fond de stres, am ajuns la 45 de kg…” A fost încurajată de mama ei să meargă la singurul concurs de frumusețe la care a participat / EXCLUSIV

Corina Chiriac: 'E foarte greu să alegi din atâtea cântece…'

Corina Chiriac susține că-i este greu să aleagă pentru recitalurile ei câteva cântece, dintre atâtea pe care le-a interpretat de-a lungul anilor. Și, pentru că mulți i-au reproșat că nu le cântă 'Mama, doar mama', acum include și această melodie în repertoriu, la concertele sale. Doamna muzicii românești este în mare formă la 74 de ani. A cântat live cu Orchestra Teatrului Constantin Tănase, condusă de Dan Dimitriu.

'E foarte greu să alegi din atâtea cântece, nemaivorbind de cântecele pe care nu mai pot să le cânt, cele grele. Dar, dintre cele pe care le-am iubit și le pot cânta s-au selectat de-a lungul anilor câteva, pe care, dacă nu le-am cântat într-un spectacol, cineva mi-a spus: 'Aa, n-ați cântat 'Mama doar mama'. Și atunci o cânt. Și vreau să o dedic în seara asta domnișoarelor și doamnelor care mi-au adus flori și tuturor doamnelor…', a declarat interpreta Corina Chiriac, la spectacolul susținut la Grădina Herăstrău.

'Să ne rugăm să trecem cu bine de următoarea caniculă. Să fim sănătoase, frumoase, să avem încredere în noi și domnii care sunt lângă dvs. să vă iubească. Pentru că, până la urmă, cam aici se rezumă…', a mai spus Corina Chiriac, pentru viva.ro.

Corina Chiriac, despre mama ei: 'Mi-a ținut rochiile, mi-a ținut ziarele, jucăriile, tot ce adunasem până când am revenit…'

Corina Chiriac a povestit, cu prilejul unui recital la Grădina Herăstrău cu Teatrul Constantin Tănase, că a fost plecată ani de zile în turnee prin țară sau străinătate. Mai mult, în 1988, artista a plecat în America, de unde a revenit după șase ani, în anul 1994. În tot acest timp, mama interpretei a avut grijă de lucrurile sale, de la rochii, la jucării de pluș.

Azi, rochiile Corinei, purtate pe scenă de-a lungul carierei sale, au fost donate Muzeului Național de Istorie a României. La finalul lunii iulie, ea le-a expus la Palatul Culturii din Iași, unde vor sta până pe data de 13 octombrie.

De câte ori cântă melodia 'Mama, doar mama', compusă de Marius Țeicu, artista își amintește de femeia care i-a dat viață, Elisabeta Chiriac (Eliza).

'Partea aceasta de cântec o dedic totdeauna, în memoria mamei mele, pentru că eu am lipsit vreo 30 de ani din țară, plus, minus. Și, 'Dumnezeu să o ierte!', mi-a ținut: rochiile, mi-a ținut ziarele, jucăriile, tot ce adunasem până când am revenit… Cică să ai copii, da? Îmi face plăcere să stau de vorbă cu voi un pic, dacă tot am venit! Așa că partea aceasta de cântec de câte ori o cânt mă emoționez.', a mai declarat Corina Chiriac.

Corina Chiriac: 'Mama nu poate fi uitată. Părinții, bunicii, locurile unde te-ai născut… Rămân gravate, săpate în sufletul nostru. Și vine o vreme când spunem: 'Ei sunt aici lângă mine''

Corina Chiriac spune că mama nu poate fi uitată. Mai mult, părinții și bunicii, locul în care te-ai născut, ne rămân în suflet. De aceea, doamna muzicii românești îi îndeamnă pe cei care au copii plecați la muncă, peste hotare, să nu fie supărați.

'Și, să nu vă supărați dacă… copiii voștri își vor găsi de lucru în altă parte, chiar și o perioadă în viață. Nu vă vor uita niciodată! Mama nu poate fi uitată. Părinții, bunicii, locurile unde te-ai născut… Rămân gravate, săpate în sufletul nostru. Și vine o vreme când spunem: 'Ei sunt aici lângă mine'', a completat Corina Chiriac și a continuat să cânte melodia scrisă de Marius Țeicu, 'Mama, doar mama'.

Foto: arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton