Culiță Sterp a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în urma accidentului pe care l-a provocat, în Cluj. În urmă cu 2 ani, a condus drogat și a fugit de la locul faptei

 Dumba Gabriela
.

La aproape doi ani de la accidentul pe care l-a provocat în Cluj, după ce a condus drogat, Culiță Sterp a fost condamnat de instanță. Judecătoria Cluj-Napoca a pronunțat sentința în ceea ce privește accidentul provocat de Culiță Sterp și manelistul va fi nevoit să respecte mai multe reguli, care vor intra în vigoare imediat ce decizia va fi una definitivă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Accidentul s-a produs pe data de 17 noiembrie 2022, după ce Culiță Sterp nu a respectat regulile de circulație. Acesta a fugit de la locul accidentului, dar, ulterior, a fost reținut de Poliție, fiind plasat sub control judiciar. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav.

1_3_240401_1668709123_073181_3_240401_1668709123_07318

Culiță Sterp a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Judecătoria Cluj-Napoca a decis să îl condamne pe Culiță Sterp la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de conducerea autovehiculului sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, cât și de părăsirea locului accidentului, relatează zcj.ro.

Mai mult decât atât, instanța de judecată a dispus interzicerea dreptului de a conduce orice tip de vehicul timp de trei ani, iar măsura va intra în vigoare imediat după ce sentința va fi una definitivă.

Conform deciziei judecătorilor, manelistul este obligat să plătească 1.025 lei către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, sumă ce reprezintă contravaloarea raportului de expertiză medico-legală nr. 1842/IX/E/22 din 08.03.2024 și a buletinului de analiză toxicologică nr. 1867/X/c/216 din aceeași dată.

De asemenea, Culiță Sterp trebuie să achite 1.458,35 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 858,35 lei pentru cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale, 300 lei pentru etapa camerei preliminare și 300 lei pentru judecată.

Citește și: Cum s-a schimbat viața lui Florin Zamfirescu după pensionare: „A fost un șoc. A venit un pic brusc din cauza acelei persoane…’. Actorul nu mai lucrează nici ca profesor / EXCLUSIV

Citește și: Cristian Sabbagh, reacție dură la adresa Ancăi Țurcașiu, după ce a refuzat să facă o poză cu fiica lui: „Faptul că această bătrână legendă cu un puștan după ea…'. Ce a replicat artista

Ce obligații are Culiță Sterp în timpul perioadei de închisoare cu suspendare

Sentința a fost suspendată sub supraveghere, însemnând că artistul nu va ajunge în spatele gratiilor, dar se va afla sub supravegherea Serviciului de Probațiune.

Totodată, „în temeiul art. 93 alin. 1 C.pen., se impune inculpatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere:

  • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență', se arată în soluția pe scurt a instanței.
  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune Hunedoara, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;

De asemenea, artistul este obligat să ofere informații și documente relevante pentru a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Pe lângă toate măsurile menționate anterior, Culiță Sterp va fi nevoit să presteze muncă în folosul comunității timp de 70 de zile, fiind nevoit, de asemenea, să frecventeze un program de reintegrare socială. Munca va fi efectuată la una dintre următoarele instituții: Primăria Municipiului Hațeg sau Primăria Comunei General Berthelot.

În cazul în care Culiță Sterp nu respectă măsurile impuse, riscă ca pedeapsa cu suspendare să fie revocată.

Culiță Sterp are la dispoziție zece zile pentru a contesta decizia organelor competente și este, de asemenea, obligat să achite atât cheltuielile de judecată, cât și contravaloarea expertizelor medico-legale efectuate.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton