Cum a ales Anghel Damian actoria, deși nu era în plan, în locul Dreptului: "Răspunsul la frământările mele a venit după o întâmplare neașteptată și fericită..."/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Până la 32 de ani, a bifat în carieră, dar și în viața personală puncte la care alții nici nu îndrăznesc să viseze. După surpriza frumoasă care s-a numit „Vlad, Anghel Damian a recidivat cu „Clanul (PRO TV), în calitate de regizor, scenarist și producător creativ. Serialul nu i-a adus doar confirmarea talentului său de geniu, ci și o poveste de dragoste care a început pe platourile de filmare și care încă se scrie… pentru că Anghel Damian și Theo Rose au devenit părinții unui băiețel adorabil între timp și urmează să se căsătorească la vară.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Anghel, ne bucurăm că ai acceptat să stai de vorbă din nou cu noi… S-au schimbat foarte multe în viața ta de când nu am mai vorbit, iar în primul rând te felicităm încă o dată pentru băiețelul tău superb. Și dacă tot am amintit de cel mic, spune-ne… cum a fost copilăria ta? Ai fost un băiețel cuminte, poznaș sau rebel? Care sunt amintirile dragi pe care le ai din perioada aceea și cu ce sau cu cine îți asociezi copilăria?

În copilărie și adolescență am avut mai multe perioade definitorii. Ca toți băieții, am trecut prin perioada de rebeliune, prin perioada de „băiețeală, am fost destul de energic (ca să nu folosesc arhaismul poznaș), dar întotdeauna am știut că perioadele astea sunt o experiență sănătoasă dacă reușești să integrezi „lecțiile. Am fost bun la învățătură, mai mult din ambiție decât din plăcere, și am știut să echilibrez școala cu pasiunile, care au fost multiple și diverse. Cred că cele mai valoroase amintiri rămân cele din copilăria primară, de la țară, de la Santău, când descopeream lumea împreună cu verișorul meu Tudor, sau de mai târziu puțin, de la Cluj, când împreună cu același Tudor cutreieram orașul în căutare de cartele telefonice goale, pe care le colecționam cu stoicism, ajungând la impresionanta cifră de 4500 de cartele.

anghel-damian-5anghel-damian-5

Cum a ales Anghel Damian actoria, în locul Dreptului

Ai povestit că ți-ai dorit, la un moment dat, să fii avocat. Ce te-a determinat să renunți la gândul acesta?

Cel mai puternic moment, un fel de răscruce de drumuri, s-a întâmplat în urmă cu vreo 14-15 ani, cu câteva săptămâni înainte de admiterea la facultate, când încă nu eram hotărât ce voi face pe mai departe. Actoria nu era în plan. Dreptul, în schimb, era o opțiune. Răspunsul la frământările mele a venit după o întâmplare neașteptată și fericită într-un festival de la Alexandria, și așa am ajuns să decid că voi începe pregătirea pentru facultatea de actorie, cu 19 zile înainte de prima probă.

Citește și: Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte, iar el s-a despărțit după ce a cunoscut-o pe ea: „Primul gând a fost să fug. Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc…'

Citește și: „Ne mai înfuriem. Când ne lovim cu vorbe, avem aceeași manieră. Dacă îi dau să-l doară, o simt la fel când o întoarce…” Cum gestionează Theo Rose și Anghel Damian certurile

Citește și: Lecția pe care Laura Cosoi a învățat-o după pierderea mamei sale. Cum le-a explicat fetițelor ei că nu-și vor mai vedea bunica: „Uneori, mai plâng noaptea după Buni Li…”/ EXCLUSIV

Citește și: 'Eram o mamă alarmată de fenomenul acesta al drogurilor, atât de greu de controlat în țara asta…' Andreea Marin a dezvăluit cum a ajuns Violeta Bănică voluntar într-un centru pentru reabilitarea tinerilor / EXCLUSIV

Anghel Damian: „Vreau să cred despre mine că sunt un om organizat, că sunt exigent în primul rând cu mine”

Acum ești unul dintre cei mai apreciați actori, regizori, scenariști și producători creativi din România și regăsim amprenta ta pe îndrăgitele producții „Vlad și „Clanul. Cum ești tu la locul de muncă? Cum te-ai descrie și cum crezi că te-ar descrie colegii? Ești exigent, perfecționist, ceri mult de la oamenii alături de care lucrezi?

Vreau să cred despre mine că sunt un om organizat, că sunt exigent în primul rând cu mine și abia apoi aplic filtrul exigenței cu ceilalți. Îmi place să lucrez în medii fără tensiuni și certuri. Evident, ăsta e un ideal și de cele mai multe ori e imposibil de realizat, dar încerc cu toată ființa mea să înclin balanța spre armonie. Există volute, momente când poate sunt mai exigent decât ar trebui, când sunt mai repezit și poate prea dur, dar mă redresez rapid.

Ce a însemnat „Clanul” pentru Anghel Damian

Ce înseamnă experiența „Clanul pentru tine și cum te-a marcat din punct de vedere profesional?

În ultimii doi ani, serialul „Clanul a fost cea mai densă parte din existența mea. Împreună cu o echipă care mi-a de venit familie scriu, regizez și produc din punct de vedere creativ unul dintre cele mai importante seriale din România, și asta a însemnat mult mai mult decât o simplă reușită profesională. Este o experiență care îți schimbă viața, îți redesenează trasee profesionale și îți oferă o liniște de care ai nevoie în viață și profesie. Asta e cel mai important. Sper să fie doar o treaptă dintr-un parcurs mai lung, îmi doresc să fiu un povestitor pentru publicul de film și serial din România mult timp de acum încolo.

Ce rol ți-ai dori să interpretezi și nu ai avut ocazia până acum? De ce te atrage rolul respectiv?

Am ajuns într-un punct al vieții și profesiei în care nu îmi doresc altceva în afară de sănătate și liniște pentru mine și familia mea. Dacă astea există, cred că putem să facem orice din ce ne propunem. Deci, nu-mi doresc roluri, dar dacă ele vor veni, le voi îmbrățișa cu bucurie.

Ce relație are Anghel Damian cu colegii de platou

Regizorul Anghel Damian iese la o bere cu colegii, după filmări, sau preferă să mențină o relație strict profesională? Ai prieteni buni în breasla ta? Ai putea să ne dai niște nume?

Nu prea beau alcool și nu prea am timp de ieșit, dar am relații personale foarte apropiate cu câțiva oameni din breaslă. Încercăm să ne găsim cât mai des, să ieșim la film, să mergem împreună la teatru, prin parc sau la terase, sau să jucăm tenis. Nu vreau să nominalizez persoanele, cred că prietenia, la fel ca iubirea, e ceva intim care trebuie protejat.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton