Cum a reușit Mihai Dedu să scape de cancer: "M-a speriat foarte tare doctorul. Datorită copilului am luptat atât de tare și am dus ceea ce părea imposibil"

 Matei Bianca
.

Mihai Dedu a reușit să scape de cancer, în trecut. Un control de rutină l-a ajutat foarte mult. Prezentatorul de la Pro TV a vorbit despre acea pasă din viața lui și a explicat cum acel moment l-a dărâmat din toate punctele de vedere. În tot acest proces, el a avut parte de sprijinul familiei și a reușit să treacă peste greutățile întâmpinate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Mihai Dedu a reușit să scape de cancer, în trecut, în urma unui control de rutină. Prezentatorul de la Pro TV a vorbit deschis despre impactul negativ al stilului său de viață nocturn și al obiceiurilor alimentare nesănătoase. El a explicat cât de importantă este monitorizarea sănătății și a declarat că pentru el a fost esențială la acea vreme.

mihai3mihai3

Citește și: Mihai Dedu, amintiri emoționante cu regretatul Cristian Țopescu: „Mă rog pentru el și pentru Cristina. Amândoi au plecat prea devreme”

Citește și: Cum l-a ajutat Corina Caragea pe Mihai Dedu să slăbească 36 de kilograme: „A fost îngrozitor de greu. Am mâncat doar…”. Ce dietă a ținut prezentatorul PRO TV

Citește și: Gina Bradea, apel pentru fani de pe patul de spital: „Rugați-vă pentru mine!”. Ce probleme de sănătate are faimoasa bucătăreasă

Citește și: Familiile soților Ana Maria Vasiliu și Gabriel de la Puterea Dragostei, discuții în contradictoriu pe locul în care tânăra va fi înmormântată: „Sunt distruși. Șocați. Doare mult. Nimeni nu știe care e adevărul…'

Mihai Dedu a reușit să scape cancer, în trecut

Mihai Dedu a reușit să scape de cancer, în trecut. El a explicat cum stilul său haotic de viață de la acea vreme, care a fost marcat de munca nocturnă și obiceiurile alimentare nesănătoase, a fost la un pas de a contribui la apariția bolii.

„Am început să iau în greutate atunci, la 2-3 ani după ce m-am lăsat de sport. S-a muncit foarte mult noaptea, până să înceapă televiziunea, fiind slăbuț ziceai că îți permiți: Ei, nu mi se întâmplă mie. Mâncatul după ora 00, seară de seară, s-a acumulat stres, s-a acumulat și oboseală, s-au acumulat carbohidrați. Ai naibii, cântăreau îngrozitor de tare. Mai întâi pe abdomen, apoi pe picioare, pe unde s-a mai pus. Nu țin cont, vin și te lovesc direct, iar dintr-un om de sport am ajuns să fiu și sedentar, adică nu mai făceam nici mișcare.

De ce? Toate orele de noapte pe care le pierdeam trebuia să le recuperez prin somn. Când? Dimineață spre după amiază, când veneam la redacție și iar ne prindea noaptea. Iar noaptea nu mănânci salată, ci pizza sau ce se găsea la vremea respectivă, adică lucruri grele. Pe la 2-3 mai bagi și două cafele și două sticle de suc, cu zahăr', a povestit el în podcast-ul lui Damian Drăghici.

Prezentatorul, speriat că ar putea fi diagnosticat cu cancer

Mihai Dedu a explicat cum a fost foarte speriat că ar putea fi diagnosticat cu cancer. După ce a aflat de faza incipientă a acestei boli grave, prezentatorul de la Pro TV s-a dus acasă și a spus familiei, iar aceasta l-a ajutat să fie un om puternic și să treacă cu bine peste greutățile vieții.

„Au existat niște probleme medicale destul de mari, descoperite în mod întâmplător. Nu m-am simțit rău, doar o glicemie crescută pe acest fond de consum extrem de sucuri și am zis: „Hai să vedem, totuși, dar de ce? Și a fost mare glicemia și de acolo am început etapizat, treptat să fac tot felul de investigații care au dus și la acea informare de către medic: „Nu e bine, nu e bine deloc. Era un început clar, se vedea și pe ecografie, fără discuție, un început de cancer'. Era într-o fază incipientă, dar dacă nu aș fi mers și nu aș fi continuat pe același regim. M-a speriat foarte tare doctorul, dar îi mulțumesc.

Au existat repercursiuni din cauza acestei informații, și pe partea sufletească, și pe parte mentală, psihică, și în familie. Nu am ascuns! Adică nu i-am ascuns copilului chestia asta. I-am spus: „Dacă se întâmplă ceva cu tatăl tău, nu trebuie să… probabil că atât a fost să fie. Dar deocamdată există multă speranță, doar că trebuie să muncesc'. Copilul mi-a ridicat extrem de tare moralul, el a fost acel medicament de care am avut nevoie. Datorită lui am luptat atât de tare și am dus ceea ce părea imposibil', a mai adăugat el.

Mihai Dedu a ajuns să slăbească 47 de kilograme

De-a lungul timpului, Mihai Dedu a ajuns să slăbească 47 de kilograme. În anul 2000, atunci când s-a născut copilului său, el avea nici mai mult, nici mai puțin de 139 de kilograme, dar a reușit să ajungă la 92 de kilograme.

Prezentatorul de la Pro TV a trecut prin două astfel de etape. El s-a îngrășat în momentul în care nu a mai avut grijă de aspectul lui fizic și a intervenit și stresul.

„Una în 2000, când s-a născut copilul, când am ajuns la 139 de kilograme și am scăzut până la 92 de kg, cu dietă, cu alergare, Încă eram tinerel, puțin peste 30, și puteam să îmi fac eu procesele mele. Totuși, nu uiți ce ai lucrat în școală și am pus în practică. Celula nu uită, de aia este nenorocire cu zahărul. Când i-ai dat, și-a adus aminte ce bine îi este și cere în continuare. (…)

Am fost așa subțirel până prin 2010. După am crescut din nou, dar treptat, pentru că nu a mai fost vorba de mâncare. S-a acumulat stres foarte tare. Au existat probleme și cu școala copilului, și cu părinți, și cu nevasta, și cu serviciul. Toate se adună și se sedimentează, se cimentează. Iar dacă s-au cimentat, mai spargi? Nici pick-hammer-ul nu mai face față și uite așa, ușor, ușor, viscerele au început să geamă, iar grăsime ca lumea, probleme… Nu am mai ajuns la performanța aceea, dar slavă Domnului că nu am mai ajuns, că nu cred că aș mai fi reușit să dau jos. Am ajuns la 131 kg', a explicat acesta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton